טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכונשף: מלבי ממסעדת שורי בורי

משה לוי ממסעדת שורי בורי מפתיע עם מתכון למלבי מבית אמא ולא מנת דגים כפי שבטח ציפיתם ממנו

תגובות

המסעדן משה לוי הוא מסעדן ותיק עם עבר עשיר במסעדות. את דרכו התחיל אצל יוסקה דגים המפורסם מאילת שם למד את כל מה שהוא יודע על אוכל, דגים, ומסעדנות. לאחר מספר שנים שלמד אצל יוסקה דגים את המקצוע פתח משה בעצמו את "הגלידריה" ולאחר מכן את "אכדילי" בחוף אכדיה ואת "אגדילי" במתחם בבלי בתל אביב. כיום משה לוי הוא הבעלים של מסעדת הדגים שורי בורי בהרצליה שחוגגת 20 שנה. שורי בורי - לשעות הפעילות ולכל הפרטיםמשה לוי על המנה: "בטח כולם חושבים שאני אתן מתכון למנת דג או למנת פירות ים אך הפעם אני רואה לנכון להציע מתכון לקינוח המלבי הנהדר שלמדתי מאימי וכבר 20 שנה אני מגיש אותו במסעדה, המתכון לקינוח אף פעם לא שונה והוא מוגש כמו שהייתי אוכל אותו בבית אמא".כמו שאמא היתה עושה. משה לוי (צילום: אנטולי מיכאלו)

מלבי מצרכים:100 גר' סוכר לבן100 גר' קורנפלור500 מ"ל חלב 3%600 מ"ל שמנת מתוקה 2 כפות מי ורדים

רוטב למלבי :מיץ רימונים טבעי סוכרפיסטוקים גרוסים

אופן ההכנה:1. בסיר על להבה בינונית שמים תחילה את החלב, הקורנפלור והסוכר מערבבים היטב למרקם חלק ונקי.2. לאחר שכל החומרים יתאחדו יחד ואין גושים של אבקת הקורנפלור מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים בתנועות אחידות עד שהבלילה מסמיכה וחלקה.3. מוסיפים לבלילה את מי הורדים וממשיכים לערבב עד שמי הורדים נבלעים בבלילה ומורידים את הסיר מהגז.4. מוזגים את הבלילה ל10 כוסות הגשה ומצננים כשעה בטמפרטורת החדר. לאחר מכן מצננים עוד כשעתיים במקרר.5. לאחר שהמלבי התקרר מפזרים מעט סוכר, פיסטוקים גרוסים ומיץ רימונים ומגישים.  מתכון למלבי - לגרסת הדפסהימתיק לכם את השבוע. מלבי של שורי בורי (צילום: אנטולי מיכאלו)

*#