מתכונשף: סלט עשבי תיבול ופיצוחים של מסעדת פרונטו

שף דייויד פרנקל מציע מתכון קליל, פשוט שהוא גם טבעוני וגם נהדר כארוחה קלילה או תוספת

עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
עכבר העיר

מסעדת פרונטו הוותיקה של המסעדן רפי אדר ובראשות השף דיוויד פרנקל היתה פעלה במשך שנים בפינת הרחובות אחד העם ונחמני עד שעברה בסוף 2010 למשכנה הנוכחי, ברחוב הרצל בתל אביב. פרונטו מציעה מנות מהמטבח האיטלקי הקלאסי כמו ספגטוני נפוליטנה, ניוקי פירות ים, פנה סלסיצ'ה, טירמיסו, סמיפרדו ועוד.

פרונטו היתה בין המסעדות הראשונות שנתנו מענה לסועדים טבעוניים. בכל יום שני בשבוע  מתקיים במסעדה ערב מיוחד שבו מוגשות מנות טבעוניות למהדרין. בין המנות בתפריט תוכלו למצוא את סלט עשבי התיבול והפיצוחים. "זהו סלט טרי ופרשי, חמצמץ ופריך שטעים ונעים לאכול בימי הקיץ החמים" אומר פרנקל על המנה. "אין צורך להיצמד למתכון, אתם יכולים לשים את עשבי התיבול והפיצוחים האהובים עליכם והשמיים הם הגבול".

סלט עשבי תיבול ופיצוחים

מרכיבים:

1 צרור פטרוזיליה
1 צרור כוסברה
1 צרור ראשד
1 צרור רוקט
1 חבילה בצל ירוק
2 כפות אגוזי לוז
2 כפות אגוזי מקדמיה
2 כפות שקדים
2 כפות קשיו
2 לימונים כבושים
3 כפות שמן זית
מיץ מחצי לימון
מלח גס
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
1.
קולים את האגוזים על מחבת יבשה בחום בינוני אש בינונית למשך כ-4 דקות ולאחר מכן קוצצים אותם דק.
2. שוטפים את עשבי התיבול ומיבשים היטב ולאחר מכן קוצצים אותם דק.
3. קוצצים את הלימון הכבוש לקוביות קטנות.
4. מערבבים את כל הרכיבים יחד ומתבלים במיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל שחור גרוס.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ