טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

נפנוף נעים: המדריך המלא למנגל הראשל"צי

איפה תמצאו את הפיתות החמות והטריות ביותר, מה יש לקצבייה המשובחת בעיר להציע לכבוד חג המנגלים, איפה תמצאו את מגוון הסלטים המפואר בעיר ועוד

תגובות

חג העצמאות בפתח ואיתו מירוץ המנגלים הגדול. בית ישראל יוצא בהמוניו לכבוש כל פיסת דשא בפראקים, פיסת קרקע ביערות או פיסת אספלט פנויה על כיכרות העיר. השומן הניגר על הגחלים הלוחשות ויוצר סימני עשן הממלאים את כל המדינה. כמו אינדיאנים אנחנו מאותתים לאויב שאנחנו כאן בשביל להישאר ועוד עם מנגל הכי טוב במזרח התיכון. כולנו חכמים וכולנו יודעים את תורת המנגל, אך כדי ש'העל האש' של השנה יהיה האיכותי ביותר, אספנו עבורכם כמה טיפים שאסור לפספס. אירועים בראשון לציון - המדריך המלא חמות חמותבואו נדבר על פיתה, כיס הבצק האוורירי הזה הוא אלמנט מרכזי בכל מנגל מוצלח. הבשרים, המטבלים והסלטים יושבים בהרמוניה בחלל הריק של הפיתה ונותנים משנה תוקף לביטוי "השלם גדול מסך חלקיו". אחד מחטאי המנגל השכיחים ביותר הוא הזלזול בפיתה. בחומוס אתם משקיעים ונוסעים עד יפו או מביאים אותו מהצפון, הבשר מגיע מהקצבייה הכי טובה ורק הפיתות, הקצת עייפות מהרביצה במדפי הסופר, מקלקלות את המסיבה.עם כל הכבוד לפיתה מהסופר, אנחנו ממליצים לכם לרכוש עוד באותו היום פיתות חמות וטריות שיצאו לפני מספר רגעים מהאש. בכדי שתהנו מפיתה חמה וטריה אנחנו שולחים אתכם ל'טאבון הראשוני'. עם 22 שנים של נסיון אי אפשר לטעות. אופיר, חלק ממשפחת גרע המתפעלת את הטאבון מספר "אין כמו פיתות טריות שהרגע יצאו מהטאבון החם". כשהייתי ילד הריח של הפיתות המהבילות, שהציף את הרכב, הוביל את כל המשפחה לנשנש פיתות חמות עוד במהלך הדרך למנגל השנתי. ב'טאבון הראשוני' תוכלו למצוא פיתות רגילות (10 יחידות ב- 12 ש"ח), פיתות תימניות בעבודת יד (5 יחידות ב -8 ש"ח) ולחווית על האש אמיתית מחכות לכם לאפות- פיתות עיראקיות (2.5 ש"ח ליחידה).הטאבון הראשוני, שמוטקין 1, ראשון לציון"אין כמו פיתות טריות שהרגע יצאו מהטאבון החם" (צילום: נועם סומך)

סלטים זה שמחהשחקן המשנה בכל מנגל הוא מגוון הסלטים, שהם למעשה הגורם המחבר בין הפיתה והבשר. בדומה לרעיון הטאפאס, ארוחת מנגל עשירה תתאפיין במגוון רחב של סלטים ומטבלים שאפשר לנשנש ביחד עם פיתה חמה עד שהגחלים יתחילו לעשות את העבודה. הלכתי למומחי הסלטים בעיר, 'סלטי משני', מפעל משפחתי אשר החל את דרכו לפני כ- 75 שנים במטבח הפרטי של משפחת כדורי. ב'משני' מציגים פילוסופיה שלמה לעולם הסלטים "התאמת הסלטים לבשר היא הכרחית כמעט כמו התאמת אשה לבן זוגה כך שלכל בשר יש את הסלטים המתאימים ביותר שיתלוו לו. הקבב כידוע הוא קציצת בשר משופדת ושופעת תיבול, לכן מומלץ לאכול סלטים חמצמצים יותר כמו, סלט גזר בטעם חמוץ חריף וכמובן טחינה ירוקה, שהולכת נהדר עם כל סוג של קבב. הפרגית לעומת זאת זקוקה לקצת יותר חיזוק והסלטים המומלצים ללוות אותה הינם סלסה או חציל בטחינה ועוד". מעל מאה סוגי סלטים, המכילים רכיבים טבעיים בלבד, יוצרים מגוון שילובים מטריפים שילכו נהדר עם הבשר והפיתה.סלטי משני, רחוב יעקב כהן 2, ראשון לציון.  03-9611369"התאמת הסלטים לבשר היא הכרחית כמעט כמו התאמת אשה לבן זוגה" (צילום: יח"צ)ירקות או להיותאם נתבונן לתוך עולם הברביקיו הישראלי נגלה שאנחנו חובבי בשר מושבעים שרק רוצים להיות אלו שמשדרגים את המנגל ומוסיפים עוד מאותו הדבר- בשר, כך שאם תביאו דווקא ירקות מעניינים תצאו גדולים מהחיים. בכדי שתוכלו ליהנות השנה ממנגל עשיר בירקות במחירים הוגנים נאלצתי לבצע הפעלה מהירה של מערך בדיקת המחירים אצל הדודות העיראקיות שלי,  אשר הוביל אותי לחנות ירקות "קניון הפירות והירקות", הנמצאת בסמוך לאיזור התעשייה הישן של העיר. "אל תפחדו לצאת מהמסגרת הסטנדרטית של עגבניה ובצל על האש, ירקות על המנגל הם עולם ומלואו" מספר חיים עובד המקום. "חציל על האש, פלפלים וגמבות בצבעים שונים, פלפלים חריפים, פטריות, תירס ותפוח אדמה בנייר כסף, ישדרגו את המנגל שלכם ברמות שלא היכרתם". שמרית, בעלת המקום, מיד מצטרפת לשיחה הערה עם טיפ משלה, "יום העצמאות זאת הזדמנות נהדרת לקנח בפירות העונה. תותים, ענבים שסק ואבטיח הם רק חלק קטן מהפירות שממש בימים אלה הופכים למתוקים כדבש, כל מה שנותר הוא להוציא אותם קרים מהצידנית ולהתענג". מעבר לזה שירקות ופירות הם בריאים, מזינים וטעימים, הם יכולים להיות המענה לצימחוניים ולטבעוניים שבחבורה, שבכל זאת רוצים לנפנף ולהרגיש חלק מהחבר'ה. קניון הפירות והירוקת, רח' פיק"א 9, ראשון לציון. 03-5241001

חציל, גמבות, פלפלים חריפים, פטריות ואפילו תירס על האש הולכים לשדרג לכם את המנגל (צילום: נועם סומך)היהלום שבכתרהישראלי כבר מבין טוב מאוד, שמנגל אמיתי הוא מנגל שהבשר בו איכותי. אין אכזבה גדולה יותר מארוחת מנגל הכוללת המבורגר תעשייתי חסר כל טעם, גוש בשר שהקשר בינו לבין קציצת קבב הוא מקרי בהחלט, או נקניקיות שרק אלוהים יודע מה הכניסו לתוכן. מאז שאני זוכר את עצמי, אבא שלי רוכש את הבשרים שלו בקצבייה של "בשר גיל גורמה" ולא בכדי. מזה 35 שנים מוכרים כאן בשרים, ועוד אילו בשרים. תשכחו ממצונן, מופשר, קפוא ושאר תיאורים, עדיף לקצץ בכמויות הבשר וללכת על הטוב ביותר, בשר טרי. יוסי גיל, דור שלישי לקצבים ראשל"צים הוא מאסטר לבשרים שהצליח להפיל גם חובב בשרים גדול כמוני מהרגליים. המגוון כאן מסחרר, חזה אווז, חזה מולר, כבד אווז, אשכי הודו, שקדי עגל, אנטריקוט מבשר אנגוס, אסאדו טלה, קבב ונקניקיות מרגז בעבודת יד הם רק חלק קטן מהמגוון המטורף שתראו כאן, ואיכות הבשר? פשוט תענוג. כאן אני רוכש את הבשר הטחון ממנו אני מכין את ההמבורגרים עבודת יד שהחברים שלי כל כך אוהבים.ומה בגזרת המיוחדים? גיל תמיד ימצא לכם משהו שעוד לא ניסיתם על המנגל "טחול ממולא זה פשוט תענוג, וניסית כבר את השניצל עגל? אתה נותן לזה נגיעה על המנגל ומוציא, זה פשוט מעדן". כילד אבוד בחנות סוכריות, פשוט הפסקתי להקשיב ובהיתי בשיפוד ענק ושאלתי "מה זה?", "זה שיח שווארמה", ענה לי יוסי, "יש כאן בין 4-5 קילוגרם של בשר עגל, טלה, פרגית והודו וניתן להשכיר אצלנו גם את המתקן של השווארמה". ומה באשר לטיפים למנגל? "הישראלים אוהבים סטייקים וחשוב לקחת אותם מעט עבים ומשויישים גם אם זה עולה מעט יותר כסף. סטייק טוב צריך להיות בעובי של כשלושה סנטימטרים, יש להפוך אותו פעם אחת ברגע שמיצים ולחות מתחילים להצטבר על הסטייק ולהוציא מהמנגל ברגע שרואים שוב נוזלים מלמעלה". בשר גיל גורמה, הגדוד העברי 56, ראשון לציון. 03-9664207עדיף לפעמים לקצץ בכמויות הבשר וללכת על הטוב ביותר (צילום: נועם סומך)ארוחת על האש, הגירסה לעצלניםיש לכם חרדת מנגל? שכחתם לרכוש את הבשרים? הצטופפות עם עם ישראל בפארקים היא לא בשבילכם? או שכבר יצאתם לדרך והקריינית ברדיו מפחידה אתכם עם התזמונים והפקקים? אין פשוט יותר מלקפוץ ל'מפגש השובבים' בסמוך ל'טאבון הראשוני' ולבקש מאבי, שידאג לזרוק לכם כמה שיפודים על המנגל, מבחר סלטים ופיתות עיראקיות חמות והכל לקחת. בבית הממוזג, מול איזה סרט טוב, תמצאו את עצמכם מהנדסים לאפה וחוזרים על המנטרה "There is no place like home".מפגש השובבים, שמוטקין 1, ראשון לציון. 03-9690393להנדס את הלאפה בבית (צילום: נועם סומך)

*#