בורקס, חמין וג'ם סשן צרפתי: המלצות טעימות לסופ"ש

תפריט בורקסים חדש בלחם יין, תפריט חורף חדש בסרדיניה, סיר חמין עד הבית ממסעדת סנדר או ג'ם סשן צרפתי בסטודיו פיינקוק

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
טלי קושניר, עכבר העיר

מחפשים מה לאכול בסוף השבוע הקרוב? תרשו לנו להציע כמה הצעות: תפריט בורקסים חדש בביסטרו לחם יין, תפריט דרום איטלקי חדש בסרדיניה, סיר חמין עד הבית ממסעדת סנדר וג'ם סשן צרפתי במיוחד בסטודיו פיינקוק. תפריט חדש במסעדת סרדיניה הטרטורייה של רועי סופר שבכיכר קדומים ביפו, משיקה בימים אלה את התפריט החדש שלה ומרחיבה את שעות הפעילות בסופי שבוע, מהשעה 12:00 ועד חצות. התפריט החדש יתאפיין באווירה של דרום איטליה ועושה שימוש בירקות טריים, פירות ים, פסטות טריות ושמן זית איכותי. בין המנות בתפריט: קלינג'ונס - רביולו ממולא ריקוטה באפולו וגרידת לימון מסוכר, רוטב עגבניות ובזיליקום, שמן זית ופרמזן (45 שקלים); מרק קרם ערמונים וארטישוק ירושלמי בציר עוף עם חזה אווז מעושן ושורשים (44 שקלים); פיצה סלסיצ'ה עם ממרח פלפלים ועגבניות, בוקצ'יני, נקניקייה איטלקית, אורגנו, פרמזן, צ'ילי וביצה (54 שקלים); חזה ברווז צלוי ברוטב מנדרינות איטלקי וציר ברווז עם בצלי שאלוט, אנדיב צלוי ופולנטה רכה (85 ש"ח); ועוד. היכן: סרדיניה - כיכר קדומים 6, יפוחורף חדש. פיצה סלסיצ'ה (צילום: שרונה גיא)לחם יין מחזירים את הכבוד לבורקס

ביסטרו לחם יין משיק תפריט בורקסים שמחזיר את הכבוד למאכל הרחוב האולטימטיבי. התפריט יציע מדי יום שניים עד שלושה בורקסים מתוך חמישה סוגים שונים, ביניהם: בורקס מבצק עלים במילוי גבינת ריקוטה עיזים, בטטה צלוייה, שום אפוי ובזיליקום טרי (34 שקלים לשלוש יחידות); בורקס מבצק פריך במילוי חצילים, גבינת פטה וגבינת ריקוטה (34 שקלים לשלוש יחידות); בורקס בצק עלים במילוי בשר ושמיר טרי קצוץ  (34 שקלים לשלוש יחידות); בורקס בצק עלים מגולגל בגבינת ריקוטה ופלפלים קלויים (34 שקלים לשלוש יחידות); בורקס ארבע גבינות במילוי גבינת פרמז'ן, קשקבל, ריקוטה מעודנת וגבינת שמנת עשירה (34 שקלים לשלוש יחידות); ועוד. לצד אלה יוצעו גם בורקס החצילים ובורקס ארבע הגבינות מדי יום שישי במאפיית הבוטיק הסמוכה של לחם יין.היכן: לחם יין - דרך החורש 4, בית אפריקה ישראל, יהודכבוד לאוכל רחוב. בורקס של לחם יין (צילום: בועז לביא)החמין חוזר למסעדת סנדר מסעדת סנדר משיקה מחדש את שירות משלוחי החמין של המסעדה בצהרי שישי, שיגיע עד בית הלקוח בתוך סיר נירוסטה חדש. החמין של סנדר כולל תפוחי אדמה, נתחי בשר, קישקע אמיתי תוצרת בית, שלושה סוגים של שעועית וביצים חומות - ומגיע עד פתח הבית בשישה גדלים של סירים: אישי (79 שקלים); זוגי (149 שקלים); חבר'ה - שלושה עד ארבעה סועדים (229 שקלים); משפחתי - ארבעה עד חמישה סועדים (299 שקלים); גדול - חמישה עד שישה סועדים (369 שקלים); ענק - שישה עד שבעה סועדים (439 שקלים). היכן: סנדר - לוינסקי 54, תל אביבמתי: ימי שישי (רצוי להזמין את הסירים בימי חמישי)מחיר: בהתאם לגודל הסיר (לא כולל דמי משלוח)עד הבית. חמין של סנדר (צילום: גיא הכט) ג'ם סשן צרפתי בסטודיו פיינקוק במסגרת שבוע הקולינריה הצרפתי שמתקיים בארץ, השף יאיר פיינברג יארח את השף הצרפתי פרנק דטרה  לג'ם סשן צרפתי. באירוע, שימשך כשלוש שעות, יבשלו פיינברג ודטרה ביחד מנות בסגנון "ביסטרו-שף" - מנות ביסטרו צרפתיות קלאסיות באינטרפרטציה מודרנית ופרשנות אישית. בנוסף, המשורר הישראלי רוני סומק יתארח בג'ם ויקריא משיריו בעברית ובצרפתית. בין המנות שיוגשו בערב: סלט שעועית ירוקה ואפונת שלג, חזה אווז מעושן, משמש מיובש, פטריות, צנוברים ושמן אגוזי לוז; סלט ניסואז של טונה אדומה, תפוח אדמה, ביצי שליו, זיתים ואנשובי; פטה דה וו (TETE DE VEAU) בוורסיה שלנו - עגל פריך וגזרים מזוגגים; אוכף טלה בניחוח ג'ינג'ר, מוס גזר ופסיפלורה, ועוד מנות רבות שיקבעו על פי מצב הרוח וההיצע בשוק.היכן: סטודיו פיינקוק - סטודיו 633, בית פנורמה, בן צבי 84, תל אביבמתי: יום שישי, 8.2 החל מהשעה 11:00מחיר: 195 שקלים לסועד

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ