שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
טלי קושניר, עכבר העיר
טלי קושניר, עכבר העיר

סוף השבוע הזה מביא איתו המון אופציות טעימות ובמיוחד - המון  טעמים מיוחדים. החל מפסטיבל סברס במסעדת אוליב ליף, דרך סדנת דגים עם בועז צאירי בקרית טבעון, שישי יווני בניקוס גאליס, עסקית צהריים במסעדת אינדירה ההודית ולסיום - גלידת חומוס בשקד. פסטיבל סברס במסעדת אוליב ליף מסעדת אוליב ליף חוגגת את הקיץ עם פסטיבל שמוקדש לפרי הכי קיצי - הסברס.  החל מיום חמישי ה-1.8 יוגשו מבחר מנות ספיישל על בסיס הפרי הקוצני בניחוח המזרח התיכון. בין המנות המיוחדות: מרק סברס אדום בתוספת סורבה סברס; גספצ'ו סברס וסביצ'ה מוסר ים בתוספת כוסברה ופלפלים חריפים; פאי סברס אדום עם קרם שקדים ובצק פריך; ענפי צבר חלוטים ומוקפצים עם ירקות צבעונים; ומנות נוספות. לצד כל אלו תוכלו לקבל משקאות אקזוטיים של סברס אדום או צהוב עם חלב קוקוס וזנגביל, וקינוח של כנאפה סברס ופיצוחים.איפה: אוליב ליף - מלון שרתון, תל אביב.מתי: החל מיום ה', 1.8.למה? כי אין משהו קיצי יותר מסברס.הכי ישראלי. ענף צבר חלוט עם ירקות (צילום: c.f art)סדנת דגים עם בועז צאירי במרכז הקולינרי לדגים ופירות ים "שלדג דגים" יארחו במהלך חודש אוגוסט סדנאות שף פתוחות לקהל הרחב. במסגרת הסדנאות יציגו שפים מובילים טכניקות בישול מגוונות, בין השאר מהמטבח הצרפתי, ערבי  סורי לבנוני, היפני והאסייתי בכלל וישתפו את הקהל בטיפים לטיפול בבשר הדגים השונים ועוד. את בדרת הסדנאות פותח בועז צאירי (סאקורה) שיעביר סדנה פעילה של מאכלים בסגנון יפני עם דגש על סושי. הסדנה תשלב התנסות מעשית והסברים מקצועיים ובסופה תוגש למשתתפים ארוחה חגיגית שמורכבת מהמנות שהוכנו במהלך הסדנה. אורך הסדנה כשלוש וחצי שעות.איפה: שלדג דגים - קריית טבעון.מתי: יום ה', 1.8, 18:00.כמה: 200 שקלים למשתתף.למה? איפה עוד תוכלו לשמוע את כל הסודות של מאסטר הסושי?מגלה הכל על סושי. בועז צאירי (צילום: דודו בכר)חודש ריזלינג בתל אביב ביום שישי, 2.8, יושק במסעדת אלבה חודש יינות ריזלינג - חודש שיזם אבירם כץ (הסומליה של מסעדת טוטו) יחד עם השף יאיר יוספי ויצוין במסעדות נבחרות בעיר: קבוצת R2M, יפו תל אביב, טוטו, ברטי ועוד. כל מסעדה תציין את החודש באופן שונה, אך מה שבטוח הוא שהריזלינג יככב. ביום שישי תתקיים בשעות הצהריים מסיבת ההשקה במרפסת של אלבה בה יגישו נקניקיות טלה בלחמניה עם שוקרוט אלזסי וחרדל דיז'ון בלחמניית בית ספר (39 שקלים) וכוסות ריזלינג במחירים מוזלים.איפה: אלבה - אבן גבירול 36, תל אביבמתי: יום ו', 2.8מחיר: 39 שקלים למנהלמה? יין צונן, נקניקיות ורחוב אבן גבירול. אין שילוב טוב מזה.עסקיות שישי במסעדת אינדירה מסעדת אינדירה מתחדשת בתפריט עסקיות צהריים שמוגש בצהריי יום שישי. העסקית כוללת נאן, סלט ירקות, מרק לבחירה, ומנה עיקרית (בשרית או טבעונית) לבחירה. בין המנות המוצעות: עוף טיקה - חזה עוף צלוי ומעושן על גחלים; אפגני - חזה עוף בתיבול עדין; קבב - בשר בקר וטלה עם שום, זנגויל, בצל ותבלינים על גחלים; קבב עוף MIKA בתיבול עדין על גחלים; נאורטן קורמה - ירקות מבושלים עם פירות ורוטב קורמה; דאל מאקני - תבשיל עדשים שחורים בתבלינים מיוחדים; קארי ירקות מעורבים - ירקות העונה ברוטב קארי נוסח בומביי; ירקות ג'לפריזי - מבחר ירקות העונה מוקפצים ברוטב פיקנטי; ועוד. לסיום הארוחה אפשר לקנח עם קולפי (גלידה הודית מחלב ופיסטוק חלבי); גלידת צ'אי הודית או גלידת צ'ילי שוקולד; אינדירה מלאי (מלאבי הודי) או קינוחים נוספים. תוספת שתיה קלה תעלה 6 שקלים, ותוספת מיץ טבעי, כוס יין,  בירה או לאסי יעלו 10 שקלים.איפה: אינדירה - שאול המלך 4, לונדון מיניסטור, תל אביב.מתי: ימי ו', 17:00-12:00.כמה: 69 שקלים לעסקית.למה? כי זה יסגור לכם את הרעב יופי.ולאחר מכן, שנ"ץ. אינדירה (צילום: גיא הכט)

חגיגה יוונית בניקוס גאליס מסעדת ניקוס גאליס שבנמל תל אביב תארח ביום שישי, 2.8, את מיטב אמני הזמר היווני למסיבת טברנה חגיגית. המסיבה תלווה בתחרות ריקודי זבקיקו - ריקודים יווניים עתיקים ובסופה של המסיבה יוכרז הזוכה שיזכה בארוחה זוגית במסעדה. המסיבה תלווה במשקאות אלכוהוליים ובמאכלים מסורתיים כמו אוזו, ערק, בירות שונות ושתיה קלה וכן סופלאקי מסוגים שונים כגון פרגית, קבב וסופלאקי טלה - שיפוד בשר טחון טלה והודו מעורב הנאפה מעל גחלים. בנוסף יוגשו במקום פיתות מיוחדות שמיובאות מיוון ונאפות במקום.איפה: ניקוס גאליס - נמל תל אביבמתי: יום שישי, 2.8, בשעה 15:00למה? כי זה הכי קרוב ליוון שתגיעו בסופ"ש הזהיאסו נמל תל אביב. ניקוס גאליס (צילום: בועז לביא)טעמים חדשים בגלידריית שקד

בבית הקפה וגלידרית שקד משיקים סדרת טעמים חדשה בהשראה בינלאומית ששואבת השראה וטעמים ממדינות שונות.  בין הטעמים החדשים אפשר למצוא: מקרונים בהשראת צרפת; לימונצ'לו בהשראת איטליה; בראוניס בהשראת ארצות הברית; אלפחורס בהשראת ארגנטינה; כנאפה בהשראת טורקיה; בננה לוטי בהשראת תאילנד; תה ירוק בהשראת המזרח; והשיא - גלידה בטעם חומוס בהשראת ישראל. מעל לכל טעם יתנוסס דגל המדינה ממנה הגיע וכך ניתן יהיה לזהות את מקור הטעמים.   איפה: השקד - נמל תל אביב.כמה: 15 שקלים לכדור.למה? איפה עוד תמצאו גלידה בטעם חומוס?!היינו חייבים לצרף תמונה.גלידת חומוס של השקד (צילום: אפיק גבאי)

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ