${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אושפיזין עילאין: גולן גורפינקל מארח בסוכה

שף גולן גורפינקל ממסעדת דלאל בחר לארח בסוכה שלו את איתי אנגל, בזכות הצבעוניות והאומץ שהוא מקרין

תגובות

חג סוכות ידוע גם במנהג האושפיזין. על פי הקבלה, נשמותיהם של שבעה מאבות העם היהודי באים להתארח בסוכות של בני ישראל. אנחנו לא הצלחנו למצוא כאלה שישתפו איתנו פעולה, אז עשינו טוויסט קולינרי והצענו לשבעה שפים ואנשי אוכל להזמין את מי שירצו לאירוח בסוכה שלהם ולבשל עבורם. סוכות 2012 - לכל הפרטיםאיפה אוכלים בסוכות?» השפים של ברטי מארחים את שמעון פרס» בן עמי מארח את קובי אפללו» אמילי גולדברג מארחת את רנה רדזפיהשף גולן גורפינקל ממסעדת דלאל מזמין את העיתונאי איתי אנגל: "לסוכה שלי אני אזמין בברכה את איתי אנגל, שהוא דמות צבעונית בעיני. אדם שחקר וחוקר עולמות ובני אדם. עיתונאי שמביא את הסיפור האמיתי תוך כדי סיכון עצמי, במקומות שאיש מאיתנו לא  יעז לדרוך. אנגל מייצר דו-שיח אמיתי ברחובות זרועי שנאה ומראה לנו שיש גם דרך אחרת של הידברות. המתכון שלי  בהתאם לאורח - מנה צבעונית ונועזת בטעמה, שילוב טעמים שמציירים במקצת את איתי כאדם נועז."מזמין את איתי. גולן גורפינקל (צילום: )בס על ירקות בתנור עם הל וזעפרן מצרכים: 1 ראש סלרי1 תפו"א בינוני1 בצל סגול1 עגבנייה מקולפת ומגולענת2 כוסות ציר דגים ( ראה המשך )

15 יח' שערות זעפרן2 שיני שום מעוכות2 תרמילי הל שבור1 כפית מלח גס מעט פלפל שחור גרוס

לדג:

 1.5 ק"ג דג בס (מבקשים ממוכר הדגים לפלט את הדג ולתת לכם את האדרה והראש. נשאר בערך 800 גר' פילה דג)2 יח' בצלי אשלוט קלופים וקצוצים1 שן שום מעוכה1 כף שמן זיתקורט פלפל שאטה יבשרבע כוס יין לבן 2 כפות מיץ לימון 1 כפית חמאה1 כפית מלח גספלפל לבן

אופן ההכנה: 1. מגינים את הציר: מרתיחים את האדרה וראש הדג כשהם שטופים ומנוקים מדם יחד עם ארבע כוסות מים. מבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות ומסננים (ניתן להכין יום קודם ולשמור במקרר).2. מכינים את הירקות: שוטפים ומקלפים את הירקות ופורסים לפרוסות דקות. 3. מחממים תנור לחום של 220 מעלות. משמנים תבנית פיירקס במעט שמן זית מכל צדדיה ומסדרים שכבות של פרוסות ירקות באופן אקראי בכל שטח הכלי.4. מרתיחים את ציר הדגים המוכן עם: זעפרן, הל, שתי שיני שום, כפית מלח גס ומעט פלפל שחור גרוס. יוצקים את התערובת על הירקות, מכסים בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור למשך 30 דקות. 5. לאחר 30 דקות מסירים את נייר האלומיניום ומשאירים את הירקות על אותו חום למשך 10 דקות נוספות, לצמצום הנוזל וקבלת צבע.6. במקביל ל-10 הדקות האחרונות מכינים את הדג: מניחים את הפילטים על משטח עבודה כשצד העור מונח על המשטח.מוציאים את הקוצים הקטנים שנמצאים במרכז הדג על ידי מישוש חלקו העליון של הדג כלפי הזנב (הקוצים נמצאים בשליש העליון של הדג).7. חוצים כל פילה לשניים.8. מחממים מחבת טפלון גדולה עם שמן זית ומפזרים בתחתית המחבת כפית מלח גס. מניחים כל נתח דג במחבת ולוחצים במרכזו כ-5 שניות על מנת שלא יקבל "בטן". מחכים ששולי הדגים יהפכו צבעם לבן ורק אז מוסיפים את השאלוט, השום, השאטה והיין הלבן. מנמיכים את הלהבה ומכסים ל-5 דקות.9. לאחר 5 דקות מסירים את המכסה וממליחים ומפלפלים את נתחי הדגים (בעדינות עם המלח). מוסיפים את מיץ הלימון והחמאה ומערבבים על ידי תנועות סיבוביות של המחבת עד שהנוזל הופך אחיד.10. מניחים בכל צלחת מתערובת הירקות ושני נתחי דג עם מעט מהרוטב ומגישים. בס על ירקות בתנור של גולן גורפינקל - לגרסת הדפסהאפשר לשלוח גם לדרפור ולעירק. בס על ירקות בתנור (צילום: דור נבו)

*#