${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכונשף: טארט תות של דלאל הקונדיטוריה

הוא יפה, הוא אדום והוא משודך לבצק פריך ולקרם מסקרפונה. השף והקונדיטור ענר צלאל מלמד איך מכינים טארט תות

תגובות

השף והקונדיטור ענר צלאל (דלאל הקונדיטוריה) הגיע אל המטבח בטעות. צלאל התחיל לבשל בטעות במהלך השירות הצבאי, כאשר יום אחד הטבח לא הגיע למוצב, ומאז הוא במטבח. הוא למד בקורדון בלו לונדון, עבד כשף קונדיטור בארקדיה ירושלים (עם עזרא קדם ותמר בליי), שייף  את כישורי הויאנוזרי ב Baker & Spice בלונדון, היה במשך מספר שנים שף קונדיטור של פיטר גורדון בלונדון (The Providores ) ושף קונדיטור של פודארט, ובשנתיים האחרונות הוא מנהל את דלאל הקונדיטוריה.» דלאל הקונדיטוריה - לשעות פעילות וכל הפרטים»מתכוני שף - למתכונים נוספים» סביצ'ה פרואני של מסעדת קאסה נובה» סלט אנדיב ואגסים ביין של סנה» קינוח כבשים של עומר מילר» קלמארי של דלאל"אני מאוד אוהב תות שדה, גם באופן אישי וגם מבחינה מקצועית", מספר צלאל. "זהו אחד הפירות האופטימליים לקונדיטוריה - נראה טוב, מגרה, סקסי, מאוד טעים ומרענן, ולא מצריך שום בישול או טיפול מיוחד. בקונדיטוריית דלאל אנחנו קונים את התותים מינאי כהנא. כאשר התות בעונתו, אני משתדל לשלב אותו במגוון מוצרים: אקלר תות, פס בצק עלים עם תות, מקשט אתו עוגת ריקוטה תפוז ומעמיס אותו על עוגת גזר עם קרם גבינת שמנת. האפשרויות הן אינסופיות."הכל התחיל עם סבתא הינדה. ענר צלאל (צילום: טלי שיפר)"המוצר הפופולרי ביותר בקונדיטוריה הוא טארט התות. הטארט עשוי מבצק פריך בתוספת שקדים (המוסיפים לו נימוחות) וקרם פטיסייר וניל. התות מאוד אוהב וניל ומעט שמנת / קצפת / מסקרפונה / קרם. לנוחיות האופה הביתי, החלפתי את קרם הפטיסייר בקרם מסקרפונה וניל שהוא הרבה יותר פשוט ומהיר להכנה".טארט תות

מצרכים:לבצק פריך -2 ו- 1/3 כוסות קמח לבן4 כפות שקדים טחוניםכוס אבקת סוכרקורט מלח 200 גרם (חבילה) חמאה לא מלוחה1 ביצה גדולהלקרם מסקרפונה וניל-חבילה מסקרפונה2 מיכלים שמנת מתוקהתמצית וניל (1 כפית)3 כפות אבקת סוכראופן ההכנה:

1. מכינים את הבצק הפריך: מוסיפים את הקמח, אבקת השקדים, אבקת הסוכר והמלח למיקסר ומערבבים מעט בעזרת פדל גיטרה. מוסיפים את החמאה חתוכה לקוביות ומערבלים עד לקבלת מרקם חולי.2. מוסיפים את הביצה ומערבלים עד שהבצק רק מתחיל להתגבש.3. לשים קצרות ידנית, משטחים ועוטפים בניילון. מעבירים למנוחה של לפחות שש שעות במקרר.4. מרדדים לעובי 2 מ"מ, קורצים ומדפנים רינגים (טבעות) בקוטר 10 ס"מ. 5. אופים אפייה עיוורת ב- 170 מעלות. *** אפייה עיוורת:  גוזרים ניר אפייה לגודל מעט יותר גדול מהטארט, מניחים על הבצק וממלאים בגרגרי חומוס או שעועית יבשים על מנת למנוע את עליית הבצק באפייה. אופים כ- 8 דקות ב- 170 מעלות עד שקצוות הטארט משחימים, מוציאים את הנייר והשעועית ומייבשים את הטארט בתנור עוד כ- 5 דקות עד שהטארט חום בהיר.6. מכינים את קרם המסקרפונה וניל: מקציפים הכל במיקסר בעזרת מטרפה (מתחילים במהירות איטית ואחרי כדקה מגבירים מהירות) עד לקבלת קרם יציב וגמיש ומאחסנים במקרר עד להרכבת המנה (באותו יום)7. מרכיבים את המנה: ממלאים את הטארט עד מחציתו בקרם ומשטחים קלות (אפשר בעזרת שק זילוף).8. מסדרים מעל את התותים לפי מצב הרוח (פרוסות, חצאים – איך שרוצים). אפשר להרתיח מעט ריבת תות או משמש עם מים, לסנן ולהבריש את התותים.טארט תות - לגרסת הדפסהלא צריך יותר מזה. טארט תות של דלאל הקונדיטוריה (צילום: נתן דביר)

*#