טלי קושניר, עכבר העיר

חושבים איפה לאכול השבוע? תרשו לנו לעזור לכם להחליט: אפרטיבו במסעדת סרדיניה בימי ראשון, תפריט יווני במסעדת יפו-תל אביב ביום שני, תפריט שוקולד וולרונה במסעדת התשבי, מאיר אדוני מתארח במסעדת פופינה לערב ירושלמי, מנות בהשראת קולקציית סופר-פרימיום בבאשר פרומז'רי, תפריט דל קלוריות במיטבול ועסקיות חדשות במסעדת לוקה.אפרטיבו במסעדת סרדיניה

מדי יום ראשון יוגש במסעדת סרדיניה תפריט אפריטיבו, מעין happy hour, המוכר בסצינת ברי האוכל האיטלקיים. כמיטב המסורת מוגשות באפרטיבו מגוון מנות קטנות, עם הרבה הפתעות מהמטבח, לצד אלכוהול במחיר של 99 שקלים לאדם. בתפריט: מנות פתיחה של ארטישוק צלוי עם קרם כרישה, דוקסל פטריות, פיקורינו רומנה; קלמרי פפרוצ'יני - קלמארי במשרה פלפלים ושום עם סלט שומר ועשבים; ברוסקטות כגון: ברוסקטת שקדי עגל עם מרמלדת עגבניות, פרמזן ושמן פוטנסקה; סלסיצ'ה עם עגבניות מיובשות ופקורינו סארדו;  מגוון צלוחיות של: פולנטה מתירס מתוק עם ראגו פטריות ופתיתי פרמזן; קנלוני קטן עם אוסובוקו מפורק וריקוטה; טליאטיני אל אוליו - פסטת צ'ילי עם שום, שמן פרמזן ופטרוזיליה; לסיום יוגש סורבה מנדרינות ולימונצ'לו, טירמיסו וקציפת שוקולד חמה עם דובדבני אמרנה, אמרטי וגלידת אגוזים.  היכן: סרדיניה - כיכר קדומים 6, יפומתי: מידי יום א', החל מהשעה 19:00מחיר: 99 שקלים לסועדמושלם לאחר הצהריים. ברוסקטה אגסים ביין וגורגונזולה (צילום: ג'יימס גרין)ערב יווני ביפו-תל אביב

מסעדת יפו תל אביב פוצחת במסורת חדשה של ערבי קונספט בכל ערב יום שני. המסורת תחל השבוע, 6.5, ותתחיל בערב יווני. המסעדה תלבש מראה יווני, תשמיע מוזיקה יוונית אותנטית ותחליף את התפריט הרגיל שלה בתפריט יווני, שיכלול מנות כמו: עלי כרוב ממולאים באורז ונענע, קלאמרי סגול, ראגו תמנון ועגבנות, ברבוניות, קציצות קישואים ועוד.היכן: יפו תל אביב - יגאל אלון 98, תל אביבמתי: יום ב', 6.5 ערב פיציקטו בלה רפובליקה די רונימוטי

המעסדה האיטלקית לה רפובליקה די רונימוטי ממשיכה במסורת ערבי הפיציקטו אחת לחודש. פיציקטו הוא תפריט של כ-25 מנות קטנות שמאפיינות את המטבח האיטלקי. בתפריט: בנדיירה - כדור מוצרלה בפירורי לחם, רוטב עגבניות (42 שקלים); מלפטי - כופתאות תרד עם פלפל קלוי, בצל מאודה וגבינות על רוטב רוזה (32 שקלים); קוצה - שום, שרי קונפי, אנשובי, פטרוזילה (44 שקלים); ברזאולה - שאלוטס מקורמל, צלפים ורוקולה (44 שקלים); רוקה - אנטריקוט דק על הגריל, עגבניות קלויות בלסמי מצומצם (62 שקלים); פילה מוסר ים, חמאה מרווה ולימון (62 שקלים); ועוד. היכן: לה רפובליקה די רונימוטי - מאז"ה 3, תל אביבמתי: יום ב', 6.5, החל מהשעה 19:00קטן קטן. פיציקטו (צילום: ריאן)המחזה "כן" בבר ברנר תאטרוןכאן משיק את המחזה "כן" (Honest) בבר ברנר בתל אביב, ביום שלישי, 7.5, בשעה 21:30. המחזה הועלה לראשונה במרכז ג'ארר בכר בירושלים, ולקח חלק בפסטיבל הבינלאומי לפרינג' 2012 בניו יורק. ההצגה עוסקת בתום, עובד מדינה צעיר שקץ באיוולות המערכת ומחליט להיות כן, תמיד. הבר, הקהל, אדי האלכוהול, התאורה, רעדי המקום וצילול ההכלים, המלצרים הם המציאות שבו המחזה מתקיים.היכן: ברנר - ברנר 2, תל אביבמתי: יום ג', 7.5, 21:30מחיר: כניסה חינםתפריט שוקולד וולרונה במסעדת השף של יקב התשבי שף גונטר בידרמן ממסעדת יקב התשבי משיק תפריט אביבי בו הוא משלב חומרי הגלם מקומיים יחד עם שוקולד ולרונה, ולא רק במנות מתוקות. התפריט המסקרן כולל מנות כמו: ניוקי פרלינה 70% - ניוקי תפוח אדמה תוצרת בית שמשודך למחית פרלינה 70% של ולרונה, מוגשת לצד תרד טרי חלוט עם מעט מיץ לימון ויין ריזלינג לבן; פונדנט גבינת עזים תום ושוקולד אלפקו של ולרונה, עם ריבת פטל, פלפל ירוק וסלט ירוק קטן; לצד מנות נוספות.היכן: מסעדת התשבי - אזור תעשייה צפוני, בנימינהשילוב מסקרן. ניוקי א-לה פרלינה (צילום: גולן תשבי)חוגגים את ירושלים במסעדת פופינה

יום ירושלים, שיחול ביום רביעי, 8.5, יהווה את יריית לפרוייקט ירושלמי במסעדת פופינה, במסגרתו, החל מחודש מאי, יארחו הבעלים אמיר תורג'מן והשף אוראל קמחי, שפים ירושלמים בעבר ובהווה לארוחות שיעשו כבוד לירושלים ולירושלמים. ביום רביעי תתקיים הארוחה הראשונה בה יתארח שף מאיר אדוני (כתית, המזללה) לארוחת טעימות זוגית חגיגית ומיוחדת, בה תוכלו למצוא: בייגל ירושלמי לצד ממרח שומן טלה מעושן, עשבים ירוקים ושום, ומתבל זעתר עם לימון כבוש, עריסה ושמן זית; אינטיאס נא - סלט שקדים ירוקים, קרם שורשים, שומר צלוי, ג'ל אלוורה, קצף יוגורט ויוזו בורגול קריספי וזעתר; מוח בחמאת מרווה ויין לבן, בזיליקום וקוויאר צלפים; פילה טלה בפיח בצלים וכרוב ערבי צלוי בגחלים, קרם שום, בצלצלי פנינה צלויים, רוטב יין וערער; פילה עגל בקראסט עשבי תיבול, רביולי חלמון ושקד עגל. לקינוח יוגשו: יצרים של קיץ בכתום ולבן, מנת משמש בלאדי בתבלינים חמים, דפיפי מרנג והל, קרם יוזו, גרנולה, ג'ל דבש לואיזה ומליסה; גלידת גבינת עיזים, צנוברים מסוכרים בתימין תאמנים ושמן זית. יש להזמין מקומות מראש.היכן: פופינה - אחד העם 3, נווה צדק, תל אביבמתי: יום ד', 8.5מחיר: 280 שקלים לסועדמעלים את ירושלים על ראש שמחתם. פופינה (צילום: דודו בכר)גבינות סופר פרימיום בבאשר פרומז'רי

המסעדה ובר היין של רשת הפרומז'רי של אלי באשר מציינת בימים אלה יום הולדת שנה ולכבוד המאורע, משיקים במקום תפריט חגיגי שמתבסס על קולקציית גבינות סופר-פרימיום שמציעה הרשת לקראת שבועות. התפריט החגיגי כולל מנות כמו: קיש בצל מתוק וגבינת ייטוסט עם קממבר ודובדבני אמרונה (65 שקלים); בוראטה עם מאפה זעתר ומוצרלה, עגבניות קלויות ופסטו (80 שקלים); ניוקי במילוי גבינת סנט מור "דה טוראן" בשמנת, אגסים ותפוחים (73 שקלים); רביולי גרוייר רזרב "פרימייר קרו", סלק ואגוזים בבזיליקום ושמן זית (76 שקלים); דניס, אבוקדו, וגבינת "ברג - קאסה" ברוטב יין לבן (58 שקלים); ולקינוח יוגש קאיימק טורקי אותנטי, עם דובדבני אמרונה ופירות עונתיים (44 שקלים). היכן: באשר - אגריפס 21, ירושליםלקראת שבועות. גבינות של באשר (צילום: יח"צ)תפריט דל קלורי במיטבול

במיטבול לוקחים ברצינות את הסיסמה "הכן גופך לקיץ" עם תפריט חדש ודל בקלוריות. בין המנות שמוגשות בתפריט המיוחד תוכלו למצוא: סלט בריאות עוף (53 שקלים); רצועות פילה עוף על הגריל עם ירקות קלויים (63 שקלים); ציקן סנדוויץ' בלחמניה מקמח מלא (51 שקלים); מיט בול לייט - המבורגר דל שומן 250 גר' בלחמניה מקמח מלא (55 שקלים); דג מאודה ברוטב עגבניות קלויות מוגש עם תפוח אדמה אפוי (92 שקלים); מדליוני פילה בקר עם ירקות קלויים ותפוח אדמה אפוי (135 שקלים); ועוד. היכן: מיטבול - דרך המכבים 8, ראשון לציון

עסקיות חדשות במסעדת לוקה מסעדת לוקה האיטלקיה חותמת את סוף עונת האביב עם עסקיות איטלקיות חדשות ומשתלמות. הארוחות כוללת פוקצ'ה אפויה בטאבון ומטבלים, מנה ראשונה ועיקרית בשלושה מסלולים: 49/59/79 שקלים. במסלול 49 שקלים תוכלו למצוא מנות כמו קלצונה מלנזנה למנה ראשונה ולינגוויני רוזה לעיקרית; במסלול 59 שקלים תוכלו למצוא מנות כמו קרפצ’ו בקר למנה ראשונה ולינגוויני די מרה למנה עיקרית; ובמסלול 79 שקלים תוכלו למצוא מנות כמו ארטישוק אלא רומנה למנה ראשונה ופילה סלמון למנה עיקרית. היכן: לוקה - השונית 2, מרינה הרצליהמתי: ימים א'-ה', 17:00-12:00איפה אתם אוכלים צהריים? לוקה (צילום: בועז לביא)

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ