טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכונשף: מאפה חצילים מתוך ספרו החדש של יונתן רושפלד

דמיינו חופים לבנים, מים כחולים ואווירה של חופש. עכשיו דמיינו מה הייתם אוכלים לארוחת הצהריים בחופשה הזאת. מה דעתכם על מתכון שמביא השף יונתן רושפלד הישר מהאי לסבוס?

תגובות

בשבוע שעבר השיקו עדי שטראוס והשף יונתן רושפלד (עלמה לאונג', הרברט סמואל, טאפאס אחד העם ויבנה מונטיפיורי) את ספרם A week in Lesbos - מסע קולינרי של השניים יחד עם רון קדמי ואודי פרידן באי לסבוס שביוון, שמלעשה מאגד חוויות של אוכל, בישול, פילוסופית חיים, חברות, ותרבות אירוח. הספר משלב ארוחות מהודרות לצד מזדמנות, סיורים באי בחיפוש אחר חומרי גלם, הגיגים פילוסופים וגם מתכונים. מתכוני שף - לכל המתכונים

לספר שבעה פרקים המתעדים את שהתרחש מדי יום: יום קניית חומרי הגלם בשוק באתונה, ימי הבישול במטבח הביתי באי, הארוחות, ביקור במחלבות מקומיות לגבינות, במעגני דייג ובשווקים. אחד מהמתכונים המופיעים בספר הוא של מאפה חצילים בסגנון יווני, מתכון פשוט להכנה עם ניחוח של ים וחופשה.כריכת הספר הספר A week in Lesbosמאפה חצילים, גבינה מלוחה ופירורי לחם שיפון מצרכים:לפירוריםכיכר אחת של לחם שיפון יבש מאוד (בן שבוע - יוונים לא זורקים דבר)שמן זית 1/2 כוסלמילוי1/2 ק"ג גבינה יוונית מלוחה (פטה מלוחה, רזה ויבשה)1/2 ק"ג גבינת אורדה3 ביצים 1/2 אגוז מוסקט מגורד טרי200 גר' קשקבלפלפל שחורמלח (אם צריך)לחצילים2 חצילים בלאדיים פרוסים עם הקליפה לפרוסות של 1.5 ס"מאופן ההכנה: 1. מכינים את הפירורים: במעבד מזון, טוחנים לפירורים דקים את הלחם. 2. מוציאים לקערה ומערבבים עם שמן זית. מעבירים לתבנית אפייה ומהדקים למשטח אחיד בגובה 1 ס"מ (תבנית אידיאלית תהיה תבנית קפיצית כמו של עוגת גבינה, בגובה של 15 ס"מ).3. מכינים את המילוי: לשים בידיים את כל הרכיבים בקערה, עד לקבלת מסה אחידה.4. מכינים את החצילים: צולים את החצילים בתנור על 180 מעלות לאחר שהוברשו בשמן זית, למשך כ-10 דקות לריכוך.5. ממשיכים עם ההכנה: אופים את פירורי הלחם בתנור (בחום של כ-180 מעלות) למשך 10 דקות. 6. מעל פירורי הלחם הקלויים מסדרים את החצילים כשחצי פרוסה כל פעם נשענת על הדופן וחצי בפנים התבנית. מוזגים את המילוי עד ל-2/3 גובה מהתבנית, סוגרים את שיפולי החציל על המילוי ומהדקים. אופים בתנור (בחום של 180 מעלות) למשך כ-45 דק'. 7. בודקים עם קיסם שיוצא חלק מבפנים. מקררים לפחות שעה, פורסים ומגישים.*בשל ההבדל בין חומרי הגלם שביוון לבין אלו שבארץ ייתכן כי משך הבישול והתוצאה יהיו שונים מאלו המצוינים בספר. מאפה חצילים, גבינה מלוחה ופירורי לחם שיפון - לגרסת הדפסהמאפה חצילים, גבינה מלוחה ופירורי שיפון (מתוך הספר A week in Lesbos)

*#