עכבר העיר
עכבר העיר

מחפשים מה לבשל לליל הסדר או לימות חול המועד? אספנו לכם מקבץ של מתכוני בשר ועוף שיתאימו לחג.» פסח 2013- לכל הפרטים» מסעדות כשרות לפסח - איפה אוכלים בחג» ארוחת חג - אירועי ליל הסדר במסעדות» מתכונים לפסח: תוספות אלגנטיותשוקי עוף צלויות במרינדה חלומית

באדיבות "אמא קרן", אתר "יאמי"מצרכים: 12 שוקיים עוף, ללא עורגרידה ומיץ משני תפוזיםחצי כוס רוטב סויה איכותירבע-חצי כוס דבש או סילאן3 שיני שום פרוסותאופן ההכנה: 1. מכינים מרינדה מכל המצרכים, ומשרים בה למשך כ-6 שעות את שוקי העוף.2. צולים את העוף והמרינדה בתבנית פתוחה בתנור שחומם ל-220 מעלות למשך כ- 45 דקות. הופכים את השוקיים כל רבע שעה ודואגים שיהיו עליהן נוזלים מהמרינדה כל הזמן.טיפ: ניתן להכין יום קודם, לא להשחים את השוקיים ממש עד הסוף, ולהכניסן לסיבוב אחרון בתנור, ממש לפני ההגשה. 5-10 דקות בתנור שחומם מראש ל- 220 מעלות.שוקי עוף צלויות במרינדה חלומית - לגרסת הדפסהשוקי עוף מאתר המבשלים "יאמי" (צילום: יח"צ)ספריבס טלה צלוי בתנור באדיבות שף צ'רלי פדידה, אוליב ליף

מצרכים:2 שדרות של טלה (ספריבס) 1 גבעול תימן קצוץ1 גבעול רוזמרין קצוץ2 כפות שמן זית1 ירקות שורש1 בצל חתוך לקוביות1 כרישה קוביות1 שורש סלרי קצוץ וחתוך לקוביותאופן הכנה:1. מתבלים את הספריבס ברוזמרין, טימין, שמן זית  ומכניסים למקרר למשך לילה - לספיגת טעמים. 2. מרפדים תבנית אפיה בירקות שורש ומניחים מעל את הספריבס.3. מכניסים לתנור בטמפ' של 120 מעלות צלזיוס למשך כ-6 שעות או לחילופין לתנור בטמפ' 180 מעלות צלזיוס למשך כשעתיים. 4. טיפ: ניתן להוסיף נוזלים לתבנית האפייה במשך הצלייה כדי שיתבצרו אדים בתנור והבשר יישאר עסיסי. ספריבס טלה צלוי בתנור - לגרסת הדפסה ספריבס טלה צלוי בתנור (צילום: דן פרץ)גלילות סינטה במילוי כבדי עוף שקדים ועלים ירוקים באדיבות סהר רפאל שף הבית של רשת "יינות ביתן"מצרכים:10 נתחי סינטה דקים במשקל 80-100 גרם יחידה10 כבדים1חבילה פטרוזיליהחצי חבילה כוסברהחופן שקדים קלוייםמלחפלפל לימון3 כפות טחינה לבנהחצי כוס מים אופן ההכנה:1. צולים מעט את הכבדים. 2. קוצצים את עשבי התיבול ומוסיפים שקדים, מלח, פלפל וחצי לימון. 3. מניחים את נתחי הסינטה על משטח עבודה. בקצה מניחים כבד ומעט עשבי תיבול ושקדים. מגלגלים ונועצים קיסם על מנת למנוע פתיחה בעת הצלייה. כך עושים לכול הנתחים.4. מחממים מחבת עם מעט שמן וצולים את גלילות הסינטה מכול הצדדים, ומניחים על צלחת מרופדת בעלים ירוקים.5. מערבבים את הטחינה עם מים וחצי לימון ומשפרים טעם עם מעט מלח. מגישים את הטחינה לצד גלילות הסינטה. *ניתן להמיר את כבדי העוף בכבד אווז.

גלילות סינטה במילוי כבדי עוף שקדים ועלים ירוקים - לגרסת הדפסהגלילות סינטה במילוי כבדי עוף שקדים ועלים ירוקים (צילום: יסמין ואריה)

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ