שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

ערב ג'אז ומנות אביביות: המלצות טעימות לסופ"ש

ערבי ג'אז במסעדת אדמה שבזכרון יעקב, מנות חדשות ברוח האביב במסעדת לבן הירושלמית, אפריטיבו במסעדת בל ואנטואן ויום התקליט מגיע אל הפורט סעיד

טלי קושניר, עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
טלי קושניר, עכבר העיר

סוף השבוע תיכף מתחיל ואיתו שלל אירועים טעימים שיעבירו לכם את שישי ושבת בכיף. היום תוכלו ליהנות מהופעת ג'אז לצד מנות מיוחדות במסעדת אדמה שבזכרון יעקב, לנסות את תפריט האביב של מסעדת לבן הירושלמית, ולקנח עם אפריטיבו במסעדת בל ואנטואן ועם אירועי יום התקליט בפורט סעיד.ערבי ג'אז במסעדת אדמה מועדון הג'אז בשבמסעדת אדמה עורך מידי יום חמישי ערב במתכונת "עופר פורטוגלי מארח". יחד עם פורטוגלי, שמנגן ומנחה את הערבים, מופיעים מיטב אמני הג'אז מהשורה הראשונה בארץ. כל ערב נפתח עם מופע חימום קצר של הרכב נגנים צעירים ממגמת המוזיקה של תיכון המושבה, במטרה לתת ביטוי לכישרונות הצעירים ולטפח את דור העתיד בג'אז. השבוע יארח פורטוגלי את רעות לוי, המשלבת בין בוסה לפאנק, חומרים ישראלים וסווינג. באותה הרוח, יוגשו מנות שמושפעות ממוזיקה הג'אז, כמו: ג'ופלין 1868 - ברוסקטות מקרלים טקסנים כבושים עם חצילים, סלסלת עגבניות וגבינה מוקרמת (45 שקלים); גודמן שיקגו - מבחר גבינות עם כיכר לחם אפויה במקום (45 שקלים); בלוז - שרימפס לבן צלוי בתנור עם רוטב לימון וחמאה לבנה (45 שקלים); ועוד. הגשת מנות מהמטבח תהיה עד שעת תחילת המופע, משקאות יוגשו בזמן המופע.היכן: אדמה - מעלה הראשונים 8, זכרון יעקבמתי: מידי יום חמישי, החל מהשעה 21:30מחיר: 60 שקלים לכניסהשילוב מוצלח של אוכל ומוזיקה. עופר פורטוגלי (צילום: באדיבות מסעדת אדמה)אפריטיבו בביסטרו בל ואנטואן הביסטרו הצרפתי בל ואנטואן משיק מסורת חדשה לסופי השבוע: תפריט אפריטיבו - מזנון פתוח ללא הגבלה, בעלות של 45 שקלים, או בעלות של 30 שקלים בלבד, לכל המזמין משקה אלכוהולי. בתפריט תוכלו מצוא ממגוון רחב של מנות שיתחלפו במהלך השעות, דוגמת צלחת גבינות, צלחת נקניקים, מגוון סוגי ברוסקטות, סלט פסטה קר, סלט חומוס ייחודי, תפוחי אדמה חמים, סלט סלק מפתה, אנטיפסטי, לחמים ועוד. היכן: בל ואנטואן - בן יהודה 196, תל אביבמתי: ימי שישי, בין השעות 17:00-13:00ככה פותחים את הסופ"ש. בל ואנטואן (צילום: בועז לביא)תפריט אביב במסעדת לבן הירושלמית לקראת בוא האביב מסעדת לבן שבסנימטק מרעננת את התפריט ומציגה מנות חדשות, כמו: ניוקי ירקות - ניוקי תוצרת בית, ירקות מוקפצים עם מרווה, שמן זית וטפנד זיתים; רביולי טלה בקרם אפונה ופיסטוק; סנדוויץ רובן - גרסה של השף לקלאסיקה הניו יורקית; בורטה - גבינת בורטה עם עגבניות לחות, שום וקולי בזיליקום; בקלאווה טלה - בצק פילו ממולא בבשר טלה קצוץ, פירות יבשים ואגוזים; ומגוון קינוחים חדשים. היכן: לבן - סינמטק ירושלים, דרך חברון 11, ירושליםמתי: ימים א'-שבת, 1:00-10:00אביב בצלחת. ניוקי ירקות במסעדת לבן (צילום: אפרת ריזי)יום התקליט בפורט סעיד

ביום שבת ה-20.4 יציינו תחנת הרדיו "קול הקמפוס" ומסעדת פורט סעיד את יום התקליט הבינלאומי עם שלל תקלוטים מניידת השידור Van-O-Six ויריד תקליטים מורחב בו יתארחו אספני מוזיקה שיציגו את אוספיהם ויציעו למכירה תקליטים נדירים. במהלך שש שעות, החל מהשעה 12:00, יבחרו 15 אנשי מוזיקה בעלי מומחיות וחיבה מיוחדת דווקא לוינילים, שיבחרו 15 צדדים של תקליטים. כל אחד משמיע צד אחד, מתחילתו ועד סופו. בין המתקלטים: עמיחי מטיאס (בלוק), איילון אליקה, חן אלמליח (קפה גיברלטר), נועם תרשיש, רודי קיסלר, יונתן גרוסמן, דרור שר ועוד.

היכן: פורט סעיד - הר סיני 2, תל אביבמתי: יום שבת, 20.4, החל מהשעה 12:00

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ