חום יולי אוגוסט: קוקטיילים קרירים לימים חמים

בטעמים טרופיים, עם גלידה ושמנת וגם מלבי. מוטי קלמוביץ', מומחה אלכוהול ויין, מציע שלושה מתכונים של קוקטיילים קיציים שיעשו לכם נעים בימים החמים

מוטי קלמוביץ', עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מוטי קלמוביץ', עכבר העיר

קיץ זו לא עונה טובה בישראל. הטמפרטורות מטפסות למספרים קשים, אחוזי הלחות מעיפים את הסקאלה וכל מה שאנחנו חושבים עלו הוא איך מגיעים למזגן הקרוב ביותר. יש עוד דרכים להצטנן בקיץ: אפשר לעשות מקלחת קרה או לקפוץ לקיוסק ולבצע מעשים מגונים בארטיק (לימון, ברור שלימון) אבל אנחנו מציעים לכם פתרון אחר מכיוון שאולי לא ציפיתם לו - קוקטיילים קרירים לקיץ. 

» הקוקטיילים הטובים בתל אביב

טרופיקל סאוור

שמו של הקוקטייל מגיע מהמיץ הטרופי בו משתמשים (ספרינג פירות טרופים). בדרינק הזה לא מוסיפים סוכר בגלל המתיקות הרבה שכבר קיימת במיץ הטרופי, ואני גם עושה שימוש במיץ לימון סחוט טבעי במקום סאוור מיקס (שילוב חמוץ-מתוק של מי סוכר ומיץ לימון ביחס של 50%). זהו המשקה מעודן ופירותי, אבל אל תטעו - הוא מכיל כמות יפה של אלכוהול.

חומרים:

1 מ"ל וודקה תפוח, אם אין לכם וודקה תפוח אז רגילה
רבע לימון סחוט
חצי מנה ליקר ליצ'י או מונין ליצ'י
מיץ פירות טרופיים של ספרינג בבקבוק 2 ליטר (לא קרטון)

אופן ההכנה:

מוזגים את כל המרכיבים על קרח בתוך שייקר.

מנערים היטב ומוזגים את כל תכולת השייקר, כולל הקרח לכוס אולדפאשנד (כוס וויסקי). אפשר לקשט בתפוח.

דקירי מלבי

כולם מכירים את הדקירי הקלאסי בטעמי לימון או פירות, אבל ניסיתם פעם דאקירי בטעם מלבי? בילדות היינו מבלים בחוף פלמחים ובדרך חזרה מהים היינו עוצרים לאכול מלבי קר ומדהים עם מי ורדים, בוטנים וקוקוס. לפני זמן מה, נתבקשתי להכין קוקטייל ורוד להפקת צילום כלשהי והדבר הראשון שחשבתי עליו הוא המלבי. כאשר מערבבים אותו עם מי הורדים הוא מקבל צבע ורוד נהדר ובשילוב עם האלכוהול הנכון תקבלו קוקטייל מפתיע בטעם, ובכן... מלבי.

חומרים:

1.5 מ"ל רום לבן
1 מ"ל טריפל סק (ליקר תפוזים)
1 מ"ל של מי סוכר ומיץ לימון (מי שלא מעוניין בחמיצות מעודנת, יכול על הלימון)
1 קופסת מלבי חלבי עם מכיל מי ורדים, אגוזים וקוקוס

אופן ההכנה:

מכניסים את כל המרכיבים לתוך בלנדר (כזה שיכול לכתוש קרח) עם 7-8 קוביות קרח.
מפעילים עד לקבלת מרקם ברדי סמיך, אך ללא גושי קרח. 
מוזגים לכוס מרגריטה, מפזרים מעל חתיכות קוקוס ואגוזים, ודובדבן מסוכר על שפת הכוס.

טיפ: איך יודעים שהקוקטייל מוכן? אם כיבתם את הבלנדר ולא נשמעו מכות קרח על הדפנות, סימן שכל הקרח נגרס והמשקה מוכן.

אייס ונילה

את קוקטייל האייס ונילה הכנתי לאחר שנשאלתי פעם למה אין קוקטייל של שמנת וגלידה. התחלתי לשחק עם המרכיבים עד שהתקבל מעין קוקטייל קיצי שהוא למעשה מילקשייק אלכוהולי. את הקוקטייל אפשר להכין על בסיס וודקה וניל או ליקר אייריש קרים שהם מתקתקים ומתבקשים אבל כל משקה כזה או אחר שתשלבו בו יעבוד מצוין - כל עוד הוא לא חמוץ או מריר. 

חומרים:

מספר כפות של גלידה וניל עוגיות
1 מ"ל של וודקה אספרסו
1 מ"ל ליקר פרנג'ליקו (ליקר אגוזי לוז). אם אין, אפשר להשתמש במונין אגוזי לוז או תמצית אגוזים.
1 מ"ל של תמצית שוקולד לבן (או מספר קוביות של שוקולד לבן)1 קופסת שמנת מתוקה 38% או 2 מ"ל חלב וניל או רגיל

אופן ההכנה:

מערבבים את כל המצרכים בבלנדר חזר, יחד עם 7-8 קוביות קרח.
מוזגים את הקוקטייל לכוס מרטיני.

הכותב הינו בעל אתר סדנאות יין ואלכוהול

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ