מנות פיליפיניות ופסטיבל צלעות: איפה אוכלים השבוע?

מנות פיליפיניות חדשות בדים סאם סטיישן, פסטיבל צלעות במסעדת גאיה, סדנת בשרים ושמפנייה במסעדת דנטה, מנות בניחוח וולנסיה ברוקח ים ועוד המלצות טעימות לשבוע הקרוב

מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
טלי קושניר, עכבר העיר

יום ראשון מביא איתו המון אפשרויות טעימות לשבוע הקרוב כמו: מנות פיליפיניות בדים סאם סטיישן, תפריט ברוח וולניה ברוקח ים, פסטיבל צלעות במסעדת גאיה, סדנת בשר ושמפנייה במסעדת דנטה, ימי שני לטיניים במיטבול ועוד. תפריט פיליפיני בדים סאם סטיישן מסעדת דים סאם סטיישן, מתחדשת בתפריט פיליפיני שלוקח ההשראה מהמסעדה הפיליפינית שמנהלת משפחתה של השפית וילמה מגפאנתי במנילה שבפיליפנים. בתפריט: קלדרטה - תבשיל בקר פיליפיני עם ירקות שורש, חלב קוקוס וגמבה פיקנטית (42 שקלים); מצאדו - תבשיל בקר רך עם ירקות שורש וגמבה ירוקה ברוטב עגבניות חלק (42 שקלים); אפרידטה - תבשיל בבישול ארוך מאוד עם עוף, ירקות שורש, גמבות בשלל צבעים ברוטב עגבניות מרוסקות  (40 שקלים); אדובו - עוף במרינדה של שום ועלי דפנה עם תפוח אדמה בחומץ (40 שקלים); ועוד. היכן: דים סאם סטיישן - יהודה הלוי 44, תל אביבמנילה סטייל. דים סאם סטיישן (צילום: רותי מידן)תפריט ספרדי חדש ברוקח ים

השף איל לביא אירח לאחרונה את השף טונו פסטור מבר הטאפאס והיינות El Bouet שבוולנסיה לסדרת ארוחות פרטיות שזכו להצלחה. כעת , מציג לביא  במסעדת רוקח ים שורת מנות שנרקחו בהשראת מולדתו של פסטור, מחוז ולנסיה שבספרד. בין המנות: קסואליטה של ארטישוק, פול ירוק וביצה עלומה עם טוויל חמון איבריקו  (54 שקלים); פאן טומאט עם חמון ומנצ'גו (48 שקלים); פלאן פיסטוק עם קציפה של טחינה גולמית, ארל גריי ודבש (28 שקלים); קרוקטים של סלסה בלאנקה וחמון על עלי חסה פריכים בויניגרט שרי (38 שקלים); סקאלופס צרובות עם פירה אספרגוס, פטריות פורטובלה ושמן פורצ'יני (52 שקלים); מיני פאייה בנוסח ולנסיה בציר דגים וזעפרן (62 שקלים); ועוד. היכן: רוקח ים - שוק הנמל ביפוויוה אה ספנייה. קסואליטה של רוקח ים (צילום: נמרוד גנישר)מסיבת פרידה ממשק ברזילי רגע לפני שמשקברזילי עובר לשכונת נווה צדק בתל אביב, תערך במקום מסיבת פרידה ממושב ירקונה, שיתחילו ביום ראשון וימשכו עד ליום שישי, 3-8.3. במסגרת חגיגות הפרידה יוגש תפריט מיוחד ומפנק, צ'ייסר לכל מי שיגיע להיפרד וגם שובר מתנה לקפה ומאפין במיקום החדש בעיר הגדולה. בנוסף, כל המוצרים וגם פריטי הריהוט השונים במסעדה ובחנות יוצעו למכירה במחירים אטרקטיביים. חגיגות הפרידה יגיעו לשיאן בימים חמישי ושישי אז תתקיים מסיבת פרידה עם DJ ומוזיקת ג'אז לייב. היכן: משק ברזילי - מושב ירקונהמתי: א'-ו', 3-8.3בואו להיפרד. משק ברזילי (צילום: דן פרץ)

יום שני לטיני במיטבול

מסעדת המיטבול ממשיכה את חגיגות שני עולמי והפעם מתמקדם על דרום אמריקה. בימי שני של חודש מרץ, החל מהשעה 18:00,  יוגשו במסעדה מנות מהיבשת הלוהטת כמו: קאסאדייה מעושנת, צ'ילי קון קרנה, צוריסוס, שיפודי בארילוצ'ה, המון טקילה וקינוח אותנטי ומפתיע.

היכן: מיטבול - דרך המכבים 8, ראשון לציוןמתי: ימי שני בחודש מרץ, החל מהשעה 18:00פיציקאטו אצל רונימוטי

במסעדת לה רפוליקה די רוני מוטי יוצאים עם ערבי פיציקטו - תפריט איטלקי של מנות קטנות המתאים לחלוקה זוגית או יותר, שיתקייםבכל יום שני הראשון של כל חודש. בתפריט הפיציקטו: פולנטה טרטופי (32 שקלים); אינסלטה אנדיביה - אנדיב, רוקולה מהגניה, אגסים ביין, גורונזולה (42 שקלים); קרפצ'ו מוסר ים - זרעי עגבניה, סלק וצנונית מהגינה, בזיליקום ויוגורט (42 שקלים); סרטנים- אפויים בחמאת לימון, פטטו פריטו ואיולי (52 שקלים); אקווה פאצה - מוסר ים, עגבניות, צלפים ופטורזילה (56 שקלים); טליאטה - שייטל על הגריל, עגבניות, בלסמי ושאלוט מקורמל (56 שקלים); זופה די מארה - עגבניות, אניס שרימפס ומולים (42 שקלים).היכן: לה רפובליקה די רונימוטי - מאז"ה 3, תל אביבמתי: יום ב', 4.3, החל מהשעה 19:00דברים טובים באריזות קטנות. רונימוטי (צילום: בני גם זו לטובה)סדנת בשרים בליווי שמפנייה במסעדת דנטה

שף המסעדה, אליאס מטר, מזמין את הקהל הרחב לסדנת בשרים ביום שלישי, 5.3, בה ילמדו ולזהות נתחים שונים, מה וכיצד מומלץ לבשל כל נתח וקבלת הסבר מעמיק בקטגוריות שונות: עוף, עגל ועוד. בנוסף תתקיים טעימת בשרים מנתחים שונים כולל שמפניה. בתחילת כל חודש יתקיימו סדנאות נוספות בנושאים שונים ומגוונים. יש להזמין מקומות מראש. היכן: דנטה - אל בישארה 48, נצרתמתי: יום ג', 5.3, 21:00-17:30מחיר: 200 שקלים למשתתףאיך קוראים לנתח הזה? (אילוסטרציה dreamstime)

פסטיבל הצלע במסעדת גאיה מסעדת גאיה תקיים במהלך החודש פסטיבל שמוקדש לנתחי בשר וליתר דיוק - צלעות. התפריט כולל שלושה מסלולים של טעימות, בכל אחד מהם שלוש ראשונות שמוגשות למרכז השולחן: ברולה כבדים, סלט בושה, וקרפצ'ו בקר. בעיקריות: צלע זוגית ספריבס - 600 גר', ניתן לבחור 4 סוגי צלעות (250 שקלים לזוג); צלע זוגית פריים - 700 גר' פריים ריב מובחר (280 שקלים לזוג); צלע קרניבורים - 1.2 קילו של מיקס צלעות מתוך התפריט, מתאים ל 3-4 סועדים (480 שקלים).היכן: גאיה - האומן 1, בנימינהמתי: בין התאריכים 2-23.3ללקק את האצבעות. צלעות של גאיה (צילום: בועז לביא)

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ