${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכונשף: אפוק אפוק אינדונזי של מינה טומיי

השף משה בדישי מביא לכם טעימה מהמטבח האקזוטי של אינדוזניה עם מנת אפוק אפוק - כיסוני בצק מטוגנים במילוי תפוחי אדמה, בשר ותבלינים

תגובות

ביום יום, מציעה מסעדת מינה טומיי החיפאית חמישה מטבחים אסיאתיים - ויאטנמי, יפני, תאילנדי, קוריאני והודי. כעת, מצרפת המסעדה מטבח שישי, המטבח האינדונזי, ובמהלך החודשים מרץ-אפריל יוגשו ב"מינה טומיי" בשעות הערב מבחר מנות המייצגות את המיטב של מטבח זה. 

המטבח האינדונזי הוא כור היתוך של השפעות קולינריות ממקורות רבים. מיקומה הגיאוגרפי בדרום מזרח אסיה, חשף את תושביה לתרבות האוכל האסיאתית המפותחת; האקלים הטרופי סיפק מגוון רחב במיוחד של פירות, דגה ותבלינים נדירים; החיפוש אחר תבלינים משך אליה את הספרדים, פורטוגזים וכמובן ההולנדים, שהביאו למדינת האיים תוצרת חקלאית; והקרבה להודו נתנה אף היא את אותותיה על תרבות הבישול במקום.

מצרכים: לבצק200 גרם קמח4 כפות גי (חמאה מזוקקת)8 כפות מים קריםקצת מלחלמילוי1 בצל לבן כף ג'ינג'ר קצוץכף שום קצוץכפית וחצי שטוחות תבלין כוסברהחצי כפית שטוחה כורכוםחצי כפית קאריחצי כפית שטוחה שאטה2 עגבניות בינוניות קונקסה1 כף רוטב תמרינד250 גרם בשר טחון 200 גרם תפוחי אדמה מבושלים וקצוצים גסמלח לפי טעםלסמבל צ'ילי1 גמבה אדומה ללא גרעינים2 יח פלפל צ'ילי אדום3 שיני שוםחצי בצל לבןכף סוכרמלח לטעם או לחילופין 2 כפות רוטב דגים

אופן הכנה:1. מכינים את הבצק: שמים בקערה קמח, מלח וגי ומערבבים עד לקבלת בצק פירורי (כמו סבלה).2. מוסיפים את המים ולשים לבצק אחיד, אם יש צורך מוסיפים עוד מים. זמן לישה משוער 15-10 דק'. נותנים לבצק לנוח כחצי שעה לפחות.3. מכינים את המילוי: בסיר רחב מאדים את הבצל בשמן על חום בינוני, עד שקיפות.4. מוסיפים שום וג'ינג'ר ומבשלים כדקה. מוסיפים תבלינים ומערבבים תוך כדי בישול על מנת לפתוח טעמים, למשך כחצי דקה.5. מוסיפים עגבניות ומבשלים כ-3 דקות נוספות. מוסיפים א הבשר ומבשלים עד שהבשר מוכן. במידת הצורך, מתקנים תיבול.6. מסירים מהאש, מוסיפים תפוח אדמה ומערבבים היטב. מקררים לטמפרטורת החדר.7. מכינים את המנה: מרדדים את הבצק על משטח מקומח או במכונת פסטה(דרגה 4/5). קורצים עיגולים בעזרת כוס או פורמה וממלאים כף וחצי מהמלית במרכז כל עיגול בצק. מקפלים לחצי וסוגרים בעזרת מזלג. לוחצים לחיצות קטנות כדי להדק עוד יותר את הבצק. חוזרים על הפעולה (בשלב הזה ניתן להקפיא ולשמור לפעם אחרת).8. בסיר עמוק מחממים שמן קנולה ומטגנים את האפוק אפוק משני הצדדים. מכינים את הסמבל צ'ילי: מרסקים את  כל המתרכים בבלנדר. ניתן לשמור בקירור.9. מגישים את האפוק אפוק עם סמבל צ'ילי בצד.אפוק אפוק - לגרסת הדפסהאפוק אפוק של מינה טומיי (צילום: בועז לביא)

*#