${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אינדונזי, ניוקי או הורדוס: איפה אוכלים השבוע?

תפריט אינדונזי במינה טומיי, חגיגת ניוקי בבליני, מנות יוקרתיות במול ים, מרגרט תייר מתארחת ברונימוטי ותפריט בהשראת המלך הורדוס בירושלים

תגובות

במהלך החודש הקרוב תוגש במסעדת מול ים ארוחה מהספרים. בעקבות הזכייה של ה"סיפודפדיה", המדריך הקולינרי של מסעדת מול ים, במקום הראשון בתחרות ספרי הבישול והעיצובGourmand International בפריז, תוגש בחודש הקרוב במול ים ארוחה שנבחרה על פי המנות שמופיעות בספר וזכו לשבח בקרב חבר השופטים של התחרות. בין המנות שיוגשו: קרפצ'ו ילוטייל בשמן אראגאן; קוקי סאן ז'אק ותפוח פינק ליידי בקציפת דבש טימין; לובסטר עם גזרים צבעונים ופטריות יער ועוד. היכן: מול ים - נמל תל אביבמתי: במהלך חודש מרץכמו בסרט. לובסטר עם גזרים צבעוניים (צילום: קליי מקלקלין)

מרגרט תייר מבשלת אצל רונימוטי אשת הקולינריה מרגרט תייר תגיע ביום שני, 11.3 לערב קולינרי מיוחד במסעדת לה רפובליקה די רונימוטי ותבשל יחד עם השפית רוני בלפר סעודה המפגישה בין מטבח הים תיכוני לבין המטבח האיטלקי המודרני. בתפריט שיבשלו השתיים: סרדינים מחותנים (הסרדינים של מרגרט במילוי ביצי דגים); סביצ'ה דג ים עם מיץ עגבניות טריות ופלפל ירוק חריף; כתף כבש על קוסקוס עם ארטישוק ירושלמי ואפונת גינה; פילה לוקוס עם ארטישוק רומי; מבחר דגיגונים ממי הים התיכון בציפוי פירורי לחם מתובלים; מטוגנים ומוגשים על עגבניות צרובות ועוד. חלק מהמנות יוגשו באינטרפרטציה איטלקית ומודרנית של בלפר. מחיר הראשונות מתחיל מ-60 שקלים למנה, עיקריות החל מ-90 שקלים למנה. המנות יכולות להשתנות בהתאם לחומרי הגלם שיהיו באותו היום.היכן: לה רפובליקה דה רונימוטי - מאז"ה 3, תל אביבמתי: יום שני, 11.3, בין השעות 1:000-18:00מבשלות ביחד. רוני בלפר ומרגרט תייר (צילום: ריאן)ערב Chef's Table בטאפאס בשוק מסעדת טאפאס בשוק של השף ברק אהרוני תארח עוד ערב בסדרת Chef's Table - ארוחת טעימות חד-פעמית סביב הבר - רק אתם, השף והאוכל שבינכם, עם תפריט מיוחד ומיטב חומרי הגלם והתוצרת שכרגע נמצאת בשיא עונתה. תפריט הארוחה יעלה לדף הפייסבוק של המסעדה קרוב למועד האירוע. יש להזמין מקומות מראש.היכן: טאפאס בשוק - שוק הנמל, תל אביבמתי: יום שלישי, 12.3

המטבח האינדונזי מגיע למינה טומיי מסעדת מינה טומיי מצרפת לתפריטה את המטבח האינדונזי, ובמהלך החודשים מרץ-אפריל (החל מיום ראשון, ה-10.3) יוגשו במסעדה בשעות הערב מבחר מנות מיוחדות המייצגות את המיטב של מטבח זה. בין המנות שיוגשו: אפוק אפוק - כיסוני בצק פריך במילוי בשר קצוץ, תפוחי אדמה, קארי, עשבי תיבול, ג'ינג'ר וסמבל צ'ילי אדום (37 שקלים); אייאם גורנג בומבו - נתחי פרגית במרינדת תבלינים וקוקס טחון, עטופים בקדאיף ורוטב תמרהינדי (59 שקלים); קבב אינדונזי - עם תבלינים ארומטיים, סמבל סאטאטי, רוטב תמרהינדי ואורז לבן (59 שקלים); סמבל חצילים ובקר- חצילים מטוגנים עם כורכום, קארי, חלב קוקוס, צ'ילי, נצרי במבוק ובקר עם אורז לבן (64 שקלים); קוד אוטק אוטק - דג קוד במרינדה עטוף עלה בננה, צלוי בגריל עם למון גראס, תבלינים, ביצי סלמון, קוקוס,סלט לבבות דקל וירקות (68 שקלים); ויורפ פיזאנג - בננות מאודות בציפוי קוקוס לבן, גלידת וניל, בוטנים מלוחים ברוטב טופי (37 שקלים).היכן: מינה טומיי - פלימן 8, מרכז קסטרא, חיפהטעמים מהמזרח. קוד אוטק אוטק (צילום: בועז לביא)פסטיבל שקשוקות בתמול שלשום לאחרונה זכתה מנת השקשוקה של בית הקפה הירושלמי תמול שלשום בתואר אחת מעשר ארוחות הבוקר הטובות בעולם על פי מגזין לונלי פלנט העולמי. הבעלים דוד ארליך ודן גולדברג החליטו לחגוג את הזכייה עם פסטיבל שקשוקה שיערך לאורך שבועיים וחצי, עד ליום שני, 25.3, ויכלול עשר מנות שקשוקה מיוחדות, כמו: שקשוקה בלאדי (הזוכה בפרס ארוחת הבוקר הטובה בעולם), שקשוקת הכפר עם עדשים, שקשוקת דגים, שקשוקה איטלקית, שקשוקה הנסיכה דלעת ולימון, שקשוקה תרד, מנגולד ופטריות, שקשוקה חריפה, שקשוקה סורית עם גרגירי חומוס ופול, שקשוקה של אבא (ללא ביצים) ושקשוקה גבינות. היכן: תמול שלשום - יואל סלומון 5, ירולשליםמתי: הפסטיבל יתקיים עד יום שני, 25.3מחיר: 60 שקלים לסועד שיכללו שקשוקה, סלט ירוק, ממרחים, לחם וכוס ייןבין הטובות בעולם. שקשוקה של תמול שלשום (צילום: אירית אלעד)ארוחת הורדוס במסעדת מודרן מסעדת מודרן הירושלמית תערוך ארוחת רב מנות בהשראת המלך הורדוס, מתוך כתבים שנמצאו ומוצגים בתערוכה "הורדוס: מסעו האחרון של מלך יהודה". הארוחה תוגש בכלי חרס שנוצרו במיוחד לכבוד התערוכה על ידי האמן הירושלמי אליעזר  ארליך. התפריט כולל פתיחים של לחם ירושלמי חם; סלט שומרים ומנדרינה; טחינה פלפלים אדומים; קציצות פראסה; חציל עם טחינה גולמית ופיסטוקים; ועוד. בעיקריות : אוסובוקו כבש בציר מרווה והל ראגו של גריסי פנינה; בקר בבישול ערמונים, ארטישוק ירושלמי שורש ג'ינג'ר וקינמון; או נתח אנטריקוט משובח 660 גר'  צלוי בגריל, ירקות שורש ואדמה בבישול קדרה שעליהם התבסס המטבח העתיק. בסוף הארוחה יוגשו קינוחים של סיגר שקדים על גלידת וניל,קוקוס ודבש; או עוגת סולת ופירות יבשים, גלידת וניל, וחוטי חלווה, ואת הארוחה ילווה קראפ יין HEROD קברנה סוביניון של יקב תישבי.היכן: מודרן - בכניסה למוזיאון ישראל, ירושליםמחיר: 280 שקלים לזוגתפריט ניוקי בבליני במהלך חודש מרץ תציין מסעדת בליני את קרנבל הניוקי המסורתי הנחגג בוורונה מדי שנה. במשך תקופה זו יוגש תפריט מיוחד שכולל מבחר מנות ניוקי מיוחדות על בסיס סולת, תפוחי אדמה ושלל ירקות נוספים ואף בגרסה מתוקה. בין המנות שיוגשו במסעדה: ניוקי א-לה רומנה מטוגן עם שרימפס, פטריות, צלפים, עשבי תיבול וחמאת לימון (39 שקלים); ניוקי פריטו - מיני ניוקי מטוגנים עם ראשי חסה, עלי בייבי, אגסים, אגוזים, רצועות גזר וגורגונזולה (48 שקלים); ניוקי סלק ברוטב חמאת שום ושמנת עם קוביות סלמון (84 שקלים); ניוקי ריקוטה צ'ילי ברוטב שמנת עם בייקון, בצל ומרווה ( 79 שקלים); ניוקי ערמונים ברוטב שמנת, חמאת פטריות וערמונים (72 שקלים); ניוקי פריזאי לבן עם כבדי עוף, תרד, ציר בקר ונגיעת לימון (84 שקלים); ניוקי פריזאי שחור ברוטב שמנת, לימון וצלפים עם פירות ים (89 שקלים); ולקינוח - ניוקי מסקרפונה ונוגט עם פיסטוק ותותים טריים (38 שקלים).אכול ניוקי. ניוקי א לה רומנה (צילום: בועז לביא)

*#