אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אוכל בעמידה: ניו יורק הגיעה לתל אביב

המברגרים דקים, בקומבינציות מגוונות ובתמחור הוגן. עד העצם אקספרס מביאה את אמריקה לתל אביב

תגובות

לפני חודשיים, בפרויקט מה עוד נשאר לנו לייבא מאמריקה שפורסם פה, קונן המדור - עדיין הלום מחופשתו בניו יורק בקיץ - על קציצת ההמבורגר התל אביבית: גדולה, גבוהה, עבה ומסיבית, בדרך כלל גם דחוסה וכתוצאה מכך די יבשה. כשהגיע לניו יורק, סוף סוף הבין איך עושים זאת נכון: ברשתות Shake Shack ו־Five Guys משכילים ליצור קציצה איכותית אבל עבה לא הרבה יותר, למשל, מאלו של מקדונלדס או של בורגר קינג; התוצאה היא המבורגרים עסיסיים שכיף לאכול אותם ופאסט פוד שמצליח להיות מגניב באמת.עד העצם אקספרס - לכל הפרטיםאוכל בעמידה - לכל הביקורותבלילות, כשנדדה שנתו וקירקרה בטנו, הפליג המדור במחשבות אל ההמבורגרים הניו יורקיים, מניח שהפעם הבאה שיאכל כמותם תהיה כשיחצה שוב את האוקיינוס האטלנטי. לשמחתו הוא טעה. השבוע  התקבל אצלו אס.אם.אס שבישר על פתיחת עד העצם express, מבית מסעדת הבשרים הוותיקה והמוערכת עד העצם, "מציעים שם המבורגרים בדיוק כמו שכתבת שצריכים להיות". הוא מיהר לבדוק. מלווה באחותו ובאחיו הוא הגיע למקום - שנפתח באחד הלוקיישנים הקולינריים החמים בעיר, דרום אבן גבירול - שבולט בעיצוב צבעוני המעניק לו תחושה של דיינר מודרני. מראה הקציצות שהתהפכו על עמדת הצלייה־טיגון לא הותירו מקום לספק: סוף סוף נחתה בעיר קציצה בעובי הראוי.חיכינו לך. עד העצם אקספרס (צילום: ערן לאור)הסיפור בעד העצם express פשוט למדי, בקטע טוב: אתה בוחר קציצה אחת, שתיים או שלוש בלחמנייה רכה (41/33/25 שקל בהתאמה, 57/49/42 שקל בהתאמה לארוחה הכוללת צ'יפס ושתייה); להמבורגר אפשר להוסיף גם 3 שקלים לגבינה או בצל מטוגן; הצ'יפס המלווה את הארוחה (או 8 שקלים בנפרד) הוא מהסוג הדק והמלוח והמנה שלו יפה בכמותה (הגיע הזמן באמת שיפסיקו להתקמצן בעיר על הצ'יפס); השתייה, ממש כמו במסורת האמריקאית, היא בריפיל חופשי. אחותו של המדור הסתפקה בקציצה אחת עם גבינה; אחיו הרשים בהמבורגר משולש וצ'יפס; ואילו המדור הלך על ארוחת המבורגר כפול עם גבינה.המסקנות, כפי שעלו בשולחן של האחים (ובשולחנות מקבילים, שלהם צותת המדור), היו אחידות ומפרגנות. זה מתחיל בתקתוק של החבר'ה הצעירים שמכינים את ההזמנה; ממשיך בהגשה היפה של ההמבורגר ומה שמלווה אותו, על מגש מתכת עם נייר ממותג (כנראה שמישהו בעד העצם express אכל יותר מפעם אחת ב־Shake Shack); ומסתיים, כמובן, בטעם של כל הדבר הזה. הבשר מרגיש איכותי, הטיגון של הקציצה הלא־עבה־מדי מעניק לה עסיסיות (ככה שגם אם אוכלים שתיים או שלוש קציצות, הן עשויות טוב כל אחת בפני עצמה), הגבינה מוסיפה את הפאנץ' המתבקש, והצ'יפס יעיל (מומלץ עם רוטב הצ'ילי־ברביקיו של המקום). אין פה טעמים יוצאי דופן, אלא פשוט חוויית אכילה מהנה הרבה יותר ממה שהתרגלנו.טעים והוגן. עד העצם אקספרס (צילום: ערן לאור)ראוי לומר משהו גם על התמחור של עד העצם express: ראשית, האפשרות לבחור בין שלושה גדלי המבורגר משחקת לטובת כל סוגי הרעבים, החל במי שרוצה רק לנשנש בקטנה ועד למי שמורעב בטירוף; מחירי הארוחות תחרותיים למדי אל מול המבורגריות אחרות בעיר, ומנצחים את רובן; העלות של הגבינה והבצל המטוגן סבירה לגמרי (לא להאמין שכמה מקומות בעיר עוד ממשיכים לגבות 10-8 שקלים על פרוסת אמנטל מסכנה); וההרגשה הכללית היא שהוגנים איתנו הפעם.המדור (ושותפיו) יצאו יותר ממרוצים מהארוחה הזו, במה שעתיד להפוך להמבורגרייה המועדפת עליו לתקופה הקרובה, או לפחות עד הפעם הבאה שיגיע לניו יורק.

*#