יינות, שמן זית וסושי: המלצות טעימות לסופ"ש

בר סושי חדש במסעת סיטארה, טעימות יינות ביקב צ'ילאג וסדנת בישול עם שמן זית בבית הבד שמנא

טלי קושניר, עכבר העיר
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
טלי קושניר, עכבר העיר

סוף השבוע מגיע ואיתו אפשרויות טעימות במיוחד: טעימת רום וסיגרים אכילים באלמה דה קובה, תפריט בראנץ' בטל ושני, טעימת יינות ביקב צ'ילאג וסדנת בישול בבית הבד שמנא.האוונה גילה: חגיגה קובנית באלמה דה קובה מביא את חגיגות פסטיבל הסיגר המסורתי מהוואנה לראשונה לישראל. בטרקלין הסיגרים של המסעדה יתקיימו הרצאות בנושא סיגרים, טעימות של רום מיובא ונדיר ומנות חגיגיות יוגשו לסועדים. בין סוגי הרום ניתן למצוא את Selecci?n de Maestros - רום כהה של "הוואנה קלאב"; matusalem 15 - רום בעל מרקם עשיר וחלק במיוחד שעבר יישון בן 15 שנים, ומיוצר בקובה מאז 1792; ועוד. את הסיגרים הקובניים  ילווה תפריט סיגרים אכילים ובו הקורונה דל מאר - סיגר ממולא בבשר סרטנים, שרימפס וגבינת שמנת; רומיאו ויוליה - נתח סינטה מגולגל על מצע בצל ירוק וצנובר; צ'רצ'יל פטריות - סיגר ממולא בתערובת פטריות פרמז'ן וממרח כמהין, ועוד. לצד מנות הסיגר יוצעו גם קינוחי סיגר דוגמת מונטה קריסטו – סיגר לדר ממולא בגבינת אמנטל וגויאבה, ועוד.היכן: אלמה דה קובה - הארבעה 16, תל אביבמתי: הפסטיבל יתקיים עד ליום שבת, 2.3לוהט. אלמה דה קובה (צילום: רמי אורדן)סושי טארה: בר סושי חדש   מסעדת סיטארה מתחדשת בבר סושי חדש, סושיטארה. בר הסושי מתפקד כחלק מהקונספט החדשני ולקוחות המסעדה יוכלו ליהנות מתפריט ההמציע מבחר רולים לפי בחירה אישית, ומנות אסיאתיות נוספות כמו סלט וואקמה (55 שקלים); טטאקי טונה (98 שקלים); ריינבואו בטרה (75 שרקלים) ועוד. תפריט הסושי החדש מוגש החל מהשעה 12:30 בצהריים ועד חצות.היכן: סיטארה - רוזנבלום הרצל, סי אנד סאן, תל אביבאריגטו. בר הסושי של סיטארה (צילום: בן יוסטר)טעימות יין ביקב צ'ילאג יקב הבוטיק צ'ילאג יערוך ביום שישי, 1.3 אירוע טעימת יין פתוח לקהל הרחב. הקהל מוזמן להגיע ולהתרשם מיינות חדשים בסדרת solo . סולו סירה 2008 ו – סולו מרלו 2008.היכן: יקב צ'ילאג - שבזי 12, יהודמתי: יום ו', 1.3, 16:00-10:00לחיים. יינות (אילוסטרציה: deanstime)בראנץ' של שבת בטל ושני

בית הקפה של טל ושני מציע בכל שבת ארוחת בראנץ' בסגנון בופה המוגשת בין השעות 10:00-14:00. הארוחה תכלול מבחר לחמים טריים תוצרת בית; מגוון סלטים הנעשים במקום: סלט טבולה, סלט ירוקים, סלט כרוב ופטריות, סלט גזר, עגבניות שרי בפסטו, אנטי פסטי עם מבחר ירקות שונים; ממרחים ביתיים: ממרח זיתים, חמאה ועישבי תיבול, גבינת שמנת, ממרח חצילים; לזנית גבינות וירקות רותחת;קישים במגוון מילואים; עוגות ביתיות. בנוסף תכלול הארוחה כוס קאווה, לימונדה ושתיה חמה לכל סועד.היכן: טל ושני - ארלוזורוב 23, תל אביבמתי: ימי שבת, בין השעות 14:00-10:00 מחיר: 70 שקלים לסועדככל יכולתכם. ארוחת בוקר בטל ושני (צילום: אנטולי מיכאלו)שבת שף בבית הבד שמנא בית הבד שמנא מזמין את הציבור למפגש עם שפים ובשלנים. המפגשים יתקיימו בימי שבת בשעה 12:00 בבית הבד במושב חגור. ביום שבת, 2.3, תתארח שירה אסטרה, מורה לבישול ואפיה, מנחת סדנאות ומנהלת את בית הספר "רוצו למטבח", שתלמד את המשתתפים להכין אנטיפסטי איטלקי בשמן זית עם גבינה, פוקאצ'ות בשמן זית, סלט בורגול ועשבי תיבול בשמן זית. ההשתתפות היא ללא תשלום אך נדרשת הרשמה מראש בטלפון  03-9033380.היכן: בית הבד שמנא - מושב חגורמתי: יום שבת, 23.2, 12:00מחיר: ללא תשלום

מבשלים ביחד. שמנא (צילום: יח"צ שמנא)

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ