שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

בשרים, בראנץ' ועסקיות: המלצות טעימות לסופ"ש

ארוחת טעימות בהרברט סמואל, בראנץ' ספרדי בטאפאס אחד העם, אוכל עזתי במנזר, פסטיבל בירות בזמן אמיתי, וסדנאות בשרים ושמן זית בבית הבד שמנא

טלי קושניר, עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
טלי קושניר, עכבר העיר

החגים מאחורינו ואנחנו יכולים להתפנות לימי החול, ולסופ"ש שאינו מוקדש להכנות, לניקיונות או לבישולים. בסוף השבוע תוכלו להנות מארוחת טעימות בהרברט סמואל, מבראנץ' ספרדי בטאפאס אחד העם, ספיישל אוכל עזתי במנזר או מסעדת בשרים ושמן זית בבית הבד שמנא. פסטיבל בשר ויין בשמנא בבית הבד שמנא חוגגים את בוא האביב בפסטיבל של בשר ויין, המלווים בשמן הזית של שמנא. לסועדים יוגשו נתחים שונים של בשר צלוי (על האש) לבחירתם: אנטריקוט, קבב על מקל קינמון, צלעות כבש, נקניקיות כבש ועוד. גם לילדים מוצע תפריט מיוחד עם שיפודי פרגית, המבורגר ונקניקיות עגל. כתוספת לצד הבשר יוגשו תפוח אדמה אפוי, ורטבים על בסיס שמן הזית של שמנא, ויינות של יקב ססלוב ובירות בוטיק מקומיות ימזגו בכוסות ובקבוקים.היכן: שמנא - מושב חגורמתי: מידי שבת בחודשי האביב, משעה 12:00שישי עזתי במנזר הזדמנות מצוינת להכיר מטבח שנמצא קרוב אלינו ואנחנו לא יודעים עליו כלום: המטבח העזתי. בעקבות כתבתה של רונית ורד במוסף הארץ על הספר "The Gaza kitchen", יזמו ורד וליאור הרגיל, מבעלי המנזר, יום בו יוגשו מנות בהשראת מתכוני הספר כמחווה למטבח הלא מוכר. התפריט, שיוגש ביום שישי, 5.4, החל מהשעה 14:00 ועד למחרת בבוקר, יכלול כ-12 מנות, כמו: סומאקייה (אחד המאכלים המזוהים ביותר עם המטבח העזתי) - תבשיל בשר כבש, סומאק וטחינה אדומה; דגה - סלט עגבניות, שמיר ופלפלים חריפים כתושים במכתש ועלי; פוקאייה - ממרח חומוס ומנגולד; רומאנייה - נזיד צמחוני של חצילים ורימונים; פתית אג'ר - סלט אבטיחי בוסר צלויים; סלטונה מאשווי - סרטנים ממולאים בעשבי תיבול וצלויים על הגריל ועוד. היכן: המנזר - אלנבי 60, תל אביבמתי: יום ו', 5.4, החל מהשעה 14:00לקירוב לבבות. המנזר (צילום: ניר כפרי)בראנץ' חדש בטאפאס אחד העם

מסעדת טאפאס אחד העם של השף יונתן רושפלד פותחת את שעריה לבראנץ' ספרדי חדש ומיוחד, שיוגש בימים שישי ושבת בין השעות 16:00-11:00. התפריט כולל תבשיל לבחירה: תבשיל שקשוקה ספרדית, תבשיל פולנטה עם פטריות, תבשיל PBE (תבשיל פלפלים ובייקון),  ESPINACAS A LA CREMA (תבשיל תרד) ותבשיל TAPAS 1 BRAVAS  (תפוחי אדמה ושינקן). כל התבשילים מוגשים עם ביצי עין, לצד פלטת נקניקים וגבינות, ממרחים וסלטים מיוחדים לצד חלה מפנקת של שבת. את הארוחה מלווים בקבוק סאן פלגרינו לימון/תפוז אישי או סנגרייה לבנה ושתייה חמה.היכן: טאפאס אחד העם - אחד העם 27, תל אביבמתי: ו'-שבת, 16:00-11:00מחיר: 78 שקליםככה פותחים את הסופ"ש. בראנץ' בטאפאס אחד העם (צילום: תמוז רחמן)פסטיבל בירה בזמן אמיתי מתחם זמן אמיתי יארח ביום שישי, 5.4, פסטיבל בירה ובו טעימות של עשרות סוגי בירה שונים עם דגש על בירות בוטיק ישראליות, הגרלות פרסים, משחקי בירה, דוכני אוכל, מוזיקה, חנות בירצ'נדייז ושעשועון טריוויית בירה נושא פרסים. ניתן לרכוש כרטיסים במכירה מוקדמת בטלפון 03-5138102. היכן: זמן אמיתי - אילת 22, תל אביבמתי: יום שישי, 5.4, 18:00-11:00מחיר: 40 שקלים לאדם; 5 שקלים לטעימה; 15 שקלים לשלישטועמים ונהנים. בירות (אילוסטרציה: dreamstime)עסקית שבת במסעדת הרברט סמואל

ממשיכים עם יונתן רושפלד. מסעדת הרברט סמואל מציגה מסלול עסקיות חדש בשבת, תחת השם Discover Herbert Samuel - ארוחת טעימות הכוללת חמש מנות משתנות על פי חומרי הגלם בשוק וההשראה היומית של השף. בין המנות: ארטישוק ירושלמי - מרק מוקצף, ערמונים ומרווה; טרטר סלמון, טרטר בקר, חלפיניו ויוזו; פילה בקר - ראגו ירקות חורף; תפוח אדמה - ניוקי, ירקות חורף, כמהין; פילה מוסר - תפוחי אדמה בשלושה מרקמים; סינטה - ראגו ירקות חורף; ועוד. היכן: הרברט סמואל - קויפמן 6, תל אביבמתי: ימי שבת, בין השעות 16:00-12:30מחיר: 165 שקליםערוץ דיסקוברי. הרברט סמואל (צילום: נמרוד גנישר)

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ