אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכונים לפסח: סלטים שירשימו אורחים

הסלטים בארוחת החג מספקים הזדמנות להכניס צבע וקלילות לארוחה. השף דניאל זך נרתם להכנות החג, עם חמישה מתכונים בהשראה אישית

תגובות
סלט סלק
תומר אפלבאום

השף, דניאל זך, נתן את הבמה לצוות הטבחים היצירתי שלו ואלה הפיקו עבורנו סלטים רעננים וצבעונים, שנוצרו, כל אחד בהשראת הזכרונות הפרטיים של יוצריהם. בין המרכיבים לסלטים האלה יש פול ירוק צעיר, שומר מדיף טריות, תותים אדומים, עלי סלק סגולים, תפוזים כתומים ושפע עשבים רעננים. כל אלה חברו לחמישה מתכונים מנצחים.

» פסח 2019  - המדריך המלא
» מתכונים לפסח
» אירועי ליל הסדר במסעדות
» מסעדות כשרות לפסח
» מנות עיקריות לשולחן החג
» מתכונים צמחוניים כשרים לפסח
» אוכל מוכן לפסח 2019: איפה מצטיידים?

סלט שורש סלק חי עם תפוחי עץ וסלרי ירוק

מתכון של חיים מילר, טבח פס חם שמוסר: "בבית האשכנזי הממוצע האוכל, מה לעשות, די דלוח וחיוור. המתכון הזה הוא שדרוג של סלט אשכנזי נפוץ". 

חומרים לסלט:

2 סלקים בינוניים

1 תפוח עץ מזן גרני סמית

2 גבעולי סלרי אמריקאי

8 שקדים מלוחים בקליפתם

ההכנה:

מקלפים את הסלק והתפוח וחותכים לקוביות של כשני סנטימטר

פורסים את גבעולי  הסלרי לרוחבם לעובי של כשני סנטימטר

קוצצים גס את השקדים

מניחים את הכל בקערת סלט

חומרים לרוטב:

2 כפות חומץ בלסמי מיושן

1 כף רוטב סויה

1 כף דבש

8 כפות שמן זית

הכנת הרוטב:

מוזגים לקערה את הבלסמי, הסויה, והדבש, ומערבבים.

בזילוף איטי מוסיפים את שמן הזית תוך כדי ערבוב מתמשך עד לקבלת וינגרט.

להגשה: יוצקים את הוינגרט לקערת הסלט, מערבבים ועורמים על צלחת עמוקה

סלט קטן של רשאד עם פילה תפוז וזיתי טאסוס

מתכון של הסו-שף מיכאל סלווינסקי שמוסר: "עליתי לארץ מצרפת לפני מספר שנים. אמנם המטבח הצרפתי מוערך בעולם כמטבח עילי, אבל עם הצבעים וחומרי הגלם הבסיסיים והמשובחים של המזרח התיכון - תפוזים, עשבי התבלין, והזיתים, אפשר להגיע לשילובים לא פחות נהדרים".

חומרים:

100 גרם זיתי טאסוס ללא חרצנים

2 תפוזים גדולים

צרור עלי רשאד מופרדים מהגבעול

2 כפות צנוברים קלויים

3 כפות שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס גס

ההכנה:

מפלטים את התפוזים לפלחים ומסירים את החרצנים.

בקערה, מניחים את פרוסות התפוז, הזיתים, ועלי הרשאד המופרדים.

מתבלים עם שמן הזית, מעט מלח ופלפל שחור ומערבבים בעדינות.

הרכבת המנה: בצלחת גדולה שטוחה מפזרים את הסלט המתובל, יוצקים מעט מהרוטב ומפזרים מעל את הצנוברים.

סלט פול ירוק ותותים עם עלי תרד צעירים

מתכון של רגב יחזקאל, טבח פס קר: "המתכון הוא של אמא יעל ומככב בארוחות החג. הגרסה הזאת היא עם טאץ' קטן ופרטי שלי".

חומרים: 

10 תותים גדולים (ללא עלים) פרוסים לאורכם

150 גרם פול ירוק מבושל ונקי

100 גרם עלי בייבי תרד שטופים ויבשים

1 שן שום כתושה 10

עלי בזיליקום

3 כפות רכז רימונים

10 כפות שמן זית איכותי

50 גרם אגוזי פקאן קלויים

מלח ופלפל

ההכנה:

הכנת הרוטב:

מערבבים את רכז הרימונים עם מעט מלח , פלפל ושן שום כתושה.

מזלפים באיטיות את שמן הזית עד לקבלת רוטב חלק ואחיד.

בקערת סלט מניחים את עלי התרד, הבזיליקום, אגוזי הפקאן, התותים והפול. 

יוצקים את הרוטב ומערבבים קלות. מגישים בצלחת חגיגית שטוחה.

סלט חם של עלי סלק בתיבול מזרחי

מתכון של שימי מלכה, טבח פס קר, "סלט חגיגי לחגים שהיתה מכינה הסבתא העירקית שלי, רחל ז"ל. זה לזכרה" .

חומרים:

150 גרם עלי סלק סגול שטופים ויבשים

150 גרם עלי סלק ירוק שטופים ויבשים

4 כפות שמן זית

1 שן שום כתושה

1 כפית כורכום טחון

1/2 כפית כמון טחון

1 כף כוסברה קצוצה

40 גרם אגוזי קשיו קלויים וקצוצים

מלח ופלפל שחור גרוס

ההכנה:

בסיר שטוח מחממים שמן זית על להבה נמוכה ומוסיפים את הכמון והכורכום, כדי לפתוח את הטעמים שלהם.

מוסיפים את עלי הסלק ומערבבים עם כף עץ  עד שהעלים מתבשלים, במשך 2-3 דקות.

מסירים מהאש, מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ומתבלים במעט מלח ופלפל שחור.

הרכבת המנה: בצלחת עמוקה מניחים בערימה את הסלט ומפזרים מעל את אגוזי הקשיו הקלויים.

סלט של שומר צלוי, צנונית, עגבניות לחות וגבינת המאירי

מתכון של מיכאל יעקבי, סו-שף, "אני במטבח מגיל 15. בסלט הזה יש נגיעות של תרבות אוכל משנים של מסעדנות" .

חומרים:

3 פקעות שומר צעיר

100 גרם  עגבניות לחות באיכות גבוהה

6 צנוניות חתוכות לרבעים

150 גרם עלי בייבי ארוגולה שטופים ויבשים

80 גרם גבינת ברינזה "המאירי"

1 כפית טימין קצוץ דק

מיץ מלימון אחד

10 כפות שמן זית

חצי כפית שום כתוש

1 כף מלח ים או מלח גס ופלפל שחור גרוס טרי

ההכנה: 

מחממים תנור ל-220 מעלות. 

בינתיים, פורסים את פקעות השומר לאורכן ומשרים במי קרח להסרת חול ולכלוך. לאחר מכן מייבשים את פרוסות השומר.

בקערה מערבבים את פרוסות השומר עם טימין קצוץ, 5 כפות שמן זית ומלח.

מעבירים לתבנית אפייה וצולים כרבע שעה עד שקצוות השומר מתחילות להזהיב.

מוציאים מהתנור ומצננים לטמפרטורת חדר.

בקערת סלט, מניחים את פרוסות השומר יחד עם רבעי הצנונית, הארוגולה והעגבניות הלחות. יוצקים את יתרת שמן הזית, מיץ הלימון והשום, גורסים בנדיבות פלפל שחור ומערבבים.

הרכבת המנה: בקערת סלט חגיגית, מניחים חופן מעלי הארוגולה ומעליהם את יתר רכיבי הסלט, בוצעים פיסות מגבינת הברינזה ומפזרים מעל. מזלפים מעט שמן זית ומגישים מיד.

כתבות שאולי פספסתם

*#