טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אוכל בעמידה: השמש זורחת בשוק התקווה

המדור הלך לחפש שיפודים בשוק התקווה. כמו תמיד, הוא לא חזר מאוכזב

תגובות

בשבוע שעבר יצאו כמה חברי מערכת, ובהם המדור, לחפש משהו לאכול באזור. זה התחיל בכמה יעדים פוטנציאליים שהתגלו כסגורים או לא מזמינים מספיק, המשיך בשוטטות חסרת תכלית והסתיים בארוחה עסקית יקרה מדי בבישולייה סתמית מדי בשוק לווינסקי. המדור הרגיש שהוא חייב פיצוי לעצמו ולשותפיו, ובתוספת קרייבינג היסטרי לשיפודים שנמשך כבר יותר מדי זמן, הוא סימן את היעד הברור מאליו: שכונת התקוה.» מסעדת שמש - לשעות פעילות ולכל הפרטים» אוכל בעמידה - לכל הביקורותהוא הגיע לשם מגובה בעורכת האוכל, במוזיקלי ובמתאגרף החובב. נתעלם מהעובדה שהרביעייה נראתה כמו הדבר הכי אשכנזי שידע השוק אי פעם – כולל סיור הבחירות הלא מוצלח של אמנון ליפקין־שחק ז"ל שם ב־96' – ונפרגן לשוק. מול העומס והצפיפות והריח הלא מזהיר ששוררים ברוב שוק הכרמל, זה שבתקוה מרווח, נקי, מדיף ריחות אוכל מגרים ועושה חשק לעשות שם קניות. המדור חיפש מסעדה קטנה שבה אכל לפני כמה חודשים מעורב ירושלמי מעולה ושיפודים נהדרים, אך למרבה הצער גילה שבמקומה פועלת כרגע מסעדת קוסקוס. כיוון שקוסקוס לא באג'נדה שלו, הרביעייה חתכה לשיפודיית שמש, שפועלת בשכונה משנות ה־50 (לא לפני שנישנשו קובה בורגול מטוגנת וממולאת בשר ב־3 שקלים בדוכן שמול דוד חביב). האטליזים שליד המסעדה, שנמצאת באחת מסמטאות השוק, ומקרר השיפודים הגדול שמוצב בכניסה אליה, לא משאירים הרבה מקום לספק או לדמיון. בכלל, אין מנוס מקלישאת השוק הידועה אך הנכונה: אי אפשר להשתוות לשיפודים טריים שמוכנים במקום, עם ירקות וחומרי גלם אחרים שזמינים בדוכנים שליד. עושים סיבוב בשוק. מסעדת שמש (צילום ערן לאור)המדור והמתאגרף הלכו כל אחד על לאפה עם קבב ושקדים (48 שקל), המוזיקלי התבודד עם שיפוד שקדים (34 שקל) ועורכת האוכל הסתפקה בשיפוד קבב (24 שקל). השקדים של שמש גדולים, רכים־רכים, עסיסיים ונהדרים; הקבב הוא מהסוג העירקי הדחוס, עם בצל אך בלי פטרוזיליה או צנובר, טעים וטרי, אבל יש מוצלחים ממנו. המתאגרף והמוזיקלי הוסיפו ללאפות שלהם בצל סגול טרי קצוץ דק ודיווחו על טוויסט שהוא נותן, המדור הצליח לזגזג בביסים בלאפה בין קבב לשקדים, ורק עורכת האוכל קצת התבאסה. היא לקחה קבב בפיתה שהיתה פחות טרייה מהלאפות והורכבה לא טוב עם הצ'יפס והירקות. לסיכום, אלו היו שיפודים טובים ונדיבים מאוד – לא הכי טובים שאכלו, אבל כאלו שהם בארבע דרגות טובים יותר מבכל שיפודייה שנמצאת מחוץ לשכונת התקוה. בזמן שאכלו השגיח עליהם מלמעלה טוני מונטנה, הלוא הוא "פני צלקת", שניבט מתוך תמונה ממוסגרת שבה משובץ גם רובה מפלסטיק, ידידו הקטן. קלאסי.

*#