טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

הבלתי נשכחות: המסעדות פורצות הדרך של תל אביב

הבראסרי, בית תאילנדי, מאנטה ריי ופלאפל הקוסם: המסעדות ששינו את הקולינריה התל אביבית ב־20 השנים האחרונות

תגובות

דווקא בשנה שבה יותר מכל מדברים על מיתון ועל טירוף המחירים במסעדות אנחנו עדים לגל של מקומות מושקעים ויקרים, שילך ויתעצם בהמשך השנה. היה לנו ברור שאנחנו חייבים להצדיע לאלה שעיצבו את עולם האוכל התל אביבי של היום והביאו עמם את התקווה שיום אחד יהיה פה מקום לא רק להמוני מסעדות חדשות, אלא גם ליותר מעיתון אחד שיסקר אותן. מגף גבוה: המנות האיטלקיות שאתם לא מכיריםאיך הופכות מסעדות מהפריפריה ללהיט תל אביבי?בית תאילנדי (הוקמה ב־1996)

בראסרי (הוקמה ב־2002)

העוסקים במלאכה: מתי ורותי ברודו.נזכור אותה בזכות: כמעט כל מסעדה מבית היוצר של הזוג ברודו יכולה להיחשב כפורצת דרך בתחומה: קופי בר - ביסטרו משודרג בלב אזור תעשיה; הוטל מונטיפיורי - חלוצת המסעדות במלונות בוטיק; ואפילו הדליקטסן היא הדלי שאף פעם לא היה פה. אבל לבראסרי יש משמעות רחבה יותר מסתם עוד מסעדה בתל אביב. העיצוב, התפריט והבאזז, שהביאו איתם משהו אחר למרכז העיר, יחד עם פעילות מסביב לשעון והתחושה שזה המקום הנכון לראות ולהיראות בו, היו לסמל ליציאה של תל אביב מהבוץ לפני עשר שנים, ועד היום ממצבים אותה כאחד המוסדות הקולינריים שקשה לדמיין את תל אביב בלעדיהם.בראסרי - אבן גבירול 70, תל אביבהקבוצה ששינתה את העיר. בראסרי (צילום: מיקי קרצמן)

חומרי גלם שלא הכרנו לפני. מול ים (צילום: אריאל שליט)

*#