מתכונים לפסח: מנות בשריות קלות וחגיגיות

שוקי עוף במרינדה חלומית, ספריבס טלה צלוי בתנור וגלילות סינטה במילוי כבדי עוף שקדים ועלים ירוקים. שלושה מתכונים בשריים שישדרגו לכם את ארוחת החג

עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
עכבר העיר

מחפשים מה לבשל לליל הסדר או לימות חול המועד? אספנו לכם מקבץ של מתכוני בשר ועוף שיתאימו לחג.

» פסח 2020 - התפריט המומלץ
» מתכונים לפסח
» מנות עיקריות לשולחן החג
» עוגות לפסח: כל המתכונים
» כל הדרכים להכין קניידלך
» סלטים לפסח: 30 מתכונים מומלצים לחג

» מתכונים צמחוניים כשרים לפסח
» אוכל מוכן לפסח 2020: איפה מצטיידים?
» איך מכינים חרוסת? כל הדרכים

שוקי עוף צלויות במרינדה חלומית באדיבות "אמא קרן", אתר "יאמי"

חומרים:

12 שוקיים עוף, ללא עור
גרידה ומיץ משני תפוזים
חצי כוס רוטב סויה איכותי
רבע-חצי כוס דבש או סילאן
3 שיני שום פרוסות

אופן ההכנה:

מכינים מרינדה מכל המצרכים, ומשרים בה למשך כ-6 שעות את שוקי העוף.

צולים את העוף והמרינדה בתבנית פתוחה בתנור שחומם ל-220 מעלות למשך כ- 45 דקות. הופכים את השוקיים כל רבע שעה ודואגים שיהיו עליהן נוזלים מהמרינדה כל הזמן.

טיפ: ניתן להכין יום קודם, לא להשחים את השוקיים ממש עד הסוף, ולהכניסן לסיבוב אחרון בתנור, ממש לפני ההגשה. 5-10 דקות בתנור שחומם מראש ל- 220 מעלות.

ספריבס טלה צלוי בתנור באדיבות שף צ'רלי פדידה, אוליב ליף

חומרים:

2 שדרות של טלה (ספריבס) 
1 גבעול תימן קצוץ
1 גבעול רוזמרין קצוץ
2 כפות שמן זית
1 ירקות שורש
1 בצל חתוך לקוביות
1 כרישה קוביות
1 שורש סלרי קצוץ וחתוך לקוביות

אופן ההכנה:

מתבלים את הספריבס ברוזמרין, טימין, שמן זית  ומכניסים למקרר למשך לילה - לספיגת טעמים.

מרפדים תבנית אפיה בירקות שורש ומניחים מעל את הספריבס.

מכניסים לתנור בטמפ' של 120 מעלות צלזיוס למשך כ-6 שעות או לחילופין לתנור בטמפ' 180 מעלות צלזיוס למשך כשעתיים.

טיפ: ניתן להוסיף נוזלים לתבנית האפייה במשך הצלייה כדי שיתבצרו אדים בתנור והבשר יישאר עסיסי.

גלילות סינטה במילוי כבדי עוף שקדים ועלים ירוקים באדיבות סהר רפאל שף הבית של רשת "יינות ביתן"

חומרים:

10 נתחי סינטה דקים במשקל 80-100 גרם יחידה
10 כבדים
1חבילה פטרוזיליה
חצי חבילה כוסברה
חופן שקדים קלויים
מלח
פלפל 
לימון
3 כפות טחינה לבנה
חצי כוס מים

אופן ההכנה:

צולים מעט את הכבדים.

קוצצים את עשבי התיבול ומוסיפים שקדים, מלח, פלפל וחצי לימון.

מניחים את נתחי הסינטה על משטח עבודה. בקצה מניחים כבד ומעט עשבי תיבול ושקדים. מגלגלים ונועצים קיסם על מנת למנוע פתיחה בעת הצלייה. כך עושים לכול הנתחים.

מחממים מחבת עם מעט שמן וצולים את גלילות הסינטה מכול הצדדים, ומניחים על צלחת מרופדת בעלים ירוקים.

מערבבים את הטחינה עם מים וחצי לימון ומשפרים טעם עם מעט מלח. מגישים את הטחינה לצד גלילות הסינטה. *ניתן להמיר את כבדי העוף בכבד אווז.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ