מתכונשף: מיטבולס של פליישמן דלי

תקועים בלי רעיון לארוחת צהריים? גלעד פליישמן מפליישמן דלי מביא לכם מתכון למיטבולס עם טעם של אמריקה

עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
עכבר העיר

גלעד פליישמן, הבעלים של פליישמן דלי ,הוא "איש בשר" ממשפחת קצבים שהיגרה מרומניה. את שיטת כבישת הבשר והדגים הביא גלעד מהבית, על פי מתכון שעבר מאב לבנו ובשילוב טכניקות שלמד בעת טיול בארצות הברית.  בפליישמן דלי יצר תפריט עם מנות מגוונות  שמתאימות לכל סועד. בין הבשרים המוגשים במקום ניתן למצוא: לשון בקר נימוחה, כתף בקר, קורנדביף, חזה הודו ועוד לצד הרינג וסלמון כבושים שמוכנים במקום בשיטה ייחודית.

גלעד פליישמן על המנה: "את המנה הבאה ראיתי בטיול שלי בארצות הברית. בכל דלי אמריקאי מגישים את קציצות המיטבולס, אנשים יושבים על הבר ואוכלים אותם בתוך לחמנייה כשהרוטב נוזל בכל ביס. אני אישית מאוד אוהב את המנה הזאת, ארוחת צהריים שלמה בתוך לחמנייה אחת. הטעמים הנהדרים שמשתלבים יחד והדואט בין טעמי הקציצות לבין הרוטב יוצרים חוויה אמריקאית מצוינת.

מיטבולס ברוטב עגבניות:

מרכיבים:

חצי קילו בשר צלעות בקר טחון
2 יחידות בצל בינוני קצוץ דק
3 שיני שום כתושות
כף שמן
1 ביצה
50 גרם פירורי לחם
קורט מלח
קורט פלפל
קורט סוכר

לרוטב:
2 בצל קצוץ דק
3 שיני שום כתוש
תכף שמן זית
50 גרם רסק עגבניות
200 גרם עגבניות מגורדות
כוס מים
קורט מלח
קורט פלפל
קורט סוכר
רבע כפית כמון

אופן ההכנה:

1. מחממים כף שמן זית במחבת. מטגנים את הבצל הקצוץ יחד עם שיני השום הכתושות, ומורידים מהאש לצינון קל.
2. שמים את הבשר הטחון בקערה. מוסיפים את הבצל והשום המטוגנים יחד עם הביצה, פירורי הלחם והתבלינים ומערבבים לכדי תערובת אחידה.
3. יוצרים כדורים בגודל של כדורי פינג פונג ומניחים על קרש חיתוך.
4. מכינים את הרוטב: מחממים כף שמן זית בסיר על אש בינונית, ומוסיפים בצל ושום. מטגנים עד להזהבה ומוסיפים את רסק העגבניות. מערבבים יחד.
5. מוסיפים את העגבניות המרוסקות וממשיכים לערבב עד שכל הרכיבים מתאחדים.
6. מוסיפים תבלינים וממשיכים לבשל עד להסמכת הרוטב.
7. מוסיפים את הקציצות אחת אחת לרוטב ומבשלים על אש קטנה למשך כשעה.

הגשה ממולצת: חוצים לחמניה או ג'בטה, מוציאים את התוכן הלבן, מכניסים את הקציצות עם הרוטב ומגישים לצץ חמוצים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ