מתכונשף: קורדון רוז'

מסעדת באיירן הייתה מסעדת בראסרי בסגנון בווארי עם תפריט שמבוסס על טהרת השניצל. שף המסעדה, עופר בן אור, מלמד אתכם להכין מנה מושחתת במיוחד

עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
עכבר העיר

מסעדת באיירן (Bayern), התבססה על קונספט ייחודי של בראסרי בווארי והייתה המסעדה הראשונה מסוגה בישראל. עופר בן אור, שף המקום, הוא בנו של שגיא בן אור, מי שהיה השף הראשי של כל רשת מלונות דן ובית הספר דן גורמה. עופר, שעבד והתמחה במסעדות מכוכבות מישלן בצרפת ובלונדון (Boulangerie, Moutarde, Paradis du Fruits בצרפת, The Capital בלונדון) יצר תפריט אירופאי המתבסס על טהרת השניצל מסוגי בשר שונים. 

הקורדון רוז' היא מנת הדגל של המסעדה", מספר עופר בן אור, "זאת האינטרפטציה שלי לשניצל הממולא שמוגש במסעדות באירופה - הקורדון בלו. את המנה הכרתי בביקור בגרמניה שם הכינו אותה באופן שונה ועם מילויים שונים. זאת מנה נהדרת לשרינג, והמרקם של השניצל עם הגבינה יוצר חוויה טעימה ומהנה."

קורדון רוז'

מרכיבים
ל-4 מנות:

קילו סינטה לבן פרוס לפרוסות של 120-100 גרם
50 גרם חרדל
200 גרם בייקון
200 גרם גאודה
מלח
פלפל
8 ביצים
1/2 כוס קמח
1/2 כוס פרורי לחם

לבלילה:

4 כפות קמח
5 כפות מים

אופן ההכנה:

1. דופקים בעזרת פטיש שניצלים את חתיכות הסינטה עד שהן שטוחות ובעובי המבוקש.
2. מפלפלים וממליחים כל נתח.
3. מורחים בחרדל את הנתחים, ומעל כל שניצל מפזריםבצורה שווה גבינת גאודה ובייקון.
4. מכינים את הבלילה: שמים בקערה את הקמח והמים ומערבבים עד לקבלת מרקם משחתי (ניתן להוסיף קמח במידה והבלילה דלילה מידי).
5. מורחים את הבלילה בשכבה דקה בשוליים של השניצל, ומניחים ממעל שניצל נוסף, כך שנוצרים שניצלים ממולאים.
6. מכינים קערה ובה ביצים טרופות וקורט מלח.
7. מכינים שתי צלחות: באחת שופכים את הקמח ובצלחת נוספת את פירורי הלחם.
8. טובלים כל שניצל ממולא בקמח, בביצה ובפירורי לחם ומטגנים בשמן עמוק רותח למשך שתי דקות מכל צד .9. מגישים לצד סלט עלים ופירה תפוחי אדמה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ