אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חום יולי אוגוסט: קוקטיילים קרירים לימים חמים

בטעמים טרופיים, עם גלידה ושמנת וגם מלבי. מוטי קלמוביץ', מומחה אלכוהול ויין, מציע שלושה מתכונים של קוקטיילים קיציים שיעשו לכם נעים בימים החמים

תגובות

קיץ זו לא עונה טובה בישראל. הטמפרטורות מטפסות למספרים קשים, אחוזי הלחות מעיפים את הסקאלה וכל מה שאנחנו חושבים עלו הוא איך מגיעים למזגן הקרוב ביותר. יש עוד דרכים להצטנן בקיץ: אפשר לעשות מקלחת קרה או לקפוץ לקיוסק ולבצע מעשים מגונים בארטיק (לימון, ברור שלימון) אבל אנחנו מציעים לכם פתרון אחר מכיוון שאולי לא ציפיתם לו - קוקטיילים קרירים לקיץ.  » הקוקטיילים הטובים בתל אביבטרופיקל סאוור שמו של הקוקטייל מגיע מהמיץ הטרופי בו משתמשים (ספרינג פירות טרופים). בדרינק הזה לא מוסיפים סוכר בגלל המתיקות הרבה שכבר קיימת במיץ הטרופי, ואני גם עושה שימוש במיץ לימון סחוט טבעי במקום סאוור מיקס (שילוב חמוץ-מתוק של מי סוכר ומיץ לימון ביחס של 50%). זהו המשקה מעודן ופירותי, אבל אל תטעו - הוא מכיל אלכוהול.

מרכיבים:1 מ"ל וודקה תפוח, אם אין לכם וודקה תפוח אז רגילהרבע לימון סחוטחצי מנה ליקר ליצ'י או מונין ליצ'ימיץ פירות טרופיים של ספרינג בבקבוק 2 ליטר (לא קרטון)

אופן ההכנה:1. מוזגים את כל המרכיבים על קרח בתוך שייקר.2.  מנערים היטב ומוזגים את כל תכולת השייקר, כולל הקרח לכוס אולדפאשנד (כוס וויסקי). אפשר לקשט בתפוח.קררררר. טרופיקל סאוור (צילום: מוטי קלמוביץ')

דקירי מלבי כולם מכירים את הדקירי הקלאסי בטעמי לימון או פירות, אבל ניסיתם פעם דאקירי בטעם מלבי? בילדות היינו מבלים בחוף פלמחים ובדרך חזרה מהים היינו עוצרים לאכול מלבי קר ומדהים עם מי ורדים, בוטנים וקוקוס. לפני זמן מה, נתבקשתי להכין קוקטייל ורוד להפקת צילום כלשהי והדבר הראשון שחשבתי עליו הוא המלבי. כאשר מערבבים אותו עם מי הורדים הוא מקבל צבע ורוד נהדר ובשילוב עם האלכוהול הנכון תקבלו קוקטייל מפתיע בטעם, ובכן... מלבי.

מרכיבים:1.5 מ"ל רום לבן1 מ"ל טריפל סק (ליקר תפוזים)1 מ"ל של מי סוכר ומיץ לימון (מי שלא מעוניין בחמיצות מעודנת, יכול על הלימון)1 קופסת מלבי חלבי עם מכיל מי ורדים, אגוזים וקוקוס

אופן ההכנה: 1. מכניסים את כל המרכיבים לתוך בלנדר (כזה שיכול לכתוש קרח) עם 7-8 קוביות קרח. 2. מפעילים עד לקבלת מרקם ברדי סמיך, אך ללא גושי קרח. 3. מוזגים לכוס מרגריטה, מפזרים מעל חתיכות קוקוס ואגוזים ודובדבן מסוכר על שפת הכוס.

טיפ: איך יודעים שהקוקטייל מוכן? אם כיבתם את הבלנדר ולא נשמעו מכות קרח על הדפנות, סימן שכל הקרח נגרס והמשקה מוכן.המיטב של שני העולמות. דקירי מלבי (צילום: מיכל הרדוף רז, סטיילינג: מיכל פיירמן, הכנה והצעת הגשה: מיכל קרויטורו)

אייס ונילה את קוקטייל האייס ונילה הכנתי לאחר שנשאלתי פעם למה אין קוקטייל של שמנת וגלידה. התחלתי לשחק עם המרכיבים עד שהתקבל מעין קוקטייל קיצי שהוא למעשה מילקשייק אלכוהולי. את הקוקטייל אפשר להכין על בסיס וודקה וניל או ליקר אייריש קרים שהם מתקתקים ומתבקשים אבל כל משקה כזה או אחר שתשלבו בו יעבוד מצוין - כל עוד הוא לא חמוץ או מריר. מרכיבים:מספר כפות של גלידה וניל עוגיות1 מ"ל של וודקה אספרסו1 מ"ל ליקר פרנג'ליקו (ליקר אגוזי לוז). אם אין, אפשר להשתמש במונין אגוזי לוז או תמצית אגוזים.1 מ"ל של תמצית שוקולד לבן (או מספר קוביות של שוקולד לבן)1 קופסת שמנת מתוקה 38% או 2 מ"ל חלב וניל או רגילאופן ההכנה:1. מערבבים את כל המצרכים בבלנדר חזר, יחד עם 7-8 קוביות קרח.2. מוזגים את הקוקטייל לכוס מרטיני.3. להשלמת האפקט, ניתן לעטר עם קצפת מוכנה מעל וגלילית.

מביא את כל הבנים לחצר. אייס ונילה (אילוסטרציה: dreamstime)הכותב הינו בעל אתר סדנאות יין ואלכוהול

*#