שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
עכבר העיר
עכבר העיר

שמחה רבה, אביב הגיע - פסח בא. וזה אומר שמזג האוויר נעים וחמים מספיק כדי לנצל את ימי החופשה לפיקניק נחמד בחיק הטבע. העכבר אסף עבורכם ארבעה מתכונים קלילים, מהירים ובעיקר כשרים לפסח שאפשר להכין בזריזות ולנצל כמה שיותר שעות שמש חמימות.» פסח 2013- לכל המידע» אירועי פסח 2013» כל המתכונים לפסח» מסעדות כשרות לפסח» פסח בדרכים: מסעדות מומלצות» אטרקציות קולינריות לכל המשפחה» כל טיולי פסח 2013

לחמניות פיקניק לצד דגים כבושים על שמנת חמוצה  באדיבות לחם ארז שלב ראשון - יום לפני הפיקניק יש צורך בלהכין צידנית קטנה ולהקפיא קרחון במקפיא.מצרכים ללחמניות פסח: כוס קמח מצהכוס מיים מינרלים1/2 כפית מלחכף סוכר לבן4 ביצים1/2 כוס שמן קנולהאופן ההכנה:1. מרתיחים בסיר את המים יחד עם השמן והמלח.2. אחרי רתיחה מורידים מהאש לכ-5 דקות. מוסיפים את הסוכר ואת קמח המצה תוך ערבוב עם מטרפה עד לקבלת תערובת אחידה. לאחר מכןמוסיפים את הביצים (כל אחת בנפרד), ומניחים להתקרר כ-11 דקות.3. את התערובת מסדרים בעזרת כף או שקית זילוף, בכמות של ככף וחצי על נייר אפייה, ומסדרים את התערובת במרווח של כשני סנטימטר (הלחמניות תופחות). 4. אופים בתנור שחומם מראש על 220 מעלות למשך 12-14 דקות.מצרכים למילוי:1 מיכל שמנת חמוצה1 צנצנת הרינג "שמלץ" לחם ארז1 צנצנת לימון כבושבקבוק שמן זית ישראליחצי לימון (לעטוף בניילון נצמד)פלפלייה ומלחיה (עם מלח ים)6 לחמניות פסח רבע בצל סגול פרוס לטבעותכף בצל ירוק פרוסאופן ההרכבה: 1. פותחים את מיכל השמנת החמוצה ומוסיפים כף שמן זית ישראלי, מלח גס, פלפל גרוס (לפי הטעם) ומערבבים.2. מניחים 2 כפות מהשמנת החמוצה על הצלחת ובעזרת הכף מסדרים את השמנת על פני הצלחת.3. פותחים את הצנצנת, מסדרים את דגי ההרינג על השמנת החמוצה איך שרוצים, מפלפלים בפלפל שחור גרוס, סוחטים את חצי הלימון מעל ומניחים את הבצל ירוק הפרוס יחד עם טבעות הבצל הסגול מעל לכל.4. לבסוף מגישים לצד זיתי הקלמטה, ממרח הלימון הכבוש ומזלפים שמן זית ישראלי על המנה ואוכלים. לחמניות פיקניק לצד דגים כבושים על שמנת חמוצה - לגרסת הדפסהלהכין צידנית מראש. דגים כבושים על שמנת חמוצה (צילום: אורית אולמן)סטייק פורטובלו בתנור באדיבות פיראוס

מצרכים ל-6 מנות:6 פטריות פורטובלו גדולות בלי הרגל 60 מ"ל (1/4 כוס) שמן זית למלית:1 חבילה (200 גרם) גבינת צפתית מעודנת 5% "פיראוס" מפוררת  50 גרם גבינת רוקפור "תנובה" מפוררת50 גרם אגוזי מלך קצוצים גס עלים קצוצים מ-2 גבעולי בזיליקום עלים מ-3 גבעולי תימין מלח ופלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה:1. מחממים תנור ל-180 מעלות. 2. מכינים את המלית: שמים בקערה גבינה צפתית, גבינת רוקפור, אגוזים, בזיליקום ותימין. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים קלות.3. ממלאים, אופים ומגישים: מכינים 6 ריבועי רדיד אלומיניום בגודל 20 ס"מ ומשמנים מעט את המרכז של כל רדיד. מניחים במרכז פטרייה וממלאים את השקע שלה בתערובת הגבינות. מזלפים מעט שמן זית וסוגרים את צידי הרדיד כמו חבילה קטנה ואטומה. 4. מניחים את כל ה"חבילות" בתבנית אפיה ואופים כ-8 דקות. 5. פותחים את רדיד האלומיניום ומניחים את הפטריות על צלחת הגשה. מזלפים מעט שמן זית מעל ומגישים מייד.סטייק פורטובלו בתנור - לגרסת הדפסהלא סתם נשנוש. סטייק פורטובלו של פיראוס (צילום: דניאל לילה)אטריות אורז (קרות) בליווי רוטב חמאה, תותים ובוטניםבאדיבות ברק חי חורש, שף 'טרה'

מצרכים: חצי חבילה אטריות אורז דקות – מושרות במים לשעה ומסוננות12 יחידות תותים – שטופים וחתוכים לקוביות חצי כוס בוטנים קלויים וגרוסים120 גרם חמאת טרהשליש כוס חלב טרה 3% או שמנת מתוקה טרייה 32% של טרהמלח, פלפל שחור גרוס, סומקאופן ההכנה:1. ממיסים מעט את החמאה, מוסיפים את החלב ומערבבים היטב בעזרת מטרפה עד קבלת רוטב אחיד. ממליחים ומפלפלים.2. מניחים בקערת ערבוב את האטריות ושאר החומרים ומערבבים. מוסיפים את רוטב החמאה וממשיכים לערבב.3. מעבירים את המנה  לצלחות הגשה, בוזקים סומק ומגישים.

המלצת השף:1. להוסיף לרוטב מעט חמאת בוטנים או רוטב מתוק חריף.2. להוסיף למנה רצועות סלמון מעושן.אטריות אורז (קרות) בליווי רוטב חמאה, תותים ובוטנים - לגרסת הדפסהפסח אסיאתי. אטריות אורז (אילוסטרציה: dreamstime)לביבות מצה ופטריות מתוך הספר "כשר לפסח" של דנית סלומון, הוצאת "קוראים"מצרכים ל-20 יחידות:6 מצות1/2 כוס חלב או מרק צח3 כפות שמן (רצוי שמן זית)1 בצל קטן, קלוף וקצוץ דק200 גרם פטריות (שמפיניון או אחרות), מנוגבות וקצוצות לחתיכות קטנות3-2 כפיות מלח1 כפית פלפל שחור2 כפיות מיץ לימוןחופן נדיב של עלי פטרוזיליה קצוצים5 ביצים טרופותשמן לטיגוןאופן ההכנה: 1. מרטיבים את המצות במהירות תחת מים זורמים ומפוררים אותן לתוך קערה גדולה. יוצקים חלב או מרק צח על המצות המפוררות, מערבבים היטב ומניחים בצד. 2. מחממים ½1 כפות שמן במחבת בינונית ומטגנים את הבצל הקצוץ עד שיזהיב. מוסיפים את הבצל לקערת המצות המפוררות. 3. מוסיפים למחבת את השמן הנותר ומטגנים את הפטריות מעל להבה גבוהה במשך 3-2 דקות, רק עד שיתרככו מעט וישנו את צבען. מסירים את המחבת מהאש. מתבלים את הפטריות במעט מלח ופלפל, מטפטפים עליהן את מיץ הלימון ומערבבים. מוסיפים את הפטריות לקערת המצות יחד עם הפטרוזיליה.4. יוצקים לקערה את הביצים הטרופות, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים היטב בכף. נותנים לתערובת לנוח 10 דקות.5. יוצקים למחבת גדולה שמן בגובה 1.5 ס"מ. מחממים את השמן מעל להבה בינונית־גבוהה. כשהשמן חם דיו, מנטפים לתוכו כפות גדושות מתערובת המצות - משאירים רווחים גדולים בין הלביבות. מטגנים עד שצדן התחתון של הלביבות משחים. הופכים בעזרת כף טיגון ומטגנים עד שהלביבות משחימות מצדן השני. מוציאים את הלביבות המוכנות למגש מרופד בשכבה כפולה של נייר סופג. מכינים את שאר הלביבות באותה דרך.  לביבות מצה ופטריות - לגרסת הדפסהיותר כיף מקמח. לביבות מצה ופטריות (צילום: יהודה סלומון)

חטיף קוקוס מצופה שוקולד מתוך הספר:" טעמים ישראלים", מיטב מתכוני השפים של רשת מלונות רימוניםמצרכים ל-10 יחידות:450 גרם חמאה500 מ"ל שמנת 500 מ"ל חלב קוקוס 400 גרם סוכר800 גרם קוקוס טחון חצי כוס פינה קולדה

לציפוי שוקולד:250 גרם שוקולד250 גרם שמנת אופן ההכנה: 1. מרתיחים בסיר חמאה, שמנת, חלב קוקוס וסוכר.2. מוסיפים את הקוקוס הטחון ופינה קולדה. מערבבים תוך כדי בחישה עוד כחמש דקות, מורידים מהאש ויוצקים לתוך תבנית מרובעת רחבה. ניתן לבחור תבנית בהתאם לגודל החטיפים שתרצו.3. מכינים את ציפוי השוקולד: מרתיחים את השמנת, מכבים את האש ומוסיפים את השוקולד. מערבבים היטב עד לתערובת חלקה.4. יוצקים את הציפוי על תערובת הקוקוס, מכניסים למקרר לפחות לשלוש שעות.5. חותכים לריבועים ומגישים. חטיף קוקוס מצופה שוקולד - לגרסת הדפסהיאמי. חטיף קוקוס מצופה בשוקולד (אילוסטרציה: dreamstime)

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ