${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכונשף: מוס כבדי עוף ממעדניית לבקוביץ'

בני הזוג לבקוביץ', שעומדים מאחורי המעדנייה שנושאת את שמם, מאמינים שאפשר  וצריך לאכול מנה חגיגית בכל יום. לפניכם המתכון למוס כבד העוף של השניים

תגובות

מצרכים:500 גר' כבד עוף3 ביצים קשות6 כפות מיונז100 גר' חזה אווז מעושן1 שקית ג׳לטיןמלח לפי הצורךפלפל לבן לפי הטעם

אופן הכנה:1. מחממים תנור ל- 190 מעלות. 2. מנקים היטב את הכבד ומפזרים בתבנית אפיה על גבי נייר אפייה. אופים במשך 20 דקות עד לקבלת גוון שחום מעט.3. חותכים את חזה האווז לקוביות בינוניות. מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים את קוביות חזה האווז קלות, בכדאי שיצא הטעם המעושן.4. במעבד מזון שמים את הביצים הקשות, קוביות חזה האווז כולל השמן שנוצר במחבת וכבד העוף, וטוחנים עד לקבלת תערובת חלקה.5. מעבירים את התערובת לקערה. מוסיפים מיונז, מלח ופלפל לב,ן ומערבבים היטב בעזרת מטרפה, עד לקבלת מרקם חלק.6. שמים את תוכן שקית הג׳לטין עם 4 כפות מים בקערה קטנה ומערבבים קלות. לאחר מכן מכניסים את הקערה למיקרוגל למשך חצי דקה, עד שהג'לטין מתפרק והופך נוזלי.7. מוסיפים אל הג'לטין 3-4 כפות של תערובת המוס ומערבבים קלות ליצירת השוואת טמפרטורות. לאחר שתערובת הג'לטין מגיעה לטמפרטורת החדר, מעבירים לקערה בה נמצא המוס ומערבבים היטב בעזרת מטרפה.8. משמנים תבנית עמוקה במעט שמן זית ומעבירים את תערובת המוס לתוכה. מכסים עם נילון נצמד ומכניסים למקרר ל3-4 שעות.9. לאחר שהתערובת התייצבה הופכים את התבנית על צלחת הגשה יפה ומגישים.10. ניתן לפזר מעל המוס מעט עשבי תיבול קצוצים דק.מוס כבד עוף - לגרסת הדפסהלמה לא בכל יום? מוס כבד עוף (צילום: אנטולי מיכאלו)

*#