מתכונשף: פילה לברק על פירה ארטישוק וסלסה ממסעדת אי-זוגי

אם עדיין לא עשיתם תכניות לצהריים, לשף איתן מזרחי יש הצעה לארוחה קלילה, פשוטה ומרשימה מאוד

עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
עכבר העיר

מסעדות אי זוגי הן מסעדות שף כשרות הממוקמות ברמת החי"ל וברחובות. בראשה עומד הבעלים והשף איתן מזרחי שבעברו כיהן כשף של מלונות קראון פלאזה, וכיום מכהן כשף נבחרת ישראל בכדורגל. הקונספט הייחודי של המסעדה מציע לסועדים לחלוק מנות שעלותן קבועה, וליצור שילובים מעניינים בכל דרך אפשרית, באמצעות הזמנת מנות במספרים אי-זוגיים (שלוש מנות, חמש מנות וכן הלאה).   - לשעות פעילות ולכל הפרטים - לשעות פעילות ולכל הפרטים» » » שף איתן מזרחי מספר על המנה: "מנת פילה הלברק היא מנה קלילה ומרעננת. גם מחית תפוחי האדמה והארטישוק המלווה אותה נימוחה ומתאימה לימים החמים שלפנינו." אל תפחדו לשלב. שף איתן מזרחי (צילום: יח"צ)פילה לברק על הפלאנצ'ה על מצע פירה ארטישוק וסלסה

מצרכים:6 יחידות פילה דג לברק2 תפוחי אדמה10 תחתיות ארטישוק4 יחידות לימון כבוש3 כפות שמן זית4 יחידות שורש פטרוזיליה מלח ופלפל

לרוטב הסלסה2 יחידות פלפל אדום2 שיני שום1 כפית עלי תימין1 כף שמן זית1 כף חומץזרעי כוסברהקורט מלח

אופן הכנה: 1. מבשלים בהרתחה את תפוחי האדמה, שורש הפטרוזיליה ותחתיות הארטישוק עד שמתרככים. מסננים היטב, מתבלים במלח ופלפל וטוחנים למחית פירה.2. מכינים את הסלסה: טוחנים במיקסר את הפלפל האדום, שיני השום, עלי התימין, שמן הזית, כף החוצץ, זרעי הכוסברה וקורט המלח.3. מטגנים את נתחי פילה הלברק במחבת לוהטת, עד שהדג מוכן.4. על צלחת הגשה מסדרים מעט מהפירה, עליו מניחים את פילה הדג ומוסיפים סלסה לפי הטעם. מומלץ להגיש עם פלח לימון.

- לגרסת הדפסהאז מה אוכלים לצהריים? פילה לברק על פירה ארטישוק וסלסה (צילום: יפית צרפתי)

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ