${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכונשף: קרם כרישה ופקורינו ממסעדת סרדיניה

מחפשים מנה קלילה, קטנה ומושלמת לנישנוש? שף רועי סופר מביא לכם מתכון לקרם כרישה ופקורינו הישר מתפריט האפרטיבו של מסעדת סרדיניה

תגובות

במהלך חודש מאי עורכת מסעדת סרדיניה ערבי אפרטיבו - הוורסיה האיטלקית ל-happy hour. כמיטב המסורת מוגשות באפרטיבו מגוון מנות קטנות שזורמות ללא הרף לשולחן, עם הרבה הפתעות מהמטבח, לצד למברוסקו ופרוני איטלקיים, עם האווירה היפואית של כיכר קדומים ובליווי מוזיקה שמחה.» סרדיניה - לשעות פעילות ולכל הפרטים» קרפצ'ו דג של מסעדת השקד» מיטבולס של פליישמן דלי» מלבי ממסעדת שורי בורילצד ברוסקטה שקדי עגל עם מרמלדת עגבניות, קלמארי פפרוצ'יני, פולנטה מתירס מתוק עם ראגו פטריות, קנלוני עם אסובוקו מפורק וריקוטה, טליאטיני אל אוליו ועוד שלל מנות נפלאות, יגיש סופר מנה של ארטישוק צלוי עם קרם כרישה וגבינת פקורינו. לפניכם המתכון. ימי ראשון אחר הצהריים. סרדיניה (צילום: ניר קידר) קרם כרישה ופקורינו מצרכים:300 גרם כרישה (חלק לבן) חתוכה לטבעות200 גרם שאלוט קלוף חתוך לקוביות בגודל בינוני300 גרם בצל לבן חתוך לקוביות70 מ"ל שמן זית1/2 כוס יין לבן5 ענפי טימין2 עלי דפנה צרור פטרוזיליה150 גרם גבינת פקורינו סרדו מגורדת

אופן ההכנה:1. מחממים שמן בסיר רחב.2. משחימים את הכרישה, בצל לבן ובצלי שאלוט עד להשחמה מלאה. מוסיפים מלח.3. מוסיפים את היין הלבן ומאדים עד שהמחבת יבשה. מוסיפים את התבלינים ומים עד כדי כיסוי ומבשלים עד לריכוך מלא של הבצלים (כ-25-30 דקות)4. מוציאים את הטימין, עלי הדפנה והפטרוזיליה. מוסיפים את הגבינה ומסירים מהאש.5. טוחנים במעבד מזון ומעבירים במסננת דקה. מתקנים תיבול על פי הטעם. קרם כרישה ופקורינו - לגרסת הדפסהמזגו לעצמכם למברוסקו. קרם כרישה ופקורינו (צילום: ג'יימס גרין)

*#