אוכל ביתי ומנות מצ'ימיצ'נגה: המלצות טעימות לסופ"ש

פסטיבל אוכל ביתי במטה יהודה יוצא לדרך, אבי קונפורטי מחזיר את מסעדת צ'ימיצ'נגה לצפרה, מנה שטרום מארח בקמפנלו קבלת שבת בלולו קיטשן אנד בר ויריד נשים חדש ביקבי בנימינה

טלי קושניר, עכבר העיר
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
טלי קושניר, עכבר העיר

סוף השבוע בקרוב מביא איתו אירועים שלא תרצו לפספס כמו פסטיבל אוכל ביתי המסורתי במטה יהודה, ערבי אירוח מיוחדים בקמפנלו, מנות ממסעדת צ'ימיצ'נגה המיתולוגית שיוגשו במסעדת צפרה,ויריד נשים מיוחד ביקבי בנימינה.פסטיבל אוכל כפרי במטה יהודה 2013 יוצא לדרך פסטיבל האוכל יתקיים בסופי השבוע של החודשים פברואר ומרץ, בין התאריכים 21.2-16.3. פסטיבל האוכל מתרחש בו בזמן בעשרות אתרים באזור מטה יהודה ומאפשר ליהנות מחוויות שונות - אוכל אתני בבתים, ביקור בדירי עיזים לצד ארוחה עם גבינות משובחות, תבשילים עשויים מצמחים שלוקטו באזור, סדנאות אוכל, שוקולדים בעבודת יד ועוגות בקונדיטוריות בוטיק, שווקים כפריים לצד שפע טיולי פריחה בטבע. במהלך הפסטיבל יתקיימו סיורי אוכל וקולינאריה לצד סדנאות בישול משפחתיות, היכרות עם מבשלות הבירה ואירוע אמנים מארחים שיציגו עבודות אמנות וחפצי נוי.פסטיבל אוכל כפרי במטה יהודה 2013 - לכל האירועים והפרטיםהקדירה של סבתא. פסטיבל אוכל כפרי מטה יהודה (צילום: אייל להט)ערבי אירוח בקמפנלו שף מנה שטרום מתחיל במסורת אירוח חדשה בבית הקפה קמפנלו. מידי יום חמישי תתארח במקום אושיה אחרת מעולם הקולינריה בתל אביב. הערב (יום חמישי), תתארח במקום דנה מלמד, שתכין מנות כמו: קנלוני במילוי כרובית צלויה ותרד תורכי עם בשמאל יוגורט וקשקבל כבשים; לחם בירה ממולא קממבר עם טפנאד משמשים מיובשים; בוראטה ועגבניות צלויות על קרם חציל שחור; סלק ממולא פתיתים איטלקיים וירקות שורש; ורביולי דלעת, משמש, סנט מור ופיסטוקים בחמאת מרווה ותפוז.היכן: קמפנלו - בן יהודה 230, תל אביבמתי: יום חמישי, 21.2מתארחת בקמפנלו. מנה של דנה מלמד (צילום: דנה מלמד)פותחים את סוף השבוע בקו-Lulu לולו קיטשן אנד בר מתחילים במסורת חדשה של קבלת שבת באווירה ים תיכונית, מידי יום ו', בין השעות 18:00-14:00. את החגיגות ילווה תפריט מיוחד שיוגש רק בימי שישי בצהריים, וכולל מגוון מנות חלוקה כמו: קרפצ'ו חציל מעושן עם גבינת טולום, פטריות ושקדים קלויים; קבב דגים עם צזיקי מלפפונים מוגש עם סלטון ארוגולה, בצל סגול וסומק; שווארמה טלה על פיתה דקה, עגבניות קצוצות, בצל בסומק, ויוגורט עשבי תיבול; סלט קלמרי עם בורגול, עגבניות קלמטה, בצל ירוק ויוגורט לימון כבוש; חריימה דג ברוטב עגבניות תמר, כוסברה שום ושמן זית; ועוד. את האווירה ישלימו מגוון הופעות של הרכבים שונים.היכן: לולו קיטשן אנד בר - שבזי 55, תל אביבמתי: ימי ו', 18:00-14:00שבת שלום. שווארמה טלה (צילום: ריאן)אירועי נשים בייקבי בנימינה

יקבי בנימינה משיקים סדרת אירועים לנשים, שכוללים: קניות, יינות איכותיים וקוקטיילים. במהלך סוף השבוע יתקיים יריד מכירה מגוון בו יציגו אמנים, מעצבים ויצרנים מכל רחבי הארץ, יוקם דוכן טעימות של קוקטיילים מיוחדים ושל יינות מסדרת "יוגב" של יקבי בנימינה, דוכני קליעת צמות ואיפור ברוח החג, ביוקם בית הקפה שיתפוס את מקומו במתחם מסעדת היקב ועוד.היכן: יקב בנימינה - הנשיא 34, בנימינהצ'ימיצ'אנגה חוזרת לחיים כמדי פברואר תחזיר מסעדת צפרה של אבי וקנפורטי את מסעדת צ'ימיצ'אנגה המיתולוגית לחיים. החגיגות יתקיימו במשך שלושה ימים בין התאריכים 21-23.2, בהן יחליף קונפורטי את התפריט הקבוע של צפרה לתפריט שכולו מחווה למנות הדגל של צ'ימיצ'אנגה. כל מנה בתפריט מלווה בסיפור כמו: סלט קלמרי ובצל קלוי בויניגרט צ'ילי פסייה כהה מאירוע גאלה, טרום הפתיחה של צ'ימיצ'אנגה שנערך בשגרירות מקסיקו, קיץ 1996; סביצ'ה לוקוס טרי עם עגבניות דבש, ליים פרואני וצ'יפוטלי סגול שנבחר לאחת מ-"10 מנות הסביצ'ה הטובות בעולם" על ידי מגזין ארט-קולינאר, אביב 1997; פלאנצ'ה בלק טייגר שרימפס עם פנקייק תירס ובצל ירוק בויניגרט צ'ילי מוריטה שהוגש במסגרת ארוחת האירוסין לענת לאופר, שותפתו של קונפורטי בקיץ 2000; או מנת כבד אווז חרוך עם רסק מנגו, ציר ריוחה וסירופ וניל הבנרו שהייתה "התשוקה הראשונה של לב מורדחאיוב (אחרי אישתו)", מתוך תפריט טעימות קיץ 2005.היכן: צפרה - יגאל אלון 96, תל אביבמתי: ימים הק-שבת, 21-23.2ברוכה השבה. שרימפס על גוואקמולה (צילום: דניאל לילה)

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ