מתכונשף: פרחי קרפצ'ו של מסעדת NG

המסעדה מנווה צדק מוכרת בעיקר בזכות נתחי הבשר העצומים שלה, אבל הפעם אנחנו מביאים לכם מתכון של מנה ראשונה מפנקת במיוחד

עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
עכבר העיר

את מסעדת NG אין באמת צורך להציג. היכל הבשרים בנווה צדק חוגג בימים אלו 10 שנות פעילות ומוכרת בעיקר בזכות נתח הפורטרהאוס המפורסם אך גם בזכות הסטייקים ו"ארוחות הברברים" המושחתות שמוגשות בה, בהן יושבים הסועדים אחד לצד השני בשולחן אבירים, ללא סכו"ם או צלחות ואוכלים נתחי בשר ענקיים בידיים.

למרות ששמם של נתחי הבשר העצומים של המסעדה הולכים לפניה, הפעם אנחנו מביאים לכם מתכון לפרחי קרפצ'ו, מנה ראשונה פשוטה להכנה שממשיכה בקו הבשרים של המסעדה. גיורא אשכנזי, שף ובעלים של המסעדה מספר על המנה: "זוהי אחת המנות הראשונות הפופולארית ב NG. היא מהווה פתיח מושלם למנה העיקרית של נתח בשר מלא טעמים". 

פרחי קרפצ'ו

מרכיבים:

70 גרם פילה בקר מיושן
10 גרם פרמזן מגורד
100 גרם עלי בייבי
חצי לימון
שן שום כתושה מושרת בשמן זית
שמן זית איכותי
בלסמי מצומצם איכותי
קורט מלח אטלנטי
קורט פלפל ארבע צבעים גרוס
ניילון נצמד

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה את עלי הבייבי, כף שמן שום וחצי כפית בלסמי.
2. משטחים את בשר הפילה לגודל של כ-20*30 ס"מ על גבי ניילון נצמד.
3. מניחים במרכז את תערובת עלי הבייבי, מפזרים מלח, פלפל ומעל פרמזן.  מגלגלים את משטח הבשר לגלילה ארוכה בעזרת הניילון ומפרידים בעדינות את הניילון.
4. פורסים לחמש חתיכות יפות תוך יישור הקצוות.
5. יוצרים מעין "נחל בלסמי" כהה במרכז הצלחת ומעמידים את חמשת הפרחים סביבו. מזליפים מעט שמן זית, מניחים את חצי הלימון בצד ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ