שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
עכבר העיר
עכבר העיר

משנת 2000 דידייה ומרסייה לבקוביץ’ מייצרים נקניקי גורמה בייצור ביתי על פי המסורת הצרפתית. כנצר למשפחה של שרקוטיירים (נקניקאים) מפריז, דידייה גדל עם ייעוד לייצר נקניקי גורמה כשרים בטעמים מקוריים ולשם כך למד בבית הספר Ceproc בפריס והתמחה בייצור נקניקים במשך ארבע שנים. בעבר היה בבעלות הזוג מפעל לייצור נקניקים וחנות מפעל בכפר סבא, מעדנייה במרכז תל אביב וכיום בבעלות הזוג חנות קטנה לממכר נקניקים בשוק הנמל. מעדניית לבקוביץ' - לשעות פעילות ולכל הפרטיםהזוג לבקוביץ' על המנה: "מוס כבד העוף מוכר בעדות רבות ובחגים, אז מדוע לא לאכול אותו גם ביום יום? הוא פשוט להכנה וטעים להפליא על לחם. אנו מכינים אותו על בסיס יום יומי וכעת חולקים איתכם מתכון נהדר ופשוט להכנת מוס כבד עוף." מאמינים בייצור ביתי. בני הזוג לבקוביץ (צילום: אנטולי מיכאלו)מוס כבד עוף

מצרכים:500 גר' כבד עוף3 ביצים קשות6 כפות מיונז100 גר' חזה אווז מעושן1 שקית ג׳לטיןמלח לפי הצורךפלפל לבן לפי הטעם

אופן הכנה:1. מחממים תנור ל- 190 מעלות. 2. מנקים היטב את הכבד ומפזרים בתבנית אפיה על גבי נייר אפייה. אופים במשך 20 דקות עד לקבלת גוון שחום מעט.3. חותכים את חזה האווז לקוביות בינוניות. מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים את קוביות חזה האווז קלות, בכדאי שיצא הטעם המעושן.4. במעבד מזון שמים את הביצים הקשות, קוביות חזה האווז כולל השמן שנוצר במחבת וכבד העוף, וטוחנים עד לקבלת תערובת חלקה.5. מעבירים את התערובת לקערה. מוסיפים מיונז, מלח ופלפל לב,ן ומערבבים היטב בעזרת מטרפה, עד לקבלת מרקם חלק.6. שמים את תוכן שקית הג׳לטין עם 4 כפות מים בקערה קטנה ומערבבים קלות. לאחר מכן מכניסים את הקערה למיקרוגל למשך חצי דקה, עד שהג'לטין מתפרק והופך נוזלי.7. מוסיפים אל הג'לטין 3-4 כפות של תערובת המוס ומערבבים קלות ליצירת השוואת טמפרטורות. לאחר שתערובת הג'לטין מגיעה לטמפרטורת החדר, מעבירים לקערה בה נמצא המוס ומערבבים היטב בעזרת מטרפה.8. משמנים תבנית עמוקה במעט שמן זית ומעבירים את תערובת המוס לתוכה. מכסים עם נילון נצמד ומכניסים למקרר ל3-4 שעות.9. לאחר שהתערובת התייצבה הופכים את התבנית על צלחת הגשה יפה ומגישים.10. ניתן לפזר מעל המוס מעט עשבי תיבול קצוצים דק.מוס כבד עוף - לגרסת הדפסהלמה לא בכל יום? מוס כבד עוף (צילום: אנטולי מיכאלו)

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ