${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכונשף: טריקולד שוקולד ונוגט

שבוע מתוק במיוחד מתחיל היום, ואתם יכולים להמתיק אותו עוד יותר עם מתכון של טריקולד שוקולד ונוגט

תגובות

בין התאריכים 10-17 בפברואר יתקיים לראשונה שבוע השוקולד של ישראל, שכוללת שורת אירועים המוקדשים כולם - פרי עץ הקקאו. במסגרת הארועים יתקיימו מגוון פעילויות בכל רחבי הארץ, כאשר גולת הכותרת הינה פסטיבל השוקולד, שיתקיים בשוק נמל תל-אביב בתאריכים 14-16 בפברואר, ובו יציגו עשרות יצרנים ארטיזנליים מהטובים בתחום את מוצריהם. » שבוע השוקולד 2013 - לכל הפרטים והמידע» נמסיס שוקולד של נעמה שטייר» בריוש שוקולד של קייק ארט» לחמניית שוקולד ומרשמלו של לחמיםלקראת האירועים, מציגים השף קונדיטור עמר זרניצקי-דרומי והשוקולטייה רונן אפללו מ"אמיליה" מתכון שוקולדי במיוחד - קינוח שכבת בראוניז מריר שעליה שכבת מוס שוקולד חלב ושכבה שלישית של קרם שמנת ונוגט עשירה. טריקולד שוקולד ונוגט מצרכים:לתחתית פאדג' שוקולד מריר185 גרם חמאה רכה (שלושת רבעי כוס חמאה)165 גרם סוכר (שלושת רבעי כוס +כף)185 גרם שוקולד 60% (שתי חבילות פחות שורה של טבליות לטעימה)3 ביצים בטמפרטורת החדר 55 גרם קמח (שליש כוס קמח +כף)לקרם שוקולד חלב360 שמנת 32% (מיכל + חצי כוס)250 גרם שוקולד חלב (שתי חבילות ). עדיף לקנות שוקולד חלב איכותי בחנויות המתמחותלקרם שמנת ופרלינה (מחית נוגט)250 גרם שמנת מוקצפת 100 גרם פרלינה (מחית נוגט להשיג בחנויות המתמחות)אופן הכנה:1. מכינים את הפאדג': במיקסר עם גיטרה מקציפים חמאה וסוכר, עד לתפיחה בהירה. 2. ממיסים את השוקולד ומוסיפים במהירות איטית לתערובת החמאה. מוסיפים את הביצים והקמח. 3. משטחים בתבנית מרובעת של 20X20  ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות לכ-18 דקות. (הפאדג' יוצא רך מהתנור ומתייצב לאחר קירור במקרר). מוציאים מהתנור ומקררים.4. מכינים את קרם שוקולד החלב: מרתיחים חצי כוס שמנת וממיסים את השוקולד בנפרד. את שארית השמנת מקציפים הקצפה קלה. 5. כשהשמנת רותחת שופכים על השוקולד המומס ובעזרת בלנדר ידני מחברים ביניהם לעיסה אחידה חלקה ומבריקה (מומלץ בכלי גבוהה וצר כמו מד ליטר). לאחר מכן מקפלים את השמנת המוקצפת קל לתוך תערובת השוקולד בעדינות, ויוצקים על הפאדג' שוקולד הקר ומקררים. אחרי שעתיים במקרר מעבירים ללילה במקפיא.6. מכינים את קרם השמנת והפרלינה: מקציפים את השמנת הקצפה מלאה ומקפלים את הפרלינה לתוך השמנת בעזרת מרית. 7. מזלפים על הפאדג' עם שק זילוף וצנתר משונן מספר 8. מקשטים עם פניני שוקולד או קישוטי שוקולד. 8. חותכים למנות באורך 10 ס"מ וברוחב 4 ס"מ בעזרת סכין חם ומקשטים עם קוביות תות שדה טרי.

טריקולד שוקולד ונוגט - לגרסת הדפסהשיהיה שבוע מתוק במיוחד. טריקולד שוקולד ונוגט (צילום: אלכס אוקון)

*#