מסעדות מבפנים: איפה אוכלים השבוע?

אירועי מיוחד שלוקח אתכם אל מאחורי הקלעים של המסעדות, פסטיבל יין בדיקסי, חגיגת וויסקי בשולחן, קיץ במאפיות לחמים, LATE LUNCH במסעדת טריולה, תפריט קיץ בדילנ'ס ארט קפה, תפריט דייגים בשורי בורי ועוד

טלי קושניר, עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
טלי קושניר, עכבר העיר

חשוב מאוד לשתות בחום הזה, ואנחנו מצאנו עבורכם שני אירועים שיועדדו אתכם לשתות: פסטיבל יינות במסעדת דיקסי, ימי שני הודיים במסעדת גאיה, חגיגת וויסקי במסעדת שולחן וערב יינות ומנות מיוחדות של מסעדת בלה ויקב טוליפ. מלבד זאת תוכלו להנות השבוע מאירועי מסעדות מבפנים שיקחו אתכם אל מאחורי הקלעים של מסעדות יפואיות מובילות, מתפריטי קיץ במאפיות לחמים ובדילנ'ס ארט קפה, ולנסות את תפריט הדייגים של שורי בורי. אירוע מסעדות מבפנים יוצא לדרך בימים ראשון ה-7.7 עד שלישי ה-9.7, כ-20 מסעדות ובתי אוכל באזור ושוק הפשפשים יפתחו את דלתותיהן למבקרים ויעניקו לכמה מאות "פודי'ז" ברי מזל הזדמנות להכיר, לטעום ולגעת בעולם המסעדנות בדרך שאינה אפשרית בדרך כלל. - לכל הפרטים והאירועים

שימו לב: ההשתתפות בפעילויות כרוכה ברכישת כרטיסים מראש דרך אתר האינטרנט של האירוע: הסודות הקולינריים מתגלים. נבחרת השפים של מסעדות מבפנים (צילום: אפיק גבאי)פסטיבל יינות בדיקסי

מסעדות דיקסי, של השף , משיקות שבועיים של חגיגת יינות מיוחדת. במהלך הפסטיבל תוצע נבחרת יינות מהסדרות הגבוהות בכוסות וחצאי כוסות. בין היינות המוצעים: גמלא ברוט השמורה; ירדן גוורצטרמינר; ירדן קצרין שרדונה; גמלא השמורה נביולו; ירדן סירה; ירדן קברנה סוביניון; ירדן מרלו כרם אורגני אודם; ולסיום - ירדן מוסקט. מדי יום HUDA גם יין מתיישן מארכיון היקב שיוצע בכוסות.איפה: - תוצרת הארץ 1-3, תל אביב - הכרמל 20, ראשון לציוןמתי: 7-21.7למה? כי כנפיים ויין נשמע לנו כמו שילוב מושלם לחיים. דיקסי (צילום: ברני ארדוב)שני הודי במסעדת גאיה

מסעדת גאיה משיקה תפריט הודי שיוגש בימי שני החל מהשעה 17:00 ועד אחרון הלקוחות. התפריט מציע מנות הודיות באינטרפרטציה מודרנית לצד מנות הודיות מסורתיות. התפריט ההודי מציע: מאסלה ודה - קציצות עדשים (18 שקלים); צוואר טלה מדרס עם קשיו וחלב קוקוס (98 שקלים); צ'יקן טיקה (78 שקלים); שרימפס לאסי (84 שקלים); פילה דג מאסלה (95 שקלים). כמו כן יוצע תפריט טאלי (45 שקלים), ארוחה הודית מסורתית ובה שני סוגי סבג'י לבחירה: אלו גובי, אלו מטר, צ'אנה מאסלה, דאל - תבשיל עדשים, פיקל- ירקות מוחמצים בסגנון הודי ורהיטה- רוטב יוגורט מטובל, אורז, צ'פאטי ולקינוח גולאב ג'מון - כופתאות חלב בסירופ ורדים.איפה: - האמן , פינת הטחנה, אזה"ת הרכבת, בינימינהמתי: ימי שני, החל מהשעה 17:00למה? הכי קרוב שתגיעו להודו בלי כרטיס טיסה

איצ'יקידנה. שני הודי בגאיה (צילום: יח"צ)חגיגת וויסקי במסעדת שולחן במהלך חודש יולי יתארח מועדון הוויסקי הישראלי בחדר הפרטי של מסעדת שולחן, לסדרת ערבים בהשראת פסטיבל הוויסקי של האי איילה בסקוטלנד. הסועדים יוזמנו לגלות את הקסם של איילה בעזרת תפריט אותו בנה השף בהשראת טעמי האי, ובו מנות שמשתלבות עם טעמיו של הוויסקי ומתבססות על דגים ופירות ים. בין המנות: פלאטו רויאל, קדרת מולים וונגולי, לוקוס בגריל פחמים, עגבניות ובצלים שרופים, סלט תמנונים בגריל פחם, אקלרים במילוי פטיסייר וויסקי ועוד, אשר יוגשו למרכז השולחן. באירועים ניתן יהיה לרכוש את מותגי בואומור במחירים מיוחדים. יש להזמין מקומות מראש במייל .איפה: - רוטשילד 73, תל אביבמתי: האירועים יתקיימו עד לתאריך 17.7כמה: 295 שקלים לסועדלמה? אוכל טוב וויסקי טוב. מה עוד צריך בחיים?כמו בסקוטלנד. מתוך תפריט וויסקי בשולחן (צילום: דור מלכה)ארוחת LATE LUNCH במסעדת טריולה

מסעדת טריולה האיטלקית מציעה פתרון לרעב אחר הצהרייים, עם עסקית שמוגשת בשבוע מאוחרות מהרגיל. הארוחה כוללת: פוקאצ'ה ומטבלים, מנה ראשונה, מנה עיקרית, קינוח וכוס למברוסקו/ קאווה במחיר 89 שקלים לסועד.בין המנות המוצעות: ראשונות לבחירה של אנטיפסטי ירקות העונה, קרפצ'ו סלק גבינת עיזים וקרם שום קונפי, או כרובית טרטופו עם איולי כמהין; עיקריות לבחירה של רגטוני פולו סלק עם נתחי עוף ופיסטוק, לזניה בולונז ויין אדום, או ניוקי ארבעה צבעים בשמנת גאודה ופרג; וקינוחים של טירמיסו, או מוס ריבת חלב ושוקולד לבן. איפה: - שחם 14, פתח תקווהמתי: א'-ה', 20:00-16:00, ו' 18:00-14:00כמה: 89 שקלים לסועדלמה? ארוחת צהריים מאוחרת או ארוחת ערב מוקדמת. בכל מקרה זה משתלםמה אתם עושים אחר כך? לייט לאנץ' בטריולה (צילום: רינת הלון)תפריט קיץ בדילנ'ס ארט קפה

דילנ'ס ארט קפה, בית קפה וגלריה לאמנות בבמרכז תל אביב, משיק לראשונה תפריט קיץ חדש, המשלב נגיעות מהמטבח הישראלי, האיטלקי והוונצואליאני. התפריט החדש כולל ארוחות בוקר ושקשוקות עד השעה 15:00, מבחר מנות ראשונות, כריכים מלחמים הנאפים במקום ופוקאצ'ות ביתיות בליווי סלט, פסטות ברטבים ועוד עיקריות מפתיעות. בין המנות תוכלו למצוא: ארוחת בוקר של איכרים - קוביות תפוח אדמה ובצל עם נקניקיית עגל כבש, שתי ביצי עין ובצל ירוק עם איולי פלפלים ומיונז חרדל; כריך אמנטל וגוואקאמולי - עם טפנד עגבניות, חמוצים בצל סגול, עגבנייה ותערובת עלים טריים; ארפאס - פיתות תירס וונצואליאניות ממולאות בתבשיל שעועית שחורה, בשר וגוואקמולי, מוגש בליווי סלט עגבניות וצ'ילי; ועוד. איפה: - פרישמן 20, תל אביבלמה? כי אפשר לאכול טוב ולהנות מאמנות בו זמניתקיץ במאפיות לחמים מאפיית לחמים מתאימה את עצמה לעונה ומתחדשת במוצרי קיץ לוהטים ומועדיי פתיחה חדשים. בין המוצריםפ החדשים תוכלו למצוא: עוגת קיץ משובצת שזיפים טריים ואגוזי לוז שניתן להשיג בכל נקודות המכירה (42 שקלים); או גלידה בכרמל - גלידה אמריקאית אמיתית מווניל שנמכרת בגביעים, נמכרת רק בשוק הכרמל (7 שקלים). מלבד זאת, נקודת המכירה של מאפיית לחמים בשוק נמל יפו החלה לפעול גם בימי ראשון, לכבוד עונת הקיץ. איפה: - לרשימת הסניפים המלאהלמה? גלידה בקיץ נשמע פשוט מושלםסאמר טיים. עוגת קיץ (צילום: דניאל לילה)תפריט דייגים בשורי בורי תהיתם פעם מה אוכלים הדייגים כשהם נמצאים על הספינה? משה לוי ממסעדת שורי בורי, דייג בעבר ומסעדן בהווה,אסף מזיכרונותיו את המאכלים והטעמים שאכל על הספינות שיצא לדוג בהן. בין המנות שתוכלו למצוא בתפריט הדייגים: קציצות דגי ים על סלט עגבניות טריות מקולפות, פלפל חריף גריל, שום, נענע ושמן זית; פילה בורי ספרדי ברוטב עגבניות פיקנטי; מולים ברוטב ביסק סרטנים; סטייק סלומון מפולפל ברוטב יוגורט; קוקטיל ים שרימפס טמפורה, טבעות וראשי קלמארי, מיקס דגי ים קטנים ברוטב איולי. כל המנות הן מנות עיקריות שכוללות מבחר סלטים לפתיחה, קינוח טישפישטי עם מלבי ופיסטוק, קוקטיל ראקי וקפה טורקי (בעלות של 85 שקלים לסועד).איפה: - מדינת היהודים 99, הרצליהכמה: 85 שקלים כולל סלטים, קינוח, קוקטייל ראקי וקפה טורקילמה? לאכול כמו דייג בדיל משתלם במיוחדלאכול כמו דייג. מתוך תפריט דייגים (צילום: אנטולי מיכאלו) ערב יינות מיוחד של מסעדת בלה ויקב טוליפ

יקב טוליפ ומסעדת בלה שבמושב בית שערים שבעמק יזרעאל, יקיימו אירוע קולינרי תחת הכותרת "Drink, Eat, Love" במסגרתו יוצבו דוכני יין מארצות שונות בעולם ולצדם יוגשו מנות משלימות שמאפיינות את ארצות היין, כולן פרי יצירתו של שף המסעדה עידן ליפשיץ, על רקע מוזיקה חיה. בין היינות שיוגשו: ווייט טוליפ (ישראל); ווייט פרנק (ישראל); ג'סט קברנה סוביניון (ישראל); סירה רזרב (ישראל); ריזלינג של מיזם פיוז'ן (גרמניה); גוורצטרמינר של מיזם פיוז'ן (צרפת); אליוון קברנה קרמנר של יקב אונדורגה (צ'ילה); פמיליה מלבק של יקב ביאנקי (ארגנטינה); ועוד, לצד מנות כמו אסאדו עגל על גריל פחמים בליווי צ'ימיצ'ורי; רוסטביף של סינטה; נקניקיות צ'וריסוס עם כרוב כבוש; טרטר דג ים ישראלי; קלמרי על הגריל בליווי צזיקי; ועוד.איפה: -  בית שערייםמתי: יום ה', 11.7, 19:00מחיר: כוס ללא הגבלה ושתי מנות - 90 שקלים. מנה נוספת - 20 שקליםלמה? מי יכול לסרב לשילוב של אוכל טוב, יין טוב ומוזיקה חיהכל מה שצריך בערב אחד. יין (אילוסטרתיה: dreamstime)

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ