אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכונשף: סלט עשבי תיבול ופיצוחים של פרונטו

שף דייויד פרנקל מציע מתכון קליל, פשוט שהוא גם טבעוני וגם נהדר כארוחה קלילה או תוספת

תגובות

מסעדת פרונטו הוותיקה של המסעדן רפי אדר ובראשות השף דיוויד פרנקל היתה פעלה במשך שנים בפינת הרחובות אחד העם ונחמני עד שעברה בסוף 2010 למשכנה הנוכחי, ברחוב הרצל בתל אביב. פרונטו מציעה מנות מהמטבח האיטלקי הקלאסי כמו ספגטוני נפוליטנה, ניוקי פירות ים, פנה סלסיצ'ה, טירמיסו, סמיפרדו ועוד. פרונטו - לשעות פעילו ולכל הפרטים» קורדון רוז' של מסעדת באיירן» בורי סלקים של הרברט סמואל» מוס כבדים ממעדניית לבקוביץפרונטו היתה בי המסעדות הראשונות שנתנו מענה לסועדים טבעוניים. בכל יום שני בשבוע  מתקיים במסעדה ערב מיוחד שבו מוגשות מנות טבעוניות למהדרין. בין המנות בתפריט תוכלו למצוא את סלט עשבי התיבול והפיצוחים. "זהו סלט טרי ופרשי, חמצמץ ופריך שטעים ונעים לאכול בימי הקיץ החמים" אומר פרנקל על המנה. "אין צורך להיצמד למתכון, אתם יכולים לשים את עשבי התיבול והפיצוחים האהובים עליכם והשמיים הם הגבול".אפשר לאלתר. אדר ופרנקל (צילום: דודו בכר)סלט עשבי תיבול ופיצוחים מצרכים:1 צרור פטרוזיליה1 צרור כוסברה1 צרור ראשד1 צרור רוקט1 חבילה בצל ירוק2 כפות אגוזי לוז2 כפות אגוזי מקדמיה2 כפות שקדים2 כפות קשיו2 לימונים כבושים3 כפות שמן זיתמיץ מחצי לימוןמלח גספלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:1. קולים את האגוזים על מחבת יבשה בחום בינוני אש בינונית למשך כ-4 דקות ולאחר מכן קוצצים אותם דק. 2. שוטפים את עשבי התיבול ומיבשים היטב ולאחר מכן קוצצים אותם דק. 3. קוצצים את הלימון הכבוש לקוביות קטנות.4. מערבבים את כל הרכיבים יחד ומתבלים במיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל שחור גרוס.

סלט עשבי תיבול ופיצוחים - לגרסת הדפסהקליל, מרענן וטבעוני. סלט עשבי תיבול ופיצוחים (צילום: אורן לוקסמבורג)

*#