שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

אוכל מטוגן ובירה מוזלת: איפה אוכלים השבוע?

חאפלה במסעדת המוציא, תפריט קיץ על הבר בדלאל, עסקיות חדשות בהלנה בנמל, ארוחות פרידה בכתית וערבי Fryer במסעדת בין 281

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
טלי קושניר, עכבר העיר

מחפשים איפה לאכול השבוע? תנו לנו להמליץ לכם: אבי לוי מציין יום הולדת בסדרת חאפלות במסעדת המוציא, דלאל משיקה תפריט קיץ על הבר, עסקיות קיץ במסעדת הלנה בנמל, ארוחות פרידה ממסעדת כתית וערבי פראייר בבין 281. חאפלת יום הולדת במסעדת המוציא

במהלך חודש יולי תחגוג מסעדת המוציא של השף אבי לוי שנה לפתיחתה. לרגל המאורע, תיערך מדי יום ראשון במהלך החודש ארוחת חאפלה עליזה בהשתתפות שורה של שפים מובילים: אביב משה, אבי ביטון, שגב משה ודודו אוטמזגין. הארבעה יעלו לעיר הקודש לארוחה מיוחדת ברוח המטבח הצפון-אפריקאי. ביתר ימות השבוע יוגש במסעדה תפריט מיוחד ובו מיטב המנות מסדרת ארוחות החאפלה. בין המנות שבתפריט: בקלוואה כבד אווז; תבשיל שקדי עגל; רביולי חריימה; פחזנייה ממולאת בקרם וניל; מילפיי וסנט אונורה; ועוד. איפה: המוציא - משיח בורכוף 4, ירושליםמתי: מדי יום א', החל מה-30.6למה? גם חאפלה וגם מפגשי פסגה קולינריים. שילוב שלא יכול לפספסבאים להתארח. אוטמוזגין, שגב, לוי, משה וביטון (צילום: נועם יוסף)אתנחתא בהלנה בנמל עם בוא הקיץ, משיקים במסעדת הלנה בנמל תפריט טעימות עסקי שמוגש בשעות הצהריים. התפריט מוצע בשני מסלולים, במחירים 89 ו-139 שקלים, וכולל מנה ראשונה ועסקית. בין המנות המוצעות במסלול הראשון תוכלו לבחור בין שיפוד על קרם חציל וסלט שקדים ירוקים, מלון ומנטה, וקלמרי פריך וצ'יפס ראטה, סלט ענבים ואורגולה ואיולי זעפרן (מנות ראשונות); ובין קונכיות פסטה במילוי דלעת ומוצרלה בטאבון, ברוטב עגבניות תמר או פילה בורי מבושל ביוגורט לימוני ובמיה (עיקריות). בעסקית השניה תוכלו לבחור בין סלט תאנים ועלים ירוקים עם סינטה כבושה ובייבי מוצרלה, לבין  סקאלופ צרוב ברוטב חמאה חומה, דובדבנים ושקדים (מנות ראשונות); ובין פילה דג היום על ״איטריות״ גזר צהוב וזוקיני ברוטב בוייאבז, או סטייק סינטה מיושנת, ציר בקר מצומצם וגרטאן תפוחי אדמה (עיקריות), לצד מנות נוספות. איפה:הלנה בנמל - נמל קיסריהמתי: א'-ה', 17:00-12:00למה? עסקיות יש בכל מקום, אבל הנוף מייחד את המקום  טעים יותר עם הנוף הזה. הלנה (צילום: אורטל אלטרמן)ארוחות פרידה בכתית

אחרי שבע שנות פעילות במשכנה ברחוב היכל התלמוד, ולפני המעבר לחלל בו פועל כיום המזללה, נערכות ארוחות פרידה של שבע מנות ממסעדת כתית.אחרי שאירח את השפים ירון קסטנבוים, מיקה שרון, יוסוף חנא ואחרים, יתקיימו השבוע שתי הארוחות האחרונות בסדרה, בהן יארח מאיר אדוני את השפים שלום קדוש (לאונרדו פלאזה ירושלים) ועזרא קדם (ארקדיה) לארוחה שתתקיים ביום שלישי, 2.7, ואת השף יורם ניצן (מול ים) וחיים טיבי (מוסקט וטיבי'ס), ביום רביעי, 3.7.איפה: כתית - היכל תלמוד 4, תל אביבמתי: ימים ג'-ד', 2-3.7 מחיר: 490-390 שקלים לסועדלמה? כי חייבים להפרד יפה ממותג תל אביבינפרדים יפה. כתית (צילום: דניאל צ'צ'יק)פסטיבל אוכל על המים בהרצליה

פסטיבל אוכל על המים בהרצליה יתקיים בימים רביעי-חמישי, 3-4.7. הפסטיבל יארח את מיטב המסעדות ובתי המלון בחוף. מנות ספישל ותבשילים נבחרים מתפריטי הקיץ ימכרו ב 35-25 שקלים למנה, ויציג דוכני קינוחי גורמה, בירות בוטיק, אוכל המותאם לילדים וכו' . מקביל למתחם המסעדות יוקם גם מתחם לכל המשפחה שיציע תעסוקה ופעילויות לילדים כמו  סדנאות יצירה מפסטה ועוד. בין המסעדות המשתתפות:  וויט הול, עד העצם, אל גאוצ'ו (כשר), ברבן סטריט, ריבר ועוד. איפה: חוף אכדיה - הרצליהמתי: ימים רביעי-חמישי, 3-4.7כמה: 35-25 שקלים למנהלמה? אוכל, חוף ים ובירות בוטיק. מה צריך יותר מזה?תמצאו אותו בפסטיבל אוכל על המים בהרצליה. קרמה פרסקה (צילום: גלעד בן זאב)תפריט קיץ במסעדת דלאלבמסעדת דלאל בשנווה צדק מקבלים את הקיץ עם תפריטים חדשים למסעדה, לבר ולקוקטיילים. תפריט הבר החדש מורכב מעשר מנות שנאספו מרחבי העולם, כמו: מרק לקסה מהשוק בקואלה למפור; סנדוויץ' צ'יביטו מהברים של מונטווידאו;פיש אנד צ'יפס מהאיסט אנד בלונדון; ואחו בלנקו מסמטאות גרנדה. לצד המנות תוכלו להזמין קוקטיילים קלאסיים (בלאדי מרי ומינט ג'וליפ) דרך קוקטיילים מבעבעים (קוסמוליצ'י ואפרול שפריץ)  ועד לקוקטיילים מקוריים למסעדה (גרין הנדריקס, בנגלי לבן וסוויט בבילון). איפה:דלאל - שבזי 10, תל אביבלמה? כי זאת דרך קלאסית להעביר את הערב שלכםאו גרנדה. אחו בלנקו (צילום: בועז לביא)ערבי Fryer בבין 281

בכל יום רביעי, יתקיימו בבר בין 281 ערבי Fryer - ערבים בהם יוצע תפריט טוגנים עשיר במיוחד. בתפריט המטוגנים תוכלו למצוא: Chicken finger רצועות עוף בבצק בירה (35 שקלים); פיש אנד צ'יפס (35 שקלים);  ירקות בטמפורה (25 שקלים); טוגני הבית - צ'יפס בטטה, טבעות בצל, וסירות תפוחי אדמה (25 שקלים); גבינות קשות בציפוי פריך (35 שקלים); פלאפל (25 שקלים); וגם צ'ורוס (25 שקלים) את המטוגנים ילוו מגוון בירות שיוצעו במחיר של 20 שקלים. איפה: בין 281- דיזנגוף 281, תל אביבמתי: מדי יום ד', בשעות הערבלמה? כי אוכל מטוגן זה גילטי פלז'ר נהדרהכינו את המפיות. פלטת טוגנים (צילום: יח"צ)

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ