מתכונשף: בורי סלקים ממסעדת הרברט סמואל

מסעדת השף של יונתן רושפלד מתחדשת בתפריט חדש לכבוד העונה החמה ומביאה לכם מתכון קיצי במיוחד

עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
עכבר העיר

את מסעדת הרברט סמואל אין צורך להציג. המסעדה שייכת לקבוצת עדי'ס לייף סטייל (, , ) ובראשה עומד השף . לכבוד עונת הקיץ משיקים במסעדה תפריט חדש ברוח רעננה וחדשנית. רושפלד חוגג במטבח עם חומרי הגלם משובחים כמו: אספרגוס מהשדות של יוכי, דגים ופירות ים מהים התיכון והרבה ירקות טבולים בשמן זית בייצור עצמי, שיוצר השנה בסימן המטבח היווני ומטבחי דרום איטליה וסיציליה. אחת מהמנות הקיציות בתפריט החדש משלבת בין בורי, סלקים וטחינה יוגורט. לפניכם המתכון. בורי סלקים מצרכים: לתבשיל סלק (מתאים ל-10 אנשים)2 כפות שמן זית1 בצל קצוץ1 גבעול כרישה פרוס דק2 שיני שום פרוסות1/2 פלפל ירוק חריף פרוס4 סלקים קלופים וחתוכים לקוביות קטנותחופן עליי בייבי סלקמלח / סוכר / מיץ לימון לפי הרגשלטחינה יוגורט:200 גר' יוגורט200 גר טחינה גולמית3 כפות לימון1 כף מלח50 מל' מיםפילה בורימתכוננים לקיץ. הרברט סמואל (צילום: תומר אפלבאום)אופן הכנה:1. מכינים את תבשיל הסלקים: בסיר רחב מחממים את שמן הזית, מוסיפים את הבצל והכרישה ומאדיפ עד לשקיפות. מוסיפים את השום והצ'ילי, ומבשלים במשך שלוש דקות תוך כדי ערבוב.2. מוסיפים את הסלק וקמצוץ סוכר ומבשלים למשך כשלוש דקות (בשלב זה ניתן להוסיף חצי כוס מים). מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש נמוכה למשך כחצי שעה. 3. כאשר הסלק מבושל מוסיפים את עלי הסלק. מגבירים את הלהבה ומערבבים עד שהעלים רכים ומבושלים לחלוטין. מוסיפים מלח לימון.4. מכינים את טחינת היוגורט, כפי שמכינים טחינה רגילה, ומוסיפים את היוגורט.5. מכינים את פילה הבורי: מחממים שמן זית במחבת. לאחר שמתחמם, מניחים את הדג (בצד של העור) על המחבת למשך כחמש דקות. מחכים עד שהדג הופך משקוף ללבן. לאחר מכן יש להפוך את הדג לצד של הבשר.6. מניחים שתי כפות גדושות של סלק על הצלחת, מוסיפים את רוטב הטחינה-יוגורט בנגיעות, ועליהן מניחים את נתחי הפילה.

- לגרסת הדפסהמרגישים קיץ בכל ביס. בורי סלקים (צילום: איליה מלינקוב)

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ