שישי ביאסו תל אביב: המלצות טעימות לסופ"ש

חגיגות יום הולדת שבע למסעדת מל ומישל, קבלת שבת מול הגלים במסעדת יאסו תל אביב, יום הולדת למסעדת אל מרסא בעכו ומנות קיציות במסעדות טאטי ובמסעדת אל-סולטן

טלי קושניר, עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
טלי קושניר, עכבר העיר

אם תצליחו לנתק את עצמכם מהמזגן בסוף השבוע הקרוב, יש לנו המלצות טעימות בשבילכם: יום הולדת למסעדת אל מסרא בעכו, קבלת שבת במסעדת יאסו תל אביב, תפריט קייצי במסעדות טאטי ומנות קיץ של מסעדת אל-סולטן.יום הולדת שמח למסעדת מל ומישל הטרטוריה האיטלקית מל ומישל חוגגת בימים אלו שבע שנים להיווסדה. לכבוד המאורע משיקים במסעדה תפריט מיוחד תחת הכותרת "קלאסיקה מודרנית". התפריט החדש, אשר יוצע במסעדה עד סוף חודש אוגוסט, מגיש מבחר מנות מפנתיאון המטבח האיטלקי, כאשר כל מנה מוצעת בשני אופני הגשה - האחד מסורתי והשני עכשווי, כשהסועדים בוחרים בין האפשרויות ולהרכיב חוויה קולינרית לפי טעמם. התפריט מציע וריאציות למנות שונות כמו קרודו: סלמון מתובל בקרם פרש עם ביצה קשה ובוטרגה (60 שקלים) או דג ים בקרמל הדרים חריף ולבנה צאן (62 שקלים); או סקלופיני: עוף אורגני בתנור עם פרושוטו ומוצרלה בלימונה (98 שקלים) או פילה עגל, קיאנטי קלאסיקו ופניני בלסמי (132 שקלים); ועוד. איפה: - בן יהודה 155, תל אביבמתי: התפריט מוגש עד סוף חודש אוגוסטמחיר: לפי מנות או ארוחת טעימות במחיר 129 שקלים לבועדלמה? כי מי מבין אוכל איטלקי כמו מל ומישל?מאמא מיה! תפריט איטלקי במל ומישל (צילום: דניאל לילה)יום הולדת למסעדת אל מרסא בעכו את חגיגות יום ההולדת של מסעדת אל מרסא יחגגו עם אירוח של השף יוסף (זוזו) חנא (ו- ), לארוחה מול הגלים. שף המסעדה, עלאא מוסא, וחנא יצרו תפריט חגיגי בו יביאו לידי ביטוי את חומרי הגלם מהגליל, מהים ומשוק עכו, המשלב בין אותנטיות לבין מודרניות. בין המנות בתפריט: סלט ים תיכוני עם שרימפס אדום, עגבניות צבעוניות, ארטישוק וגבינת פטה; מיני קובה לבנונית במילוי גבינת שנקליש עם טבולה ארמנית, על בורגול גס ועדשים; מוח טלה צרוב במחבת על קרם כרובית ברוטב לימוני ופטריות שיטאקי; שרימפס על ראגו ירקות קיץ ברוטב פיקנטי; פילה לוקוס עם חמאת מרווה מוקצפת, פריקי ובצל מקורמל, סינטה טלה עם ירקות שוק ברוטב יין מתקתק; ועוד.היכן: - נמל הדייגים, עכומתי: יום ה', 27.6, בשעה 20:00מחיר: 170 שקלים לסועדלמה? כי מתי עוד יצא לכם ליהנות מגורמה גלילי אותנטי?טעמים מהגליל. מסעדת אלמסרא (צילום: סטודיו דרור כץ)

בראנץ' בוקר חדש במסעדת אי-זוגי

מסעדת השף הכשרה אי-זוגי של מתחדשת בארוחת בראנץ' מפנקת. בין המנות המוגשות ניתן למצוא פלטת גבינות מגוונת; סלטים קיציים כמו סלט מיני מלפפונים וסלט צבעוני של עגבניות שרי, סלט טונה מעושנת, סלמון בכבישה ביתית; בר טורקי שכולל מאפה עלי פילאס עם תרד וצזיקי יוגורט עם עלי נענע; מוזלי עם סלט פירות טרי; תבשיל עגבניות וחצילים עם גבינת חלומי מקלות פרמז'ן ועשבי תיבול; טארטלט פטריות טריות עם גבינת עזים ועוד. הבראנץ' מוגש כמזנון חופשי, הכולל גם שתיה קלה ושתיה חמה.איפה: - הברזל 17, רמת החי"ל, תל אביבמתי: ימי שישי, 12:00-9:30כמה: 60 שקלים לסועדלמה? באמץ צריך לתת סיבה למה בראנץ' זה נהדר?

בוקר טוב. בראנץ' באי זוגי (צילום: בועז לביא)קבלת שבת ביאסו תל אביב מסעדת החוף של אביב משה עורכת קבלת שבת מידי יום שישי, החל משעה 13:30, עם מנות אותנטיות, מוזיקה יוונית וכמובן - הרבה אוזו. התפריט מבוסס על שלל דגים מטוגנים, סלטים יוונים וגבינות ממעדניות יווניות ברחבי הארץ, וכולל מנות כמו: פילה לברק וקרם לבנה, עלי גפן וויניגרט עגבניות צלויות; קרפצ׳ו טונה אדומה, סויה, חרדל וסלט ירקות חורף; סלט יווני קלאסי של ירקות באלדיים וגבינת פטה המאירי; ועוד. איפה: -  הירקון 105, תל אביבמתי: ימי ו', החל מהשעה 13:30למה? כי זה הכי קרוב שתגיעו לחופשה קצרה ביוון במחיר הזהאיך אומרים "כיף" ביוונית? יאסו תל אביב (צילום: שי אוחיון)תפריטי קיץ בביסטרו טאטי מסעדות טאטי שבגבעתיים וביהוד משיקות תפריטי קיץ חדשים שנבנו על ידי שף הבית, מארק שולמן. מבחר מהמנות, המיוצרות מחומרי גלם מובחרים, מלוות במאפים של מאפיית טאטי המוכנים בעבודת- יד. בין המנות החדשות תוכלו למצוא: סשימי טונה אדומה וסלמון בתחמיץ הדרים ותה ירוק (52 שקלים); לביבות פרסה וריקוטה עם לבנה פיקנטית (38 שקלים); פילה מוסר בוינגרט זעפרן עם סלט עגבניות, בצל ועשבים ארומטיים (98 שקלים); שיפודי פרגית בתמרהינדי עם אורז טריאקי (67 שקלים); המבורגר סינטה על חלת בריוש ברוטב הולונדז (82 שקלים); ועוד. גם תפריט המתוקים מתחדש עם מנות כמו: פבלובה עם פירות יער (36 שקלים); קרם ברולה סמיפרדו (34 שקלים); פאדג' שוקולד (36 שקלים); ומנות נוספות.איפה: - דרך השלום 53, גבעתיים - אברהם גירון 3, אזור התעשייה יהודלמה? כי את המנות מלווים הלחמים המצויינים של מאפיית טאטיקיץ בצלחת. פבלובה עם פירות יער (צילום: דניאל לילה)מנות קיציות חדשות במסעדת אל-סולטן

מסעדת הדגים ופירות הים אל-סולטן מציגה מגוון מנות קיציות חדשות,  שמתווספות למנות המוכרות בתפריט. בין המנות החדשות: ברוסקטה של שרימפס וחזה אווז (60 שקלים); פיש אנד ציפס בבלילה מיוחדת (50 שקלים); שיפודי טונה עטופים בחזה אווז לצד רוטב סויה (70 שקלים); פילה דניס ממולא עדשים שחורים צלוי בתנור לצד רוטב קארי (95 שקלים); אגרול עם ירקות ואנשובי (30 שקלים); שרימפס מוקפץ בחמאת בוטנים וחלב קוקוס (80 שקלים); ועוד. בנוסף, אל תפריט המנות הראשונות מתווספת פלטת סלטים (15 סלטים) המבוססת על ירק עונתי וכוללת: סלט עולש, ג'רג'יר, תבשיל תרד, חומוס ביתי, טבולה, טחינה, עגבניה ממולאת ועוד.איפה: - שפרעםלמה? כי זאת אופציה ראויה לעצירה במהלך טיול השבתטעמים קיציים. פילה דניס במילוי עדשים (צילום: טל-פז תקשורת)

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ