טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכונשף: פטה כבשים על תבשיל חומוס ותרד

השפית אביבית פריאל אביחי יצרה שעטנז ים תיכוני-בלקני טעים וקליל שהולך מצוין לצד האלכוהול

תגובות

השפית אביבית פריאל אביחי עברה כברת דרך במטבחים השונים עד שהתייצבה במטבח של האוזריה. החל מ"אלכסנדר" דרך "הרלין", טברנה על החוף, וינונה - בר יין, שהות של עשר שנים במטבח של טפאו ועד לתחנה האחרונה, הטברנה היוונית השמחה בשוק לוינסקי.האוזריה - לשעות פעילות ולכל הפרטים» מאפה דלעת ערמונים מהמטבח של נלי» סום טאם טואה ממסעדת טייגר לילי» קרודו דג ים ממל ומישל

ביום שישי הקרוב יסתיים פסטיבל החמארות של תל אביב (בשיתוף מחלבות גד) בו מספר חמארות יגישו תפריטים מיוחדים של אוכל ואלכוהול באווירה שמחה במיוחד, יחד עם מסיבה יוונית שתנדוד בין החמארות השונות. אוזריה ופריאל אביחי יקחו חלק בחגיגה ואחת המנות שיוגשו במסגרתה היא זו של פטה כבשים על תבשיל ארבעס ותרד."ערבאס (חומוס מבושל) זאת מנת חמארות קלאסית ונהוג להגישה לצד אלכוהול", מספרת פריאל אביחי. "המנה הזאת היא ורסיה שלי למנה הקלאסית. מעין שעטנז ים תיכוני - בלקני באמצעות השילוב של גרגירי החומוס עם התרד ותוספת גבינת הפטה."

"וורסיה שלי למנה קלאסית". אביבית פריאל אביחי (צילום: יומי לוי)פטה כבשים על ארבעס ותרד מצרכים: לתבשיל ארבעס ותרד200 גר' חומוס שהושרה למשך לילה שלם12 גר' מלח (קצת פחות מכף)200 גר' בצל פרוס35 מ"ל שמן זית15 גר' חמאה (בערך כף)10 גר' שום כתושקורט שאטה גרוסקורט פלפל שחור150 גר' עלי תרד טורקילסלסת העגבניות50 גר' ברונואז (קוביות קטנטנות) עגבניה2 כפות פטרוזיליה קצוצה1/4 כוס שמן זיתקורט מלח דק2 גר' שום כתושמיץ וקליפה מגוררת מלימון אחדפטה כבשיםאופן ההכנה: 1. מבשלים את החומוס לאחר השרייה של לילה במי ההשרייה. מוסיפים לחומוס את המלח קראת סוף הבישול.2. מאדים את הבצל בשמן ובחמאה עד שהוא הופך שקוף ומוסיפים את החומוס המבושל. מוסיפים תרד ומתבלים.3. מערבבים יחדיו את כל המצרכים לסלסת העגבניות. 4. מניחים בצלוחית עמוקה שתי כפות גדושות מהתבשיל החם. מפוררים פטה כבשים מעל ויוצקים כף שטוחה של סלסה עם הנוזל מעל הגבינה.פטה כבשים על ארבעס ותרד - לגרסת הדפסהלצד האלכוהול. פטה כבשים על ארבעס ותרד (צילום: שי בן אפרים)

*#