טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אוכל בעמידה: אין טעם של עשן בלי אש

המנות בבוטקה ברחוב יהודה הלוי בתל אביב עומדות על ההבדל בין מקומות בשריים של מרכז העיר לאלה המוצלחים באמת בשכונת התקווה

תגובות

לא כזה מזמן נכתב כאן על המחסור בשיפודיות במרכז העיר. זה היה כשהמדור הגיע למקום חדש, שיפודים בהרצל שמו, שהציע מגוון שיפודים על האש ולאפות עשויות במקום בטבון. לא לקח לו הרבה זמן, והוא נסגר ממש לאחרונה (במקומו, אגב, נפתח סניף חדש של מג'יק בורגר). המדור נזכר בעניין השבוע, כשחשק בשיפוד. שוטטות הובילה אותו אל בוטקה, שממוקמת על יהודה הלוי, קצת לפני אלנבי. אלא שבבוטקה, כמו בהרבה מקומות אחרים בעיר, אין גריל ואש ואין גם שיפודים, אלא פלנצ'ה אימתנית שעליה צולים את הבשר (מעורב, קבב, פרגיות, חזה עוף וכו'). בוטקה - לכל הפרטיםאוכל בעמידה - לכל הביקורותכל אוכלי הבוטקה - לא לבלבל עם הבוטקה שבקינג ג'ורג' ובטשרניחובסקי - היו אנשי משרדים מהאזור. איך המדור יודע את זה? כי הוא היה היחיד ששילם רגיל, בלי כל מיני כרטיסי תן ביס ודומיהם. הבחור בקופה היה די המום מהעניין, אבל התאושש מהר. בכלל, מתקתקים שם עניינים בבוטקה - באמת מקום לא גדול - בין הפלנצ'ה לוויטרינת התוספות, לקופה, לחמגשית, לפיתה ולבגט. יודעים את העבודה, מה שנקרא. אז אם כבר פלנצ'ה, חשב המדור, שיהיה מעורב. לצערו בדיוק נגמר להם שם בבוטקה, אז הוא בחר בפרגיות (24 שקל בפיתה) ובקבב (כנ"ל). הם היו סבירים. נתחי הפרגית הושרו במרינדה שהעניקה להם עסיסיות, אם כי טעם הפרגית עצמה הלך מעט לאיבוד; הקבב היה יפה בגודלו, אך סבל מעט מעודף פטרוזיליה, פלוס העניק תחושה מבוססת למדי של יותר מדי לחם בתערובת הבשר.בכל אופן, בשניהם התגלם במדויק ההבדל בין שיפודים על האש (שאפשר למצוא ביפו ובשכונת התקוה) ובין הפלנצ'ה המרכז תל אביבית. היה חסר להם את הריח והטעם העשנים, את הצריבה של האש ואת הקריספיות של הגריל. במקום זה הפרגיות הרגישו כמו עוף מוקפץ והקבב כמו קציצה מטוגנת. שזה בסדר, אבל לא טעים כמו על האש.

*#