אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אושפיזין עילאין: אביב משה מארח בסוכה

כשנה אחרי שחרורו מהשבי, השף אביב משה בוחר לארח בסוכה שלו את גלעד שליט, ולהכין לו מנה שתמיד מעלה חיוך על השפתיים

תגובות

חג סוכות ידוע גם במנהג האושפיזין. על פי הקבלה, נשמותיהם של שבעה מאבות העם היהודי באים להתארח בסוכות של בני ישראל. אנחנו לא הצלחנו למצוא כאלה שישתפו איתנו פעולה, אז עשינו טוויסט קולינרי והצענו לשבעה שפים ואנשי אוכל להזמין את מי שירצו לאירוח בסוכה שלהם ולבשל עבורם. סוכות 2012 - לכל הפרטיםאיפה אוכלים בסוכות?» השפים של ברטי מארחים את שמעון פרס שף אביב משה ממסעדת מסה בחר לארח בסוכה שלו את גלעד שליט: "אשמח לפנק את גלעד שליט בסוכה ולבשל לו שלל מנות עם המרכיבים וחומרי הגלם הטובים ביותר. כמו כל עם ישראל, גם אני התרגשתי משובו בחג סוכות הקודם ולרגל ציון שנה מחוץ לשבי הייתי שמח להנעים את זמנו בארוחת חג משובחת. "נהנתי לעקוב אחרי ההתנהלות של גלעד והחזרה לשגרת החיים בשנה האחרונה. התרשמתי מההתנהגות הבוגרת והאצילית שלו במעמדים רשמיים כמו במפגשים עם נשיא המדינה ובביקור בארמון האליזה. שמחתי לגלות קצת על העולם הפנימי של גלעד ועל אהבתו לספורט דרך הטור שלו לצד אריק הניג. מעל לכל שמחתי לראות שגלעד חזר לבלות כמו כל בחור צעיר בן 26 - בין אם במשחק כדורסל או ביום הולדת של חברים. לאחר שנה בה גלעד הסתגל לחיים החופשיים והשלים פערים עם חברים ומשפחה, אני אשמח לבשל עבורו את מנת הקרפצ'יו כבד אווז, מנה שמעוררת את כל החושים וגורמת לחייך. אני מאחל לגלעד ולעם ישראל חג סוכות שמח ושכל החיים רק ימשיך לחייך."מחכה לגלעד. שף אביב משה (צילום: איליה מלניקוב)קרפצ'יו כבד אווז מצרכים:אונה אחת של כבד אווז50 CC יין מוסקטקורט מלחסילאןטחינה גולמיתסוכרלחם קסטן קינמון           מי סוכר   

אופן ההכנה:1. מכניסים את הכבד אווז לשקית וואקום עם היין והמלח, אוטמים ומבשלים בתוך מים בטמפ' של 65 מעלות למשך חצי שעה.2 .מכניסים למקרר למשך ארבע שעות.3.  מוציאים מהמקרר ופורסים את הכבד לפרוסות דקות. זורים סוכר על הפרוסות ושורפים עם ברנר.4.  מפזרים על הכבד מלח שחור ומטפטפים מעט טחינה גולמית וסילאן.5. קורצים עיגולים מהלחם, טובלים במי סוכר אופים בתנור בטמפ' של 100 מעלות למשך 20 דקות.  מפזרים אבקת קינמון מלמעלה ומגישים לצד קרפצ'יו כבד האווז. קרפצ'יו כבד אווז של אביב משה - לגרסת הדפסהמעלה חיוך על הפנים. קרפצ'יו כבד אווז (צילום: איליה מלניקוב)

*#