מתכונשף: מאפה דלעת ערמונים מהמטבח של נלי

מתכון טבעוני ופשוט להכנה הישר ממטבחה של נלי קרפנר, שמתמחה בבישול מנות בריאות  

עכבר העיר
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
עכבר העיר

נלי קרפנר רכשה את השליטה במטבח האורגני במוסד המוביל Natural Gourmet Institute בניו יורק. את הידע שקיבלה שם שילבה עם מוצרי המזון הטריים והתבלינים שקיימים בארץ לכדי מטבח בריא ומיוחד. לפני כשלוש שנים פתחה את המטבח של נלי, מקום אינטימי במתחם שוק הפשפשים ביפו שמציע חוויה קולינרית בריאה. אחת מהמנות הפופולריות במקום היא מאפה הפילו במילוי דלעת ערמונים, המתכון שמובא לפניכם כעת.» המטבח של נלי - לכל הפרטים

» סום טאם טואה ממסעדת טייגר לילי» קרודו דג בקרמל ולבנה של מל ומישל» פרחי קרפצ'ו של מסעדת NG"מדובר במנה קיצית, קלילה וארומטית", מספרת נלי. "כל מי שמשתמש בבצק פילו יודע שלרוב משמנים אותו בחמאה, אך על מנת להתאים את המנה לקהל הטבעוני, אני משתמשת בשמן קוקוס, שנחשב למזין ובעל ערכים תזונתיים. בנוסף גם השילוב של שמן קוקוס עם דלעת ערמונים הוא נפלא." נלי קרפנר (צילום: דניה ויינר)מאפה פילו ממולא בדלעת ערמונים עם שמן קוקוס מצרכים: 2 דלעות בינוניות (במשקל כולל של כ-600 גר')3 כפות שמן זית 1 כף מייפל סירופ טבעימלח1 בצל בינוני חתוך דק1/2 כוס אגוזי פקאן  קצוצים2 כפות עלי מרווה קצוציםמלח יםפלפל שחורחבילת עלי פילוחצי כוס שמן קוקוס נוזלי לשימון

אופן ההכנה: 1. מחממים מראש תנור ל- 180מעלות. 2. מקלפים את הדלועים, מוציאים את הגרעינים וחותכים לקוביות בינוניות בעובי אחיד.3. בקערה, מערבבים את קוביות הדלועים יחד עם שתי כפות שמן זית, כף סירופ מייפל ו-1/2 כפית מלח.4. מניחים את הדלעת על נייר אפיה, ואופים למשך כ-25 דקות. מערבבים מדי פעם, עד שהדלעת מתרככת ומקבל מרקם קרמלי.5. מוציאים את התבנית בזהירות, מעבירים את הדלעת לקערה, מועכים מעט לתערובת גסה ומניחים בצד.6.  מחממים מחבת על גבי להבה ומוסיפים כפית שמן. מוסיפים את הבצלים ומטגנים על להבה נמוכה כ-10 דקות בערך עד להשחמה. 7. מוסיפים את הפקאן ומטגנים למשך כ-2 דקות נוספות.לאחריהן מוסיפים את הדלעת, יחד עם כ-1/2 כפית מלח ובוחשים היטב.8. מורידים מהאש ומערבבים עם עלי מרווה. מתבלים בפלפל שחור ומתקנים תיבול במידת הצורך.9. פותחים את דפי הפילו לאורכם ומורחים אותם בשמן קוקוס. מקפלים לשניים, מניחים ממלית הדלעת לאורך העלים ומגלגלים כגליל. 10. מסדרים את צינור הפילו בתבנית עגולה ומכניסים לתנור ל-25 דקות על להשחמה.מאפה פילו ממולא בדלעת ערמונים עם שמן קוקוס - לגרסת הדפסה

טבעוני וטעים. מאפה פילו ממולא בדלעת ערמונים (צילום: דניה ויינר)

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ