טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכונשף: פלפלים ממולאים של חיים נלו

הישר מהמטבח של אחת המסעדות הוותיקות בתל אביב, מגיע מתכון למנה רומנית אותנטית בטעמים של בית

תגובות

המסעדה המיתולוגית של חיים נלו נפתחה לראשונה בשנת 1960 כדוכן גריל רומני צנוע. אז וגם היום מנת הדגל היא של קבב רומני שהוגש לצד סטייק לבן עם רוטב שום, נקניקייות ביתיות ומיני בשרים. נלו גם זכור כאחד מחלוצי הסטייק בפיתה וחמוצים מהחבית. בשנת 1974 הצטרף אליו בנו הבכור ובשנת 1988 הצטרף בנו השני. כמו אז, גם כיום הבשרים נבחרים בקפידה, מטופלים באהבה ומיושנים במקום באותה השיטה והמסורת.» סלט פולנטה של מנה שטרום» סלט חם עם שעועית ירוקה של בניולה» נמסיס שוקולד של נעמה שטיירכיום שף המסעדה הוא עופר נלו, בנו של חיים. "מנת פלפל הממולא מזכירה לי את הבית, זכרונות ילדות, ריחות של בית והיא נופלת בדיוק תחת ההגדרה של אוכל מנחם. הפלפל הממולא היא מנה רומנית אותנטית מסורתית שיש לה תמיד פינה חמה אצלנו בלב".

פלפלים ממולאים  מצרכים:6 פלפלים אדומים גדולים6 פלפלים צהובים גדולים1/2 1 ק"ג בשר טחון, עם לא יותר מ 15% שומן4 בצלים גדולים קצוצים דק2/3 כוס אורז שטוף ומסונן3/4 כוס רסק עגבניות10 שיני שום כתושות2 ביצים1 ליטר ציר עוף1 ליטר מים3-4 עגבניות בשלות קצוצות לקוביות1/3 כוס שמן חמניות או תירס1/2 כוס קמחמלח ופלפל לפי הטעם אופן ההכנה:1. מכינים את המלית: מטגנים את הבצל עד לשקיפות במחבת, מסננים ומקררים בצד.2. מערבבים בקערה את הבשר, האורז, הבצל המטוגן, חצי כוס רסק עגבניות, ביצים ושום. ממליחים ומפלפלים ולשים היטב עד קבלת עיסה אחידה.3. מכינים את הרוטב: מחממים בסיר את ציר העוף וחצי ליטר מים. מוסיפים 1/4 כוס רסק, עגבניות קצוצות, ממליחים, מפלפלים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל על סף רתיחה עד שהרוטב מסמיך מעט (מי שאוהב יכול להוסיף 2-3 עלי דפנה).4. חותכים את קצות הפלפלים (בצד של הגבעול) כדי ליצור פתח. מנקים את תוכם מגרעינים ודוחסים את המילוי בעזרת האצבעות. משחררים כיסי אוויר אם ישנם. ממלאים את הפלפלים היטב ונותנים לחלק מהמילוי לגלוש החוצה מפתח הפלפל.5. טובלים את פתח הפלפל שממנו מציץ הבשר במעט קמח (לשמור על איחוד המילוי בתוך הפלפל).6. בסיר רחב, מביאים לרתיחה את הרוטב. מסדרים את הפלפלים בסיר כשהפתח פונה כלפי מעלה. מוסיפים עוד חצי ליטר מים (או עד כדי כיסוי) ומביאים לרתיחה. מבשלים את הפלפלים כחצי שעה על על אש נמוכה.

פלפלים ממולאים - לגרסת הדפסהטעמים של רומניה. פלפלים ממולאים של חיים נלו (צילום:  )

*#