${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

תרבחו ותסעדו: מתכונים למימונה

ספינג' מרוקאי מצופה סוכר דק, סיגר במילוי פירות יבשים אגוזים וריבת לימון וכמובן - מופלטה. שלושה מתכונים לחגיגת מימונה מתוקה ושמחה

תגובות

"ז'אבן" עם תותים

מצרכים: סלסילת תותים שטופים וחתוכים לרבעים, ללא העוקץ3 חלבונים בטמפרטורת החדרחמש כפות סוכר לבן

אופן הכנה:1. בקערה בינונית שמים את החלבונים, מקציפים במיקסר ומוסיפים את הסוכר עד לקבלת מרנג לבן ואוורירי.2. מסדרים את התותים בקערת הגשה, יוצקים בעזרת כף את תערובת המרנג ובעזרת ברנר חורכים את  המרנג עד להשחמה קלה. "ז'אבן" עם תותים - לגרסת הדפסה

לנצל את מחיר התותים. "זאבן" עם תותים (צילום: דנה מלמד)

ספינג' מרוקאי מצופה סוכר דק באדיבות השף צ'רלי פדידה, שף מלון שרתון תל אביבמצרכים: 500 גר' קמח רב תכליתי 10 גר' שמרים יבשים10 גר' מלח10 גר' אבקת אפיה20 גר' סוכר40 מ"ל ערק200 מ"ל מיםשמן לטיגון עמוקסוכר דק אופן ההכנה:1. מנפים קמח ואבקת אפיה בקערה. יוצרים גומה במרכז הקמח ומניחים בה את השמרים והסוכר. מוסיפים בהדרגה מים, ערק ומלח ומתחילים ללוש. לשים עד לקבלת בצק רך. 2. מתפיחים למשך כ-30 דקות, לשים שוב ומתפיחים שוב ל-30 דקות נוספות. יוצרים את הצורות הרצויות מהבצק, ומעבירים לטיגון בשמן חם (לא רותח).3. כשהספינג'ים מזהיבים במחבת/ סיר, מוציאים ומצפים מיד בסוכר דק  מעורבב במעט קינמון (אם אוהבים). מגישים מיד.

מצרכים:קליפות לימון צהוב מ- 10 לימוניםסוכר (לפי משקל קליפות הלימון) + 1/2 כוס סוכר 2 כוכב אניסמיץ מ-2 לימונים5 דבלים8 משמשים יבשים                                                                      חופן חמוציותשבבי קוקוסחופן אגוזי מלך קלוייםקליפות תפוז מסוכר1/2 כוס סילאן 5 עלי סיגר למילוי, חצויים4 כפות קמח מי סוכר / סירופ סוכר (1 כוס סוכר, 1 כוס מים, 1 לימון)

אופן ההכנה:1. מכינים את הריבה: מרתיחים סיר עם מים, מוסיפים את קליפות הלימון למשך כ-2 דקות ומוציאים. מחליפים מים, מרתיחים שוב וחוזרים על הפעולה. מפזרים סוכר וכוכב אניס, ומניחים במקרר למשך כ-4 שעות לפחות (עדיפות ללילה שלם).2. מוציאים מהמקרר, מבשלים על אש נמוכה למשך כשעתיים, מערבבים מידי פעם. כ- 10 דקות לפני סיום הבישול מוסיפים מיץ לימון טרי.3. מכינים את המנה: קוצצים את הדבלים והמשמשים.מניחים אותם במחבת יחד עם החמוציות, ומקרמלים מעט. מוסיפים 1/2 כוס סוכר וכוכב אניס, וממשיכים לקרמל תוך כדי ערבוב למשך 10 דקות.4. קוצצים את שבבי הקוקוס, האגוזים וקליפות התפוזים ומוסיפים לתערובת.5. יוצקים את הסילאן מערבבים היטב ומקררים.6. ממלאים כל חצי של עלי סיגר במעט תערובת.7. סוגרים היטב בעזרת קמח מעורבב עם מעט מים (ליצירת דבק) ומניחים בצד. 8. מטגנים את הסיגר. מיד לאחר הטיגון טובלים אותו במי הסוכר ומגישים לצד ריבת הלימון.

סיגר במילוי פירות יבשים אגוזים וריבת לימון - לגרסת הדפסהסיגר במילוי פירות יבשים אגוזים וריבת לימון (צילום: שחר ביטון)

*#