שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

מתכונשף: מיטבולס של פליישמן דלי

תקועים בלי רעיון לארוחת צהריים? גלעד פליישמן מפליישמן דלי מביא לכם מתכון למיטבולס עם טעם של אמריקה

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה

גלעד פליישמן, הבעלים של פליישמן דלי ,הוא "איש בשר" ממשפחת קצבים שהיגרה מרומניה. את שיטת כבישת הבשר והדגים הביא גלעד מהבית, על פי מתכון שעבר מאב לבנו ובשילוב טכניקות שלמד בעת טיול בארצות הברית.  בפליישמן דלי יצר תפריט עם מנות מגוונות  שמתאימות לכל סועד. בין הבשרים המוגשים במקום ניתן למצוא: לשון בקר נימוחה, כתף בקר, קורנדביף, חזה הודו ועוד לצד הרינג וסלמון כבושים שמוכנים במקום בשיטה ייחודית.» פליישמן דלי - לשעות פעילות ולכל הפרטים» מלבי של ממסעדת שורי בורי» טורנדו רוסיני של קבלייר» אפוק אפוק אינדונזי ממסעדת מינה טומייגלעד פליישמן על המנה: "את המנה הבאה ראיתי בטיול שלי בארצות הברית. בכל דלי אמריקאי מגישים את קציצות המיטבולס, אנשים יושבים על הבר ואוכלים אותם בתוך לחמנייה כשהרוטב נוזל בכל ביס. אני אישית מאוד אוהב את המנה הזאת, ארוחת צהריים שלמה בתוך לחמנייה אחת. הטעמים הנהדרים שמשתלבים יחד והדואט בין טעמי הקציצות לבין הרוטב יוצרים חוויה אמריקאית מצוינת."קצת מבית אבא וקצת מארצות הברית. גלעד פליישמן (צילום: אפיק גבאי)מיטבולס ברוטב עגבניות: מצרכים:חצי קילו בשר צלעות בקר טחון2 יחידות בצל בינוני קצוץ דק3 שיני שום כתושותכף שמן1 ביצה50 גרם פירורי לחםקורט מלחקורט פלפלקורט סוכרלרוטב:2 בצל קצוץ דץ3 שיני שום כתושותכף שמן זית50 גרם רסק עגבניות200 גרם עגבניות מגורדותכוס מיםקורט מלחקורט פלפלקורט סוכררבע כפית כמוןאופן ההכנה:1. מחממים כף שמן זית במחבת. מטגנים את הבצל הקצוץ יחד עם שיני השום הכתושות, ומורידים מהאש לצינון קל.2. שמים את הבשר הטחון בקערה. מוסיפים את הבצל והשום המטוגנים יחד עם הביצה, פירורי הלחם והתבלינים ומערבבים לכדי תערובת אחידה.3. יוצרים כדורים בגודל של כדורי פינג פונג ומניחים על קרש חיתוך.4. מכינים את הרוטב: מחממים כף שמן זית בסיר על אש בינונית, ומוסיפים בצל ושום. מטגנים עד להזהבה ומוסיפים את רסק העגבניות. מערבבים יחד.5. מוסיפים את העגבניות המרוסקות וממשיכים לערבב עד שכל הרכיבים מתאחדים.6. מוסיפים תבלינים וממשיכים לבשל עד להסמכת הרוטב.7. מוסיפים את הקציצות אחת אחת לרוטב ומבשלים על אש קטנה למשך כשעה.הגשה ממולצת:חוצים לחמניה או ג'בטה, מוציאים את התוכן הלבן, מכניסים את הקציצות עם הרוטב ומגישים לצץ חמוצים. מיטבולס ברוטב עגבניות - לגרסת הדפסה

מה אתם אוכלים לצהריים היום? מיטבולס של פליישמן דלי (צילום: אפיק גבאי)

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ