${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

הקיץ הזה תשתו לבן: יינות מומלצים לקיץ

שרדונה, גוורצטרמינר, קולומבאר או אולי בכלל רוזה? רגע לפני שהקיץ מכה בנו, התכנסו חברי המערכת לטעימת היינות שאתם חייבים לנסות

תגובות

על היין: במסגרת התפשטות הרוזה בשנים האחרונות ומיתוגו מחדש יצרו ביקב עמק האלה את סדרת ה-EverRed שנולדה על מנת לתת מענה עבור קהל אוהבי היין שמחפש מוצר נגיש, יום יומי ואיכותי. היין עצמו הוא תירוש שעבר תסיסה ארוכה וקרה ובהרכבו מונה 70% ענבי מרלו ו-30% סירה.

למה אהבנו? אם לא היינו רואים את צבעו הוורדרד, לא היינו משערים שמדובר ביין רוזה, ואנחנו מתכוונים לזה כמחמאה. הנוכחות היחסית גבוהה של ענבי הסירה נתנה לו טעם מעט אדמדם (וצבע מקסים) עם הלגימה וסיומת לבנה ומתמשכת. הרוזה הפתיע אותנו בכך שלא היה מתקתק מדי והציג קשת טעמים ובמרכזה טעם עדין של פירות יער חמצמצים.

מה היינו אוכלים איתו? רוזה אמנם נחשב ליין מושלם לפתיחת ארוחה, אך עם הרוזה הזה היינו שמחים דווקא לסיים אותה ולשתות אותו לצד משהו מתוק. פירות למשל, עוגות ובכלל מאפים מתוקים.

אחוז האלכוהול בדם: 13%

מחיר מומלץ לצרכן: 74 שקליםעוגה ופירות? Rose 2011 EVER RED רוזה של יקבי עמק האלה (צילום: אייל קרן)

שרדונה 2012 של יקב בראבדו

על היין: היין הטרי מבית יקבי כרמי יוסף יוצר בתהליך שמשלב חקלאות אינטנסיבית בכרם ושיטת ויניפיקציה שמביאה למקסימום את ארומת פרי השרדונה. היין עשוי מ-100% ענבי שרדונה שגדלו באדמה גירית והשילוב מבטיח יין בטעם צעיר ורענן.

למה אהבנו? תקראו לזה חוצפה ישראלית, אבל הצרפתים יכולים לקנא ביין הזה. לקח לו זמן להיפתח, אך ברגע שזה קרה קיבלנו יין עם סיומת מרירה ומענגת של פומלה וגויאבה כשלאורך כל הדרך ליווה אותנו ריח נעים של הדרים.

מה היינו אוכלים איתו? תזרמו איתנו, אבל היינו ממליצים לשתות את היין הזה לצד תבשיל אסייתי שממשיך את קו הטעמים שלו, או, מהצד השני, היינו אוכלים איתו גבינות קלילות ולא מאוד כבדות.

אחוז האלכוהול בדם: 12.5%

מחיר מומלץ לצרכן: 92 שקליםחוצפה! שרדונה 2012 של יקב בראבדו (צילום: עמרי מרון)

White Franc 2012 של יקב טוליפ

על היין: ווייט פרנק הוא בלנד מקורי של יקב טוליפ שמשלב 65% מענבי הזן האדום קברנה פרנק, שנסחטו בעדינות כך שרק מיץ בהיר ועדין הופק מהענבים. אליהם נוספו 35% ענבי סוביניון בלאן שאחראים על הטעם החמצמץ של היין. את תוצאת השילוב בין השניים אפשר לראות בצבע הברונזה היפהפה.

למה אהבנו? ווייט פרנק תפס אותנו מהרגע הראשון. זה התחיל כאמור בצבע וורדרד עדין ומשגע, והמשיך בריח פירותי ועשיר. הטעם המתקתק-חמצמץ שהזכיר מאוד טעם ירוק, רענן ותפוחי התפשט בחלל הפה וסחט קריאות התפעלות. יחד עם זאת, חלק מהטועמים ציינו שטעמיו היו מתוקים מידי עבורם.   

מה היינו אוכלים איתו? בגלל המשחק היפה בין מתיקות לחמצמצות היינו שמחים לאכול איתו ארוחת שבועות קלאסית שכוללת פשטידות ודגים, או לצד גבינות כחולות על תקן הפירות שבצד.

אחוז האלכוהול בדם: 12.5%

מחיר מומלץ לצרכן: 79 שקליםעניין של צבע. White Franc 2012 של יקב טוליפ (צילום: יח"צ)

Lavan - לבן 2011 של יקב ססלוב

על היין: ליקב ססלוב שלוש סדרות יין מרכזיות - אביב, אדום ורזרבד, כשזהו היין הלבן היחיד שלהם. לבן הוא גם אחד היינות המבושמים שתמצאו ברשימה כתוצאה משילוב בין שלושה סוגי ענבים - 54% ויונייה, 32% גוורצטרמינר ו-14% סוביניון בלאן מכרמים בגליל העליון שנבצרו באופן ידני.

למה אהבנו? קודם כל תעצרו ותריחו. הארומה הנפלאה, העדינה והמבושמת מפרחים ופירות, היא אחד הדברים הבולטים ביין הזה. גם בטעמו, משאיר אחריו לבן שובל נעים ונקי שמזכיר מעט את משפחת ההדרים, בדגש על אשכולית. יחד עם זאת, מאחורי החזות הקלילה הסתתר טעם מורכב ומעניין שהלך ונפתח עם הזמן.

מה היינו אוכלים איתו? כיוון שמדובר ביין מתחכם באופן יחסי, לא היינו אוכלים לידו שום דבר שיהיה מתוחכם ממנו. מנות כמו קרפצ'ו וסביצ'ה ילוו אותו בצורה מוצלחת.

אחוז האלכוהול בדם: 13%

מחיר מומלץ לצרכן: 84 שקליםתנו לו זמן. Lavan - לבן 2011 של יקב ססלוב (צילום: רן בירן)

ירדן גוורצטרמינר 2012 של יקבי רמת הגולן

על היין: הירדן עשוי 100% ענבי גוורצטרמינר שגדלו באזור הקריר יותר של רמת הגולן, אזור אופטימלי לזן הענבים הזה שמקנה ליין את איכויותיו הגבוהות. מה שכן, לדעתנו זהו יין שעוד מעט המתנה איתו תביא אותו לטעמים משובחים אפילו יותר.

למה אהבנו? הגוורצטרמינר של יקבי רמת הגולן מתחיל בריח חד וירוק, שהתמתן בהמשך לריח אגסי וטעם חמצמץ שבסיומו התגנב לפה טעם מתוק עדין ואפרסקי שהיווה הפתעה גמורה. לזה מתכוונים כשקוראים ליין חוצפן.

מה היינו אוכלים איתו? בגלל החוצפה הכיפית הזו הירדן יכול להתאים לתבשילים מבוססי שמנת, אפילו לפסטה ברוטב שמנת ופטריות, אבל למתקדמים היינו מציעים לקחת איתו משהו מתובל מאוד, דוגמת תבשיל קארי.

אחוז האלכוהול בדם: 14%

מחיר מומלץ לצרכן: 66 שקליםחמוץ, מתוק, חצוף. ירדן גוורצטרמינר 2012 של יקבי רמת הגולן (צילום: יח"צ)

סוביניון בלאן 2012 של יקב רקנאטי

על היין: בעוד לא מעט יקבים הולכים על בלנדים ממינים שונים, ביקב רקנאטי הלכו על קלאסיקה עם ענבי סוביניון בלאן מגפנים בוגרות שגדלו באזור הגבוה של כרם בן זמרה, והתוצאה היא אחד היינות האלגנטיים והמרשימים ברשימה.

למה אהבנו? יין קליל זה לילדים, הסוביניון בלאן של רקנאטי הוא יין לאנשים חושבים. הריח הפריך והאביבי שבדרך כלל סימן יין צעיר וקליל התחלף כאן ליין בעל נוכחות מעושנת ומיושנת, כבדת ראש, לא מתחנפת ולא קלילה.

מה היינו אוכלים איתו? ארוחה שלמה. חבל לבזבז אותו על אפריטיף, זהו יין שמתאים ללוות ארוחה מלאה. אם נהיה חייבים לבחור מנה ספציפית, היינו שותים אותו לצד מנת פירות ים עם רוטב עשיר וסמיך של חלב קוקוס.

אחוז האלכוהול בדם: 12.5%

מחיר מומלץ לצרכן: 59 שקליםלא מתחנף. סוביניון בלאן 2012 של יקב רקנאטי (צילום: יח"צ)

פלם בלאנק 2012 של יקב פלם

על היין: 55% ענבי סוביניון בלאן מגפנים בלב הרי ירושלים ו 45%- ענבי שרדונה מאזור גבעת ישעיהו מרכיבים את הבלאנק של יקב פלם. צורת הבציר (הענבים נקטפים ידנית בשעות הבוקר המוקדמות בלבד) כמו גם מקורות הגפנים יצרו בו שילוב מעניין ומדויק שמסמן את היקב הזה כאחד המסקרנים של התקופה האחרונה.

למה אהבנו? הבלאנק הוא יין דומיננטי, שראוי להיות הכוכב המרכזי של הארוחה שלכם. הבלאנק מגלם את שתי התכונות הבולטות של הסוביניון ושל השרדונה  - לא מתחנף או נחמד לחך, אך יחד עם זאת מלא טעם פירותי עם חמצמצות מרעננת.

מה היינו אוכלים איתו? היינו מתחילים עם סלט רוקפור, אנדיב ונקטרינות, או סלט פפאיה ומסיימים עם דג מתובל.

אחוז האלכוהול בדם: 13%

מחיר מומלץ לצרכן: 80 שקליםהכוכב הראשי. פלם בלאנק 2012 של יקב פלם (צילום: שחר פליישמן)

סוביניון בלאן רזרב 2012 של יקב דלתון

על היין: הסוביניון בלאן רזרב של יקב דלתון מקורו בשתי חלקות שונות בגליל - האחת קרירה ובאדמה אדומה ועשירה והשנייה בחלקת בזלת. זה לא היה פרט מאוד חשוב אלמלא היתה לו השפעה משמעותית על היין הכי קיצי ברשימה.

למה אהבנו? בגלל הקיץ כמובן. ריח משגע של פירות קיץ כמו משמש ואפרסק ליווה את הטעימה, יחד עם מרירות ומתיקות מעודנת, וטעם של פרי צעיר שנובע בהכרח מהבציר הענבים בשלב ההבשלה המוקדם. יחד עם זאת, הריח החזק היווה ניגוד מעניין לטעם העדין שלא השתלט מדי על הפה.

מה היינו אוכלים איתו? על אף היותו יין פירותי מאוד לא היינו שומרים אותו לקינוח, אלא פותחים איתו סבב של דגים נאים, סשימי וסושי.

אחוז האלכוהול בדם: 13.3%

מחיר מומלץ לצרכן: 54 שקליםריח של קיץ. סוביניון בלאן רזרב 2012 של יקב דלתון (צילום: יגאל עמר)

ליזה - סוביניון בלאן 2011 של יקב אלכסנדר

על היין: זאת לא הכמות, זאת האיכות. ליזה היא סדרת יינות לבנים הראשונים לצאת מיקב אלכסנדר בכל שנת בציר. הגפנים מהן נלקחו הענבים הן מהוותיקות והמבוגרות בארץ ומאופיינות בכמות פרי נמוכה במיוחד, אבל באיכות מעולה. מרגישים.

למה אהבנו? אחד היינות הפופולריים בקרב כלל הטועמים. ליין צבע צהבהב יפה, וריח כבד במובן החיובי של המילה, שאחריו מתגנב טעם העץ והעישון הקל ואפילו מצאנו רמיזות קלות לוויסקי. הסוביניון בלאן של אלכסנדר הוא פשוט יין מתובל עם קצה שפיצי בולט, לכן תנו לו לשבת רגע בכוס אז תיהנו מטעם נבנה ומתפתח.

מה היינו אוכלים איתו? כיאה ליין כה מכובד וכבד ראש, היינו אוכלים איתו בשר דווקא או בכלל הולכים על שילוב טעמים חזק כמו קלמרי ברוטב עגבניות והרבה עשבי תיבול ירוקים.

אחוז האלכוהול בדם: 13.6%

מחיר מומלץ לצרכן: 95 שקליםשילוב של יין וויסקי. ליזה - סוביניון בלאן 2011 של יקב אלכסנדר (צילום: אייל קרן)

על היין: היש רומנטי יותר מזה? ענבי הקולומבאר נבצרו בשעת לילה מאוחרת ואחר כך התיישנו בתנאים מפנקים בחביות עץ במערות גיריות של עמק שורק ביקב מוני. מדובר ביין הקליל ביותר ברשימה, ואם תוסיפו לזה את מחירו הזול - קיבלתם עסקה משתלמת ביותר.

למה אהבנו? הקולומבאר הוא יין לבן חצי יבש קליל וכיפי כמו שיין לבן צריך להיות. צבעו צהבהב כשמפניה עדינה ובניגוד להרבה יינות אחרים, הריח והטעם שווים ומאוזנים, כלומר אין אחד שמבטיח יותר ומקיים פחות. התוצאה הסופית: יין נעים, קלאסי, בעל נוכחות ורושם ובכל זאת לא יומרני. המלצה שלנו - כדאי לתת לו כמה דקות ערסול בכוס.  

מה היינו אוכלים איתו? חלקנו טען שזה יין מושלם לפתיחת ארוחה ולאכול איתו סלמון וגבינת שמנת, אך הרוב קבע - עם הקולומבאר צריך לאכול עוגת גבינה.

אחוז האלכוהול בדם:  12%

המחיר: 39 שקליםשווה מכל הכיוונים. קולומבאר 2012 מסדרת M של יקב מוני (צילום: קית גלסמן)

רוסאן מסדרת אדמה 2012 של יקב תבור

על היין: נדיר מאוד למצוא בארץ יין שנוצר מהזן האציל והמיוחס של ענבי רוסאן והוא לא יין צרפתי שכן ענבי רוסאן מקורם בעמק הרון. לפני שלוש שנים הן עלו ארצה והחליפו את אדמת העמק בבזלת הישראלית. לפי הטעם הקליל של הרוסאן של יקב תבור נראה שתהליך האקלום בארץ היה מוצלח ביותר.

למה אהבנו? דמיינו את סורבה הליים של היינות. קליל, אוורירי ומאוד מאוד עדין, מהסוג שאידיאלי לשתות בשישי בצהריים לקראת השנ"צ. מעבר לכך, הרוסאן הביא עמו קודם כל ריח מקסים של גויאבה, שלא בא לידי ביטוי בטעם המתמשך, שנטה יותר לכיוון הטרופי ואפילו הפרחוני.

מה היינו אוכלים לידו? האמת היא שכלום. הוא כל כך טוב בפני עצמו שלא צריך לידו כלום, אבל אם באוכל עסקינן הוא יכול להיות מוצלח לחיזוק סלטים קלילים, סלט פירות, גלידות וקינוחים.

אחוז האלכוהול בדם: 14%

המחיר המומלץ לצרכן: 65 שקליםרגע לפני השנ"צ. רוסאן מסדרת אדמה 2012 של יקב תבור (צילום: יח"צ)

*#