קולינריה צרפתית ויין ללא תחתית: איפה אוכלים השבוע?

שבוע קולינריה צרפתית בישראל, תפריט חורף בדלאל, מנות עם עשבי בר בהלנה בנמל, חגיגות 11 שנה לרשת פראג הקטנה,  יין ללא תחתית בפיאצה ועוד

טלי קושניר, עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
טלי קושניר, עכבר העיר

שבוע חדש, חודש חדש והמון אפשרויות טעימות: שבוע קולינריה צרפתית ברחבי הארץ, יין ללא תחתית בפיאצה, תפריט עשבי בר בהלנה בנמל, חגיגות יום הולדת 11 לרשת פראג הקטנה, תפריט חורף בדלאל ועוד המלצות.שבוע קולינריה צרפתית בישראל

 so French so Good - שבוע קולינריה צרפתית בישראל יתקיים בין התאריכים 4-8 לפברואר, במגוון מוקדים ברחבי הארץ. לאירוע תגיע נבחרת של 11 שפים מובילים מצרפת שיבשלו יחד עם שפים ישראלים במסעדות בתל אביב וירושלים, ישתתפו בפורום גסטרונומיה במכון הצרפתי, יקיימו כיתות שף וסדנאות בישול לקהל הרחב, יערכו קורסים מקצועיים לבישול, יקיימו מפגשים לימודיים עם תלמידי בתי ספר ויערכו סיורי אוכל ברחבי הארץ. » - לכל הפרטים בכיוון השעון: דניאל דלפש, כריסטופר האש, טרי מרקס, ודמיאן פשיונרי (צילום: באדיבות המכון הצרפתי)פותחים שבוע בפיאצה בפיאצה מנסים להקל על אלה שמתקשים להתמודד עם תחילת השבוע ומציעים נחמה במשך היום עם כוס יין ללא תחתית ב-49 שקלים לסועד במשך כל שעות היום. לצד היין ניתן גם לטעום מהתפריט החדש שכולל: פיצטה טלה, עם תבשיל טלה, פלפל חריף עגבני, עשבי תיבול ושמנת חמוצה (28 שקלים); פטריות אלי אוליו, פטריות צרובות במחבת, צ'ילי, הרבה פטרוזיליה, צנונית, על קרם פטריות (26 שקלים); סקלופיני עוף אלי אוליו, חזה עוף צרוב בשמן זית שום אורגנו ועשבים טוסקנים מוגש עם פירה  (68 שקלים); פפרוני רוטב עגבניות, מוצרלה, בצל סגול,פלפל קלוי, פפרוני, נקניק סיציליאני חריף ואורגנו (53 שקלים); פפרדלה שרימפס וארטישוק, שמן זית, שום, תרד, עגבניות לחות, ארטישוק צרוב ויין לבן  (64 שקלים) ועוד.היכן: - דיזנגוף 99, תל אביבמתי: ימים א'-ג', לאורך כל שעות היוםמחיר: 49 שקלים לכוס יין ללא תחתיתפותחים את השבוע בטוב. פיאצה (צילום: בן יוסטר)יום הולדת בסימן מחירים של פעם בפראג הקטנה

לא להאמין איך הזמן עף: רשת פראג הקטנה מציינת 11 שנים לפעילותה בחגיגות שמתפרשות על פני שבוע שלם. לרגל המאורע מחזירים קברניטי הרשת את התפריט שהוגש בימים הראשונים של המסעדות - באותם המחירים (!) - עם מבחר שוטים של אלכוהול (ג'יימסון, בוחרובקה, אבסולוט) ב-11 שקלים, או 9 שקלים לצ'ייסר, בירת סטארופרמן במחיר של 9 שקלים לשליש, ו-11 שקלים לחצי ליטר, בירת פאולנר ב-18 שקלים לשליש ו- 22 שקלים לחצי ליטר. את האלכוהול ילוו מנות צ'כיות במחירים של פעם כמו: סינטה מצופה במעטפת קריספי מטוגנת במחבת (22 שקלים), שוק שלמה של בשר לבן בצלייה איטית עם כרוב אדום מבושל, חזרת וחרדל (36 שקלים); כתף בשר לבן צלויה על מצע כרוב לבן מבושל ולחם "קניידליק" מאודה (22 שקלים); ומנות נוספות. היכן: - לרשימת הסניפיםמתי: ימים א'-ה', 3-7.2כאילו חזרנו אחורה בזמן. פראג הקטנה (צילום: ליאון יופה)ימי שלישי של אוכל ומוזיקה במתחם התחנה טעמים וצלילים ב יתקיימו בימי שלישי של חודש פברואר. כחלק מהפרויקט, יתארחו בכל יום שלישי במהלך חודש פברואר, אמנים והרכבים מוזיקליים שונים במסעדות שבמתחם, שיציאו תפריטים מיוחדים בימים הללו. האירוע הראשון ייערך ביום שלישי,5.2, בין השעות 20:00-23:00.- לכל המסעדות והפרטיםמנגנים ואוכלים. ויקי כריסטינה (צילום: בועז לביא)חורף 2013 במסעדת דלאל

שף יצר תפריט חדש לעונה הגשומה במסעדת דלאל. התפריט משובץ בירקות חורף עם מנות כמו סלט פלמידה כבושה עם מגוון שעועיות ואבוקדו; שומר צלוי וקרם שומר עם שקדי העגל צלויים; אסקלופ סלמון עם פירה פרסניפ ופול ירוק; פילה בקר וערמונים קלויים; פילה לוקוס על לב חציל קלוי וגבינת ברי נמסה; קלמרי צרוב עם קרם דלועים; ביסק פירות ים ויוגורט צאן; ומגוון פירות ים על פולנטה טרייה עם ראגו של פלפלים אדומים. את המנות החדשות תוכלו לטעום גם בשעות הצהריים בתפריט העסקיות של דלאל במחיר 89 שקלים.היכן: - שבזי 10, תל אביבמתי: עסקיות מוגשות בימים א'-ה', 17:00-12:00יחמם אתכם. פילה בקר עם ערמונים ובטטות (צילום: בועז לביא)תפריט עשבי בר במסעדת הלנה בנמל

השף עמוס שיאון ממסעדת הלנה בנמל חושב ירוק ומשיק השבוע תפריט ישראלי שעושה שימוש בהמון עשבי בר. בתפריט יוגשו מדי יום מספר מנות מתחלפות, בהתאם למצאי היומי בשווקים, ביניהן: עלי לשון הפר ממולאים חיטה מעושנת וצימוקים אוזבקים מבושלים בציר טלה (38 שקלים); שומר בר וסרטנים כחולים בערק חמאה ושום (88 שקלים); סלט עלים של חורף עם פרחי חרדל ,חמציץ ,גזר סגול ואספרגוס בר בווינגרט עגבניות צלויות (38 שקלים); שקדי עגל מהגריל על ריזוטו פול ירוק וציר בקר מצומצם מאוד 96(שקלים); סלט תרד בר, תותים חריפים ושומר בוויניגרט הדרים וגבינת סנט מור חמה (52 שקלים); טורטליני פול ירוק, מנטה וגרידת לימון בקרם עגבניות חם ושמן זית (42  שקלים) ועוד.היכן: - נמל קיסריהחושבים ירוק. הלנה בנמל (צילום: אבי שיאון)

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ