מתכונשף: סלמון כבוש ביתי מקרין'ס דלי

עכשיו כשמזג האוויר מתבהר, ועונת הפיקניקים מתחילה, קרין ברקוביץ מקרין'ס דלי מציעה מתכון שיתאים לכל סל 

עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
עכבר העיר

לקרין ברקוביץ' יש ניסיון של כ-10 שנים בתחום הקולינריה והמסעדות. בין היתר עבדה במסעדות מובילות כמו , ניקו, ו. לפני מספר חודשים פתחה את קרין'ס דלי - מעדנייה שמשלבת בין עולמות הקולינריה והאלכוהול. במטבח הקטן היא רוקחת ממרחים דוגמת טפנד זיתים, ממרח עגבניות מיובשות, פלפלים קלויים, ארטישוק ופסטו, ובסופי שבוע מציעה גם ממרחים כמו כבד קצוץ ואיקרה, כובשת סלמון בתבלינים מיוחדים וכן מציעה פסטות דוברות איטלקית וכריכים לכל דורש. » - לשעות פעילות ולכל הפרטים» » קרין על המנה: "כמישהי שגדלה בבית רומני, אצלנו תמיד אכלו דגים כבושים. כשבעלי ואני החלטנו לפתוח את המעדנייה, החלטנו להציע מעבר למנות הדגים הכבושים הרגילות, גם את הסלמון הכבוש, שנחשב למעדן שאנשים לא מכינים בבית. למרות תהליך ההכנה הארוך, אנחנו מציעים לאנשים פינוק זמין בטעם בייתי."קרין'ס דלי (צילום: רועי ברקוביץ')

סלמון כבוש ביתי מצרכים:1-1.5 ק"ג פילה סלמון טרי1.5 ק"ג מלח גס2 כוסות סוכר לבן½ כוס שמיר קצוץ דק דק2 כפות כוכבי אניס2 כפות זרעי כוסברה קלויים2 כפות זרעי קימל קלויים

הוראות הכנה:1. מוציאים עם פינצטה את הקוצים מהסלמון.2. מערבבים היטב את כל שאר החומרים (מלח, סוכר, תבלינים) לתעורבת אחידה.3. לוקחים תבנית עמוקה ומרפדים את התחתית בתערובת. מניחים מעליה את פילה הסלמון ומכסים היטב בשאר התערובת, עד כדי כיסוי מלא. מכסים בניילון נצמד.4. מכניסים למקרר למשך 48 שעות לפני הגשה.5. כעבור יומיים, שוטפים היטב את הסלמון מתערובת הסוכר והמלח ומייבשים היטב עם נייר-מגבת.6. פורסים לפרוסות דקות בעזרת סכין חדה. הצעת הגשה: פרוסת לחם טריה מעט קלויה בטוסטר, גבינת שמנת, שקדים פרוסים קלויים וסלמון פרוס.

 - לגרסת הדפסהחובה בכל בית רומני. סלמון כבוש (צילום: איתיאל ציון)

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ