${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכונים לפסח: סלטים שירשימו אורחים

הסלטים בארוחת החג מספקים הזדמנות להכניס צבע וקלילות לארוחה. צוות מסעדת כרמלה בנחלה נרתם להכנות החג, עם חמישה מתכונים בהשראה אישית

תגובות

כשחושבים על מתכוני סלטים לשולחן החג, המחשבה הראשונה שעולה היא השוק. מסעדת כרמלה בנחלה ממוקמת מרחק פסיעה משוק הכרמל בתל אביב. הרומן בינהם מניב מטבח עונתי וטרי. עם בוא האביב, אין יותר טבעי מלהפקיד את פרק הסלטים של תפריט ליל הסדר בידי צוות המסעדה. השף, דניאל זך, נתן את הבמה לצוות הטבחים היצירתי שלו ואלה הפיקו עבורנו סלטים רעננים וצבעונים, שנוצרו, כל אחד בהשראת הזכרונות הפרטיים של  יוצריהם.בין המרכיבים לסלטים האלה יש פול ירוק צעיר, שומר מדיף טריות, תותים אדומים, עלי סלק סגולים, תפוזים כתומים ושפע עשבים רעננים. כל אלה חברו לחמישה מתכונים מנצחים.» פסח 2012 - לכל הפרטיםמתכונים לפסח - מנות בשריות חגיגיותמתכונים לפסח - תוספות חמות חגיגיותקינוחים לפסח - מתכוניםארוחות ליל הסדר במסעדותאירועי פסחסלט שורש סלק חי עם תפוחי עץ וסלרי ירוק

אופן הכנה:1. מקלפים את הסלק והתפוח וחותכים לקוביות של כשני סנטימטר2. פורסים את גבעולי  הסלרי לרוחבם לעובי של כשני סנטימטר3. קוצצים גס את השקדים4. מניחים את הכל בקערת סלט

לרוטב:2 כפות חומץ בלסמי מיושן1 כף רוטב סויה1 כף דבש8 כפות שמן זית

אופן הכנה:1. מוזגים לקערה את הבלסמי, הסויה, והדבש, ומערבבים.2. בזילוף איטי מוסיפים את שמן הזית תוך כדי ערבוב מתמשך עד לקבלת ויניגרט.

להגשה:יוצקים את הויניגרט לקערת הסלט, מערבבים ועורמים על צלחת עמוקה » סלט שורש סלק חי עם תפוחי עץ וסלרי ירוק - מתכון להדפסהמימין: סלט שורש סלק, תפוחי עץ וסלרי. משמאל: חיים מילר (צילום: מאי קסטלנובו)

סלט קטן של רשאד עם פילה תפוז וזיתי טאסוס מתכון של הסו-שף מיכאל סלווינסקי מכרמלה בנחלה, שמוסר כך: "עליתי לארץ מצרפת לפני מספר שנים. אמנם המטבח הצרפתי מוערך בעולם כמטבח עילי, אבל עם הצבעים וחומרי הגלם הבסיסיים והמשובחים של המזרח התיכון - תפוזים, עשבי התבלין, והזיתים, אפשר להגיע לשילובים לא פחות נהדרים".

מרכיבים:100 גרם זיתי טאסוס ללא חרצנים2 תפוזים גדוליםצרור עלי רשאד מופרדים מהגבעול2 כפות צנוברים קלויים3 כפות שמן זיתמלח פלפל שחור גרוס גס

אופן הכנה:1. מפלטים את התפוזים לפלחים ומסירים את החרצנים.2. בקערת ערבוב מניחים את פרוסות התפוז, הזיתים, ועלי הרשאד המופרדים.3. מתבלים עם שמן הזית, מעט מלח ופלפל שחור ומערבבים בעדינות.

הגשה:1. בצלחת גדולה שטוחה מפזרים את הסלט המתובל 2. יוצקים מעט מהרוטב ומפזרים מעל את הצנוברים.» סלט קטן של רשאד עם פילה תפוז וזיתי טאסוס - מתכון להדפסהמימין: סלט רשאד, תפוז וזיתים. משמאל: מיכאל סלווינסקי (צילום: מאי קסטלנובו)

סלט פול ירוק ותותים עם עלי תרד צעירים מתכון של רגב יחזקאל, טבח פס קר במסעדה: "המתכון הוא של אמא יעל ומככב בארוחות החג. הגרסה הזאת היא עם טאץ' קטן ופרטי שלי".

מרכיבים:10 תותים גדולים (ללא עלים) פרוסים לאורכם 150 גרם פול ירוק מבושל ונקי100 גרם עלי בייבי תרד שטופים ויבשים1 שן שום כתושה 10 עלי בזיליקום3 כפות רכז רימונים10 כפות שמן זית איכותי50 גרם אגוזי פקאן קלוייםמלח ופלפל

אופן הכנה:1. להכנת הרוטב - מערבבים את רכז הרימונים מעט מלח , פלפל, ושן שום כתושה. מזלפים באיטיות את שמן הזית עד לקבלת רוטב חלק ואחיד.2. בקערת סלט מניחים את עלי התרד, הבזיליקום, אגוזי הפקאן, התותים, והפול .3. יוצקים את הרוטב ומערבבים קלות. 4. מגישים בצלחת חגיגית שטוחה.» סלט פול ירוק ותותים עם עלי תרד צעירים - מתכון להדפסהמימין: סלט פול, תותים ותרד. משמאל: רגב יחזקאל (צילום: מאי קסטלנובו)

סלט חם של עלי סלק בתיבול מזרחי מתכון של שימי מלכה, טבח פס קר, "סלט חגיגי לחגים שהיתה מכינה הסבתא העיראקית שלי, רחל ז"ל. זה לזכרה" .

מרכיבים:150 גרם עלי סלק סגול שטופים ויבשים150 גרם עלי סלק ירוק שטופים ויבשים4 כפות שמן זית 1 שן שום כתושה1 כפית כורכום טחון1/2 כפית כמון טחון1 כף כוסברה קצוצה40 גרם אגוזי קשיו קלויים וקצוציםמלח ופלפל שחור גרוס

אופן הכנה:1. בסיר שטוח מחממים שמן זית על להבה נמוכה ומוסיפים את הכמון והכורכום, כדי לפתוח את הטעמים שלהם.2. מוסיפים את עלי הסלק ומערבבים עם כף עץ  עד שהעלים מתבשלים, במשך 2-3 דקות.3. מסירים מהאש, מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ומתבלים במעט מלח ופלפל שחור.

הגשה:בצלחת עמוקה מניחים בערימה את הסלט ומפזרים מעל את אגוזי הקשיו הקלויים.» סלט חם של עלי סלק בתיבול מזרחי  - מתכון להדפסהמימין: סלט עלי סלק חם בתיבול מזרחי. משמאל: שימי מלכה (צילום: מאי קסטלנובו)

סלט של שומר צלוי, צנונית, עגבניות לחות וגבינת המאירי מתכון של מיכאל יעקבי סו-שף, "אני במטבח מגיל 15.  בסלט הזה יש נגיעות של תרבות אוכל משנים של מסעדנות" .

מרכיבים:3 פקעות שומר צעיר 100 גרם  עגבניות לחות באיכות גבוהה6 צנוניות חתוכות לרבעים150 גרם עלי בייבי ארוגולה שטופים ויבשים80 גרם גבינת ברינזה "המאירי"  1 כפית טימין קצוץ דקמיץ מלימון אחד 10 כפות שמן זיתחצי כפית שום כתוש 1 כף מלח ים או מלח גספלפל שחור גרוס טרי

אופן הכנה:1. מחממים תנור ל-220 מעלות.2. בינתיים, פורסים את פקעות השומר לאורכן ומשרים במי קרח להסרת חול ולכלוך. לאחר מכן מייבשים את פרוסות השומר. 3. בקערה מערבבים את פרוסות השומר עם טימין קצוץ, 5 כפות שמן זית ומלח. מעבירים לתבנית אפייה וצולים כרבע שעה עד שקצוות השומר מתחילות להזהיב. מוציאים מהתנור ומצננים לטמפרטורת חדר.4. בקערת סלט, מניחים את פרוסות השומר יחד עם רבעי הצנונית, הארוגולה והעגבניות הלחות. יוצקים את יתרת שמן הזית, מיץ הלימון והשום, גורסים בנדיבות פלפל שחור ומערבבים.5. להגשה - בקערת סלט חגיגית, מניחים חופן מעלי הארוגולה ומעליהם את יתר רכיבי הסלט.  6. בוצעים פיסות מגבינת הברינזה ומפזרים מעל. מזלפים מעט שמן זית ומגישים מיד. » סלט של שומר צלוי, צנונית, עגבניות לחות וגבינת המאירי - לחצו כאןמימין: סלט שומר, צנונית ועגבניות. משמאל: מיכאל יעקבי (צילום: מאי קסטלנובו)כרמלה בנחלה התבור 46, נחלת בנימין, תל אביב

*#