פסח 2020: מתכונים כשרים לפיקניק

כריכים עם דג מלוח ושמנת, פטריות פורטבלו בתנור, אטריות אורז קרות, לביבות מצה ופטריות וקינוח קוקוס ושוקולד - חמישה מתכונים לפיקניק מושלם וכשר

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל

שמחה רבה, אביב הגיע - פסח בא. וזה אומר שמזג האוויר נעים וחמים מספיק כדי לנצל את ימי החופשה לפיקניק נחמד בחיק הטבע. העכבר אסף עבורכם ארבעה מתכונים קלילים, מהירים ובעיקר כשרים לפסח שאפשר להכין בזריזות ולנצל כמה שיותר שעות שמש חמימות.

» פסח 2020 - התפריט המומלץ
» מתכונים לפסח
» מנות עיקריות לשולחן החג
» עוגות לפסח: כל המתכונים
» כל הדרכים להכין קניידלך
» סלטים לפסח: 30 מתכונים מומלצים לחג

» מתכונים צמחוניים כשרים לפסח
» אוכל מוכן לפסח 2020: איפה מצטיידים?

לחמניות פיקניק לצד דגים כבושים על שמנת חמוצה של לחם ארז

שלב ראשון - יום לפני הפיקניק יש צורך בלהכין צידנית קטנה ולהקפיא קרחון במקפיא.

מצרכים ללחמניות פסח:

1 כוס קמח מצה
כוס מים מינרלים
1/2 כפית מלח
כף סוכר לבן
4 ביצים
1/2 כוס שמן קנולה

אופן ההכנה:

מרתיחים בסיר את המים יחד עם השמן והמלח.

אחרי רתיחה מורידים מהאש לכ-5 דקות. מוסיפים את הסוכר ואת קמח המצה תוך ערבוב עם מטרפה עד לקבלת תערובת אחידה. לאחר מכן מוסיפים את הביצים (כל אחת בנפרד), ומניחים להתקרר כ-11 דקות.

את התערובת מסדרים בעזרת כף או שקית זילוף, בכמות של ככף וחצי על נייר אפייה, ומסדרים את התערובת במרווח של כשני סנטימטר (הלחמניות תופחות). 

אופים בתנור שחומם מראש על 220 מעלות למשך 12-14 דקות.

מצרכים למילוי:

1 מיכל שמנת חמוצה
1 צנצנת הרינג "שמלץ"
1 צנצנת לימון כבוש
בקבוק שמן זית ישראלי
חצי לימון (לעטוף בניילון נצמד)
פלפלייה ומלחיה (עם מלח ים)
6 לחמניות פסח
רבע בצל סגול פרוס לטבעות
כף בצל ירוק פרוס

אופן ההרכבה:

פותחים את מיכל השמנת החמוצה ומוסיפים כף שמן זית ישראלי, מלח גס, פלפל גרוס (לפי הטעם) ומערבבים.

מניחים 2 כפות מהשמנת החמוצה על הצלחת ובעזרת הכף מסדרים את השמנת על פני הצלחת.

פותחים את הצנצנת, מסדרים את דגי ההרינג על השמנת החמוצה איך שרוצים, מפלפלים בפלפל שחור גרוס, סוחטים את חצי הלימון מעל ומניחים את הבצל ירוק הפרוס יחד עם טבעות הבצל הסגול מעל לכל.

לבסוף מגישים לצד זיתי הקלמטה, ממרח הלימון הכבוש ומזלפים שמן זית ישראלי על המנה ואוכלים.

סטייק פורטובלו בתנור

מצרכים ל-6 מנות:

6 פטריות פורטובלו גדולות בלי הרגל
60 מ"ל (1/4 כוס) שמן זית

למלית:

1 חבילה (200 גרם) גבינת צפתית מעודנת 5% מפוררת 
50 גרם גבינת רוקפור מפוררת
50 גרם אגוזי מלך קצוצים גס עלים קצוצים מ-2 גבעולי בזיליקום
עלים מ-3 גבעולי תימין מלח ופלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מכינים את המלית: שמים בקערה גבינה צפתית, גבינת רוקפור, אגוזים, בזיליקום ותימין. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים קלות.

ממלאים, אופים ומגישים: מכינים 6 ריבועי רדיד אלומיניום בגודל 20 ס"מ ומשמנים מעט את המרכז של כל רדיד. מניחים במרכז פטרייה וממלאים את השקע שלה בתערובת הגבינות. מזלפים מעט שמן זית וסוגרים את צידי הרדיד כמו חבילה קטנה ואטומה.

מניחים את כל ה"חבילות" בתבנית אפיה ואופים כ-8 דקות.

פותחים את רדיד האלומיניום ומניחים את הפטריות על צלחת הגשה. מזלפים מעט שמן זית מעל ומגישים מייד.

אטריות אורז (קרות) בליווי רוטב חמאה, תותים ובוטנים של ברק חי חורש, שף 'טרה'

מצרכים:

חצי חבילה אטריות אורז דקות – מושרות במים לשעה ומסוננות
12 יחידות תותים – שטופים וחתוכים לקוביות
חצי כוס בוטנים קלויים וגרוסים
120 גרם חמאה
שליש כוס חלב 3% או שמנת מתוקה 32%
מלח, פלפל שחור גרוס, סומק

אופן ההכנה:

ממיסים מעט את החמאה, מוסיפים את החלב ומערבבים היטב בעזרת מטרפה עד קבלת רוטב אחיד. ממליחים ומפלפלים.

מניחים בקערת ערבוב את האטריות ושאר החומרים ומערבבים. מוסיפים את רוטב החמאה וממשיכים לערבב.

מעבירים את המנה לצלחות הגשה, בוזקים סומק ומגישים.

המלצת השף:

1. להוסיף לרוטב מעט חמאת בוטנים או רוטב מתוק חריף.

2. להוסיף למנה רצועות סלמון מעושן.

לביבות מצה ופטריות מתוך הספר "כשר לפסח" של דנית סלומון, הוצאת "קוראים"

מצרכים (ל-20 יחידות):

6 מצות
1/2 כוס חלב או מרק צח
3 כפות שמן (רצוי שמן זית)
1 בצל קטן, קלוף וקצוץ דק
200 גרם פטריות (שמפיניון או אחרות), מנוגבות וקצוצות לחתיכות קטנות
3-2 כפיות מלח
1 כפית פלפל שחור
2 כפיות מיץ לימון
חופן נדיב של עלי פטרוזיליה קצוצים
5 ביצים טרופות
שמן לטיגון

אופן ההכנה:

מרטיבים את המצות במהירות תחת מים זורמים ומפוררים אותן לתוך קערה גדולה. יוצקים חלב או מרק צח על המצות המפוררות, מערבבים היטב ומניחים בצד.

מחממים ½1 כפות שמן במחבת בינונית ומטגנים את הבצל הקצוץ עד שיזהיב. מוסיפים את הבצל לקערת המצות המפוררות.

מוסיפים למחבת את השמן הנותר ומטגנים את הפטריות מעל להבה גבוהה במשך 3-2 דקות, רק עד שיתרככו מעט וישנו את צבען. מסירים את המחבת מהאש. מתבלים את הפטריות במעט מלח ופלפל, מטפטפים עליהן את מיץ הלימון ומערבבים. מוסיפים את הפטריות לקערת המצות יחד עם הפטרוזיליה.

יוצקים לקערה את הביצים הטרופות, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים היטב בכף. נותנים לתערובת לנוח 10 דקות.

יוצקים למחבת גדולה שמן בגובה 1.5 ס"מ. מחממים את השמן מעל להבה בינונית־גבוהה. כשהשמן חם דיו, מנטפים לתוכו כפות גדושות מתערובת המצות - משאירים רווחים גדולים בין הלביבות. מטגנים עד שצדן התחתון של הלביבות משחים. הופכים בעזרת כף טיגון ומטגנים עד שהלביבות משחימות מצדן השני. מוציאים את הלביבות המוכנות למגש מרופד בשכבה כפולה של נייר סופג. מכינים את שאר הלביבות באותה דרך.  

חטיף קוקוס מצופה שוקולד מתוך הספר:" טעמים ישראלים", מיטב מתכוני השפים של רשת מלונות רימונים

מצרכים (ל-10 יחידות):

450 גרם חמאה
500 מ"ל שמנת
500 מ"ל חלב קוקוס
400 גרם סוכר
800 גרם קוקוס טחון
חצי כוס פינה קולדה

לציפוי שוקולד:

250 גרם שוקולד
250 גרם שמנת

אופן ההכנה:

מרתיחים בסיר חמאה, שמנת, חלב קוקוס וסוכר.

מוסיפים את הקוקוס הטחון ופינה קולדה. מערבבים תוך כדי בחישה עוד כחמש דקות, מורידים מהאש ויוצקים לתוך תבנית מרובעת רחבה. ניתן לבחור תבנית בהתאם לגודל החטיפים שתרצו.

מכינים את ציפוי השוקולד: מרתיחים את השמנת, מכבים את האש ומוסיפים את השוקולד. מערבבים היטב עד לתערובת חלקה.

יוצקים את הציפוי על תערובת הקוקוס, מכניסים למקרר לפחות לשלוש שעות.

חותכים לריבועים ומגישים.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ