טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אוכל בעמידה: להביא את חוף הים אל מרכז תל אביב

יש משהו מרתיע בלאכול פירות ים במרחק מרצועת חוף הים, אבל הדוכן של ימצ'יק מצליח להתגבר על זה ולהציע אלטרנטיבה טעימה ומשתלמת 

תגובות

מן המפורסמות בענייני הקולינריה התל אביבית הן הפינות המקוללות, כאלו שמקומות נפתחים ונסגרים בהן כהרף עין, ממתינות לתמים הבא שינסה להסיר את הכישוף. לפני שנה בערך, אולי קצת יותר, הגיע המדור לקרליבך 20 ואכל באחד מסניפי רשת טחון, שמציעה מיני קבבים. חודש אחרי פרסום הביקורת (שבסך הכל היתה די מפרגנת) נסגר המקום, ובמקומו נפתחה שיפודייה בשם שיפק'ה; גם אליה הוא הגיע, והתאכזב מההיצע המוגבל ומהטעם הסתמי. החודש גם היא נעלמה ממפת דוכני האוכל העמוסה של המשולש החשמונאים־קרליבך־אבן גבירול, ובמקומה נפתח ימצ'יק, דוכן דגים ופירות ים. נו, אם בשר לא עבד שם, אולי זה יעזור.» ימצ'יק - לשעות פעילות ולכל הפרטים» אוכל בעמידה - לכל הביקורות צריך להודות שיש משהו קצת מרתיע - גם אם זה פסיכולוגי בלבד - בדוכן דגים ופירות ים שממוקם רחוק מהחוף, באמצע תל אביב הסואנת. לראיה, אף אחד מחברי המערכת לא הסכים להתלוות אל המדור, ואלו אף ליוו אותו במבטי דאגה כשיצא לשם. הוא, שרואה במשימתו לא פחות משליחות, לא חשש.בפרונט של ימצ'יק (השם מרמז על הפאסט־פודיות של העניין) ניצבת לה ויטרינה שקופה שבה מגוון לא רע של דגים (סרדינים ודגי רשת) ושל פירות ים (קלמרי - גופים, ראשים וטבעות; שרימפס גדולים וקטנים; צדפות; סקאלופס; ומולים). לשאלתו של המדור ענה הבעלים שהדגים מגיעים טריים בכל יום, ואילו פירות הים הם מהסוג המיובא בהקפאה. הקונספט בימצ'יק פשוט: אתה בוחר מה שאתה רוצה (אפשר לשלב בין כמה סוגים), הכמות נשקלת והמחיר הוא 19 שקל ל־100 גרם (מלבד הסקאלופס, שהם 19 שקל לשיפוד), לא גבוה יחסית למקומות אחרים בעיר שמגישים פירות ים ודגים מטוגנים. מפה והלאה רק נשאר לבחור איך אתה רוצה את זה (מטוגנים בטמפורה/בפירורי לחם או מוקפצים) ולהתלבט אם להוסיף צ'יפס (מקלות דקים, 8 שקלים). באופן מפתיע, זה עובד. ימצ'יק (צילום: ערן לאור)המדור בחר מיקס של כל אופציות הקלמרי והשרימפס מטוגנים בפירורי לחם (שמעניקים להם מעט יותר קריספיות מהטמפורה), במנה שהגיעה בערך ל־150 גרם (הבחור בדלפק אמר, ובצדק, שזה מספיק למנה אישית). היא הוגשה בתוך קונוס נייר לצד רטבים כמו איולי שום, צ'ילי, קטשופ וכו', והתוצאה היתה חביבה למדי; אמנם מורגש שהפירות אינם טריים מהים, אבל בסך הכל זה עושה את העבודה כנשנוש כיפי וקליל יותר מכל מיני אופציות בשריות שבסביבה. פירורי הלחם תובלו שלא לצורך, מה שהאפיל מעט על הטעם הימי של הקלמרי והשרימפס. עדיף להשאיר את פירורי הלחם במצבם הטבעי. למרות שבשנים האחרונות הפכו פירות הים הקפואים לנגישים מאוד ולזולים למדי ברשתות הסופרמרקטים (חצי קילו שרימפס קלוף ב־40 שקל, לדוגמה), לא מעט אנשים שדווקא מחבבים את האוכל הזה חוששים מההתעסקות איתם. ימצ'יק הזולה והמהירה יכולה להיות פתרון לא רע בשבילם. רגע לפני שהלך, המדור שם לב שליד הקופה שוחה לה באקווריום קטן דגיגת זהב בשם נעמה גולדיגר, חצי מטר מאחיה ואחיותיה שמחכים להיכנס לשמן העמוק. רק על המקבריות הזו שווה לפרגן לימצ'יק.

*#