פסטיבל ערק והמון יין: המלצות טעימות לסופ"ש

ערב גריל אסיאתי במסעדת 44, משחקי הפיינל פור בשיין אנד שארפ, פסטיבל ערק במסעדת סודפה, יין ומוזיקה ביקב ססלוב, שפים מתארחים ביקב הרי גולן וטעימת יינות ביקב טוליפ

מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
טלי קושניר, עכבר העיר

סוף השבוע הקרוב עומד בסימן אוכל טוב והמון אלכוהול. ערב גריל אסיאתי במסעדת 44, פסטיבל ערק במסעדת סודפה בנצרת, יין ומוזיקה ביקב ססלוב, הפנינג שפים מבשלים ביקב הרי גליל ואירוע טעימת יינות ביקב טוליפ.ערב "ים-יבשה" במסעדת 44 מסעדת 44 תערוך ערב גריל אסיאתי בסימן "ים-יבשה" ביום חמישי, 9.5. החל מהשעה 18:00 תציע המסעדה ארוחת גריל שכוללת מנות דגים ופירות ים לצד בשר. בין המנות המוצעות: אנטריקוט עטוף באצת קונבו ברוטב מיסו, שומשום ובצל ירוק; בטן חזיר בקראסט שרימפס מיובש עם פפאיה ירוקה; פילה בורי בחמאת מח עצם עם אפונת שלג; שיפודי פטריות ב"רוטב צדפות" צמחוני על אצות וואקמה; טרטר סינטה ואנשובי בכבישה ביתית ובצל סגול על עלה חסה;מולים כבושים עם ביצים כבושות, ברוטב דגים חריף ואורז פריך; תרד טורקי צרוב בשום, צ'ילי, וסויה; ומנות נוספות. היכן: 44 - נחלת בנימין 28, תל אביבמתי: יום ה', 9.5, החל מהעשה 18:00מחיר: 180 שקלים לסועדמסביב לגריל. ערב אסיאתי ב-44 (צילום: רן בירן)טעימת יינות לבנים ביקב טוליפ ביום שישי יערוך יקב טוליפ אירוע טעימות לקראת שבועות, בו יארח היקב מגוון יקבים מרחבי העולם. במסגרת האירוע ייהנו המבקרים מטעימת יינות וכיבוד קל, מוזיקה, אווירה ייחודית של חצר היקב עם נוף עמק יזרעאל, וממחירים מיוחדים ברכישת היינות. במסגרת חגיגת השבועות ייהנו המבקרים מווייט טוליפ 2012 וווייט פרנק 2012 של יקב טוליפ. בנוסף, תהיה לחובבי היין אפשרות ליהנות מיינות לבנים נוספים ואיכותיים מרחבי העולם: ריזלינג מגרמניה וגוורצטרמינר מצרפת של מיזם היינות פיוז'ן, וריאטל גוורצטרמינר ו-Aliwen סוביניון בלאן של יקב Undurraga מציל'ה, ו-Elsa שרדונה ו-Elsa טורונטס של יקב Bianchi מארגנטינה. האורחים מוזמנים להגיע עם חולצות לבנות.היכן: יקב טוליפ - הכרמל 24, כפר תקווה, טבעוןמתי: יום ו', 10.5, 16:00-11:00מתכוננים לחג. מרכז המבקרים יקב טוליפ (צילום: יח"צ)פיינל פור במסעדת שיין אנד שארפ אם אתם מחפשים מקום לראות בו את המשחק, בשיין אנד שארפ מציעים דיל "פיינל פור" שכולל כיבוד שיוזרם אל השולחנות לאורך כל הערב, בירות וחברה טובה במיוחד לצד דויד בלאט, דריק שארפ וגיא גודס. בר המסעדה ישמש כמתחם פרטי לצפייה במשחקים, לאורחים יוגש דיל שכולל שתי בירות או שתי כוסות יין לצד כיבוד שיכין יענקלה שיין, כמו ברוסקטות פטה כבדים, ברוסקטות סלמון כבוש עם גבינת שמנת, כנפיים ללא עצם ברוטב טריאקי, ברוסקטות קרפצ'ו, סוגים שונים של דים סאם, מיני המבורגרים עם צ'יפס ועוד הפתעות.היכן: שיין אנד שארפ - יגאל אלון 65, תל אביבמתי: יום ו', 10.5 ויום א' 12.5מחיר: 170 שקליםשפים מבשלים בגליל לקראת חג השבועות יארח יקב הרי גליל שפים מהגליל ומזמין את הקהל הרחב ליהנות ממגוון יינות ומנות מיוחדות ביום שישי, 10.5. בין המשתתפים: אילן רוברג (רוברג) - פסטה פנה גלילית לצד גליל ברברה 2010; גילי אלטמן (גילי - מסעדת שף) - פילה אמנון במעטפת עלי גפן צרובים על מחבת, עם בורגול מבושם וקרם פלפלים לצד גליל ויונייה 2012; אורי ארנולד (ארנולד'ס) - טורטייה גבינת עיזים לצד גליל אלון 2010; שחר גדסי (נונוצ'לו) - סביצ'ה דג עם נגיעות בלסמי מצומצם וברוסקטה עשבי תיבול לצד הרי גליל ויונייה 2012. בנוסף יתקיים יריד דוכני מזון של יצרנים מהגליל, כגון: שמן זית, זיתים, חלבה, לחמים מיוחדים מקמח כוסמין, ירקות אורגניים, קרפ צרפתי, גבינות עיזים, קרקרים אורגניים עבודת יד, חטיפי בריאות, צמחי תבלין ועוד.היכן: יקב הרי גליל - קיבוץ יראוןמתי: יום ו', 10.5, 15:00-10:30מחיר: 25 שקלים למנה וכוס ייןאוכלים, שותים, נהנים. יריד ביקב הרי גליל (צילום: יעל שביט)

אירוע שבועות ביקב רמת הגולן

יקבי רמת הגולן יחגגו את חג השבועות ביום שישי, , 10.5. במסגרת האירוע תושק התערוכה "פעם הייתי חבית" - שכוללת מיצג של חביות יין לאחר עיצוב מחודש, ששינו צורתן והפכו למוצר חדש. בשעה 14:00 תתקיים הרצאה  של אורי בן צבי , מרצה בחוג לעיצוב תעשייתי HIT בנושא "מתחים בין אובייקט למוצר ממוחזר: על תהליכי מחזור עיצוב וייצור - סקירה גלובאלית ומקרה בוחן פרטי אחד". בגינת מרכז המבקרים  יערך יריד שיציג גבינות בוטיק "משק נעמי", סיידר - "סיידאפקט" מקיבוץ אל רום, שמן זית "גשור" והרבה יינות לבנים ואדומים. בין שאר המוצרים שיוצעו במקום, היקב יציע גם מארז פיקניק לטובת כל אלה שירצו לצאת מהיקב. את האווירה תספק להקה ייחודית עם נגינה על כלים העשויים מחומרים שעשו שימוש חוזר, לצד מוזיקת עולם. היכן: יקבי רמת הגולן - קצריןמתי: יום ו', 10.5פסטיבל ערק במסעדת סודפה

מסעדת סודפה שבנצרת תערוך פסטיבל ערק במהלך סוף השבוע. למבקרים יוגשו טעימות של ערק, מגוון קוקטיילים על בסיס ערק, סורבטים על בסיס ערק, ומאזטים אותנטיים שמלווים באופן מסורתי את הערק, לדוגמה: עלי גפן ממולאים (38 שקלים); סלט טבולה (28 שקלים); גבינת לבנה מתובלת עם משולשי טורטייה מטוגנים (20 שקלים); קובנייה (55 שקלים); שרימפס טאג'ין ברוטב טחינה וערק (88 שקלים); קלמרי קריספי עם שום לימון (65 שקלים); שיפודוני עוף עם זעתר (39 שקלים); סרדינים מטוגנים (55 שקלים); ועוד. במהלך ערבי הפסטיבל יתקיימו מופעים וערבי זמר שונים. היכן: סודפה - כיכר מעיין, נצרתמתי: בין התאריכים 9-11.5, 12:00-אחרון הסועדיםסופ"ש שמח. ערק במסעדת סודפה (צילום: טל-פז תקשורת)יין ומוזיקה ביקב ססלוב אירוע השבועות המסורתי של יקב ססלוב יתקיים השנה ביום שבת, 11.5, החל מהשעה 16:00 ועד שקיעת החמה, במרכז המבקרים של היקב בקיבוץ אייל. במסגרת האירוע תתקיים הופעה של הזמרת דניאלה ספקטור ועל הצד הקולינרי תהיה אחראית חברת Harmony art. במהלך האירוע יושק "ורוד"- "VAROD" - יין רוזה חצי יבש מבציר 2012.  היכן: יקב ססלוב - קיבוץ איילמתי: יום שבת, 11.5, החל מהשעה 16:00מחיר: 50 שקלים לאדם

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ