שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

ממופלטה ועד ספינג': מתכונים למימונה

ספינג' מרוקאי מצופה סוכר דק, סיגר במילוי פירות יבשים אגוזים וריבת לימון וכמובן - מופלטה. שלושה מתכונים לחגיגת מימונה מתוקה ושמחה

עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
מופלטה
צילום: מוטי מילרוד
עכבר העיר

אחרי שבוע של מצות, קמח מצות ועוד קצת מצות, הגיע הזמן לחלק הכיפי של החג הזה - המימונה. אף חגיגה אינה מושלמת בלי מופלטות ושאר דברי מתיקה צבעוניים ומשמחים. שימו מוזיקה ברקע, לבשו את מיטב בגדיכם, תפתחו את ביתכם, ותיכנסו למטבח - עם שלושה מתכונים למימונה מתוקה ושמחה במיוחד.

»אירועי מימונה במסעדות

מופלטה של מלי פטיטו מחברת "מרקש"

מצרכים:

1 ק"ג קמח
1 כפית גדושה מלח
3 כוסות מים
כוס שמן קנולה לשימון
חמאה ודבש, להגשה

אופן ההכנה:

1. מערבבים את הקמח והמלח. מוסיפים בהדרגה את המים ולשים במשך 2 דקות עד לקבלת בצק אחיד ורך.

2. יוצרים מהבצק כדורים בגודל ביצה. טובלים כל כדור בקערית עם שמן ומניחים על המגש. יוצקים מעל את שאריות השמן (כדי למנוע התייבשות של הכדורים) ומשאירים בטמפ' החדר במשך 20 דקות.

3. מחממים מחבת על להבה בינונית.

4. על משטח משומן בנדיבות פותחים כל אחד מהכדורים בידיים בתנועת ליטוף עדינה (בשימוש עם כל היד) ויוצרים עיגולים שטוחים דקים ועדינים.

5. מניחים את העיגול הראשון על המחבת (אין צורך בשמן - יש מספיק על הבצק), ומחכים עד להזהבה. הופכים את הבצק לצד השני ומיד מניחים עליו עיגול בצק נוסף.

6. ממתינים כחצי דקה והופכים את שני העיגולים יחדיו - כך שעיגול הבצק החדש יפנה כלפי מטה. מניחים עיגול בצק נוסף על הערמה, ממתינים חצי דקה, והופכים את הערמה בשנית.

7. את המופלטה מומלץ להגיש על צלחת הגשה (אפשר מכוסה במגבת) בתוספת דבש וחמאה, או ממרח שוקולד לילדים.

"ז'אבן" עם תותים של השף אבי ביטון

מצרכים:

סלסילת תותים שטופים וחתוכים לרבעים, ללא העוקץ
3 חלבונים בטמפרטורת החדר
חמש כפות סוכר לבן

אופן הכנה:

1. בקערה בינונית שמים את החלבונים, מקציפים במיקסר ומוסיפים את הסוכר עד לקבלת מרנג לבן ואוורירי.

2. מסדרים את התותים בקערת הגשה, יוצקים בעזרת כף את תערובת המרנג ובעזרת ברנר חורכים את  המרנג עד להשחמה קלה.

ספינג' מרוקאי מצופה סוכר דקשל השף צ'רלי פדידה

מצרכים:

500 גרם קמח רב תכליתי
10 גרם שמרים יבשים
10 גרם מלח
10 גרם אבקת אפייה
20 גרם סוכר
40 מ"ל ערק
200 מ"ל מים
שמן לטיגון עמוק
סוכר דק

אופן ההכנה:

1. מנפים קמח ואבקת אפיה בקערה. יוצרים גומה במרכז הקמח ומניחים בה את השמרים והסוכר. מוסיפים בהדרגה מים, ערק ומלח ומתחילים ללוש. לשים עד לקבלת בצק רך.

2. מתפיחים למשך כ-30 דקות, לשים שוב ומתפיחים שוב ל-30 דקות נוספות. יוצרים את הצורות הרצויות מהבצק, ומעבירים לטיגון בשמן חם (לא רותח).

3. כשהספינג'ים מזהיבים במחבת/ סיר, מוציאים ומצפים מיד בסוכר דק  מעורבב במעט קינמון (אם אוהבים). מגישים מיד.

*ניתן להגיש עם קעריות של מטבלים מתוקים כגון- דבש, סילאן,שוקולד מומס, ריבות בטעמים ועוד.

סיגר מרוקאי במילוי פיצוחים
צילום: דנה מלמד

סיגר במילוי פירות יבשים אגוזים וריבת לימון של שחר ביטון, שף מלון אגמים

מצרכים:

קליפות לימון צהוב מ- 10 לימונים
סוכר (לפי משקל קליפות הלימון) + 1/2 כוס סוכר
2 כוכב אניס
מיץ מ-2 לימונים
5 דבלים
8 משמשים יבשים                                                                      
חופן חמוציות
חופן שבבי קוקוס
חופן אגוזי מלך קלויים
קליפות תפוז מסוכר
1/2 כוס סילאן
5 עלי סיגר למילוי, חצויים
4 כפות קמח
מי סוכר / סירופ סוכר (1 כוס סוכר, 1 כוס מים, 1 לימון)

אופן ההכנה:

1. מכינים את הריבה: מרתיחים סיר עם מים, מוסיפים את קליפות הלימון למשך כ-2 דקות ומוציאים. מחליפים מים, מרתיחים שוב וחוזרים על הפעולה. מפזרים סוכר וכוכב אניס, ומניחים במקרר למשך כ-4 שעות לפחות (עדיפות ללילה שלם).

2. מוציאים מהמקרר, מבשלים על אש נמוכה למשך כשעתיים, מערבבים מידי פעם. כ- 10 דקות לפני סיום הבישול מוסיפים מיץ לימון טרי.

3. מכינים את המנה: קוצצים את הדבלים והמשמשים. מניחים אותם במחבת יחד עם החמוציות, ומקרמלים מעט. מוסיפים 1/2 כוס סוכר וכוכב אניס, וממשיכים לקרמל תוך כדי ערבוב למשך 10 דקות.

4. קוצצים את שבבי הקוקוס, האגוזים וקליפות התפוזים ומוסיפים לתערובת.

5. יוצקים את הסילאן מערבבים היטב ומקררים.

6. ממלאים כל חצי של עלי סיגר במעט תערובת.

7. סוגרים היטב בעזרת קמח מעורבב עם מעט מים (ליצירת דבק) ומניחים בצד.

8. מטגנים את הסיגר. מיד לאחר הטיגון טובלים אותו במי הסוכר ומגישים לצד ריבת הלימון.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ