טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכונשף: פפרדלה סלמון ותרד של שי דובלרו

מתכון באווירה איטלקית ממסעדת הפיאצה, שיסגור לכם את הפינה של ארוחת צהריים קלילה וקלה להכנה

תגובות

שף שי דובלרו מכהן כיום כשף בפיאצה, בר מסעדה איטלקית ורומנטית הממוקמת בלב רחוב דיזנגוף בתל אביב. דובלרו רכש את השכלתו אצל פול בוקוז בצרפת ועבד בין היתר במסעדות מול ים, טוטו, רפאל ועוד. התפריט שבנה בפיאצה, בנוי על המטבח האיטלקי הקלאסי ומושתת על שימוש בחומרי גלם איכותיים המיובאים מאיטליה, שילוב של תוצרת חקלאית מקומית ואיכותית, הכנת מגוון הבצקים במקום מקמח איטלקי, הכנת פיצות קלאסיות ופסטות טריות, כמו מנת פפרדלה סלמון ותרד.דובלרו על המנה: "פסטה היא אחת המנות המייצגות ביותר את המטבח האיטלקי. הפפרדלה (שמקור שמה באיטלקית הוא "לזלול"), היא פסטה רחבה וארוכה, שמקבלת באהבה רטבים עשירים. פפרדלה סלמון ותרד היא מנה חורפית, שאינה מסובכת להכנה, כייפית, מחממת ומנחמת.""כייפית, מחממת ומנחמת". שי דוברלו (צילום: יח"צ)

פפרדלה סלמון ותרד  מצרכים ל 2-3 מנות:500 גרם פסטה פפרדלה מבושלת 100 גרם כרישה קצוצה1 כף שום טרי40 גרם חמאה150 גרם סלמון טרי חתוך לקוביותחופן עלי תרד טורקי טריים½ כוס יין לבן יבש¾ כוס שמנת מתוקה 32% אופן ההכנה:1. קלות במחבת את הכרישה והחמאה למשך דקה-שתיים.2. מוסיפים למחבת את הסלמון והשום. צורבים את הסלמון כדקה, ומתבלים קלות עם מלח ופלפל.3. מוסיפים את היין לבן ומצמצמים את כמות הנוזלים לשליש. 4. מוסיפים שמנת מתוקה ומצמצמים שוב את כמות הנוזלים במחבת לחצי.5. מוסיפים את הפסטה המבושלת והתרד.6. מערבבים את הפסטה קלות במחבת למשך דקה וחצי נוספות.7. טועמים, מוסיפים מלח ופלפל, מתקנים תיבול (ניתן להוסיף עירית ופרמזן) ומגישים.

פפרדלה סלמון ותרד - לגרסת הדפסההצעת הגשה. פפרדלה סלמון ותרד (צילום: בן יוסטר)

*#