שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

מתכונשף: קרפצ'ו דג של מסעדת השקד

חוששים להתעסק עם דגים נאים? חיים שלו ממסעדת השקד עם מתכון פשוט למנת קרפצ'ו קלילה וטעימה

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
עכבר העיר

מסעדת השקד, מהוותיקות בתל אביב, פועלת החל משנת 1964, ומציעה לסועדיה מידי יום מגוון מנות המבוססות על דגים ופירות ים טריים, על הגריל, בטיגון, במעשנת הפרטית של המסעדה וגם בצורת קרפצ'ו, כמו המנה הנ"ל. » מסעדת השקד - לשעות פעילות ולכל הפרטים» מיטבולס של פליישמן דלי» מלבי של מסעדת שורי בורי» טורנדו רוסיני של קבליירחיים שלו, הבעלים, מספר על מנה: "בחירת הדג למנת הקרפצ'ו תלויה בטעם האישי של הסועד. אם אתם נמנים בין אוהבי טעמי הים החזקים רצוי לבחור בטונית אדומה (פלמידה אדומה). לחובבי הטעמים העדינים יותר, מומלץ לבחור בדגים כמו פלמידה לבנה, אנטיאס או לוקוס, שהוא דג יקר. מי שאוהב לנסות טעמים מיוחדים מוזמן להכין את המנה עם אנשובי טרי, כשניתן למצוא מפעם לפעם". איזה דג אתם אוהבים? חיים שלו (צילום: דן פרץ)

קרפצ'ו דג מצרכים: 350 גרם דג לפי בחירה וטעם2 כפות שמן זיתלימון מלח ופלפל מיקס עלים של שמיר וכוסברה (לפי הטעם)

אופן הכנה: 1. פורסים בעדינות את הדג לפרוסות דקות בעובי של 1/2 ס"מ בעזרת סכין חדה (בעדינות שהדג לא יקרע). 2. מניחים את פרוסות הדג על צלחת ההגשה. 3. מזליפים על הקרפצ'ו שמן זית, מתבלים במלח ופלפל, ומפזרים ממיקס העלים (כל אחד על פי הטעם וההעדפה). 4. מגישים עם חצי לימון לתיבול.   קרפצ'ו דג - לגרסת הדפסהעניין של טעם טוב. קרפצ'ו (צילום: דן פרץ)

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ