שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
עכבר העיר
עכבר העיר

מסעדת טייגר לילי שברמת החיל מביאה למרכז הארץ  אלטרנטיבה מהמטבח התאי, לאחר שנים של היצע מצומצם. על המטבח מופקד השף יניר גרין, שעבר בדרך במטבחים של דיקסי, קרן ורשת ג'ירף כולל מועדון הקצינים. בשבועות שלפני פתיחת המסעדה בילה גרין בבנגקוק, במטרה לקבל השראה וכדי להתעדכן במגמות חדשות באוכל תאי. תפריט המקום מושפע רבות מאוכל הרחוב התאילנדי וכולל מנות קלילות ומהירות כמו סום טאם טואה, סלט שעועית תאילנדית ופאפאיה ירוקה.טייגר לילי - לכל הפרטים» קרודו דג בקרמל ולבנה של מל ומישל» פרחי קרפצ'ו של מסעדת NG» סלט עשבי תיבול ופיצוחים של פרונטוהשף יניר גרין מספר על המנה: "סום זה חמוץ, טאם זה כתוש. זהו הסלט הכי נפוץ ברחובות תאילנד. מכינים אותו במכתש ועלי תאילנדי שנקרא קלוק והוא נאכל מיד עם סיום הכנתו. טעמו חמוץ (מהלימון), חריף (מהצ'ילי התאילנדי) ומתוק (מסוכר הדקלים), לצד פאפאיה ירוקה, בוטנים ותוספות שונות לפי האזורים השונים בתאילנד".אוריינטלי.יניר גרין (צילום: רפי דלויה)סום טאם טואה - סלט שעועית תאילנדית ופאפאיה ירוקה מצרכים: 50 גר' רצועות דקות של פאפאיה ירוקה100 גר' שעועית תאילנדית חלוטה וחתוכה באורך 2 ס"מ1 שן שום קטנהקמצוץ של צ'ילי אדום טרי חריף3 כפות רוטב דגים3 כפות מיץ לימון1 כף סוכר דקלים מגורד30 גר' בוטנים קלופים קלויים6 יחידות עגבניות שרי חצויות

אופן הכנה:1. כותשים את השום והצ'ילי ב- KLOK, מכתש ועלי תאילנדי .2. מוסיפים את שאר המרכיבים וממשיכים לכתוש עוד כחצי דקה. 3. מעבירים לכלי הגשה ומגישים.סום טאם טואה - לגרסת הדפסהסוואדי קה. סום טאם טואה של טייגר לילי (צילום: דניאל לילה)

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ