${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכונשף: סלט פולנטה של מנה שטרום

שף מנה שטרום, המזוהה עם המטבח האיטלקי, חולק מתכון למנה קלילה, בריאה בניחוח איטלקי שמתאימה לטבעונים ולנמנעים מגלוטן

תגובות

שף מנה שטרום פתח לפני כשנה את קמפנלו, בית קפה דליקטסן בסגנון איטלקי הממוקם בצפון הישן של תל אביב. שטרום הוא אחד מהשפים המזוהים ביותר עם המטבח האיטלקי. בצעירותו התמחה במסעדת "דון אלפונסו" בעלת שני כוכבי מישלן באיטליה, ועם חזרתו ארצה היה מבעלי המסעדה איל פאצו, ומאוחר יותר עבר למטבחים של טוטו ושל רדיו רוסקו.» קמפנלו - לשעות פעילות ולכל הפרטים» קמפנלו: איטלקיה לוהטת בתל אביב» סלט חם עם שעועית ירוקה מבניולה» נמסיס שוקולד של נעמה שטייר» טרטר בקר ומנגו של מטבח לילהשטרום על המנה: "הפולנטה היא למעשה קמח תירס או יותר נכון, תירס יבש וטחון. את הפולנטה מבשלים עם מים ותבלינים, וניתן ואכול אותה כשהיא חמה ורכה, או שאפשר לתת לה להתקרר ולהתקשות, לחתוך לקוביות או פרוסות ולהקפיץ במחבת. אני מאד אוהב פולנטה ובתחילת העשור הקודם פיתחתי מנה של פולנטה עם סלט עגבניות, לאט לאט המנה התפתחה לכיוון סלט עם פולנטה. בקמפנלו אנו מגישי סלט עגבניות, שום, צלפים וארטישוק בתוספת קוביות פולנטה. זו מנה משביעה, טעימה ומאוד פופולרית. בנוסף אנחנו לא מוסיפים חמאה ופרמזן לתערובת הפולנטה, מה שמאפשר גם לטבעונים ליהנות ממנה נפלא זו. והבונוס האחרון - היא גם נטולת גלוטן."כל אחד ימצא משהו. מנה שטרום בקמפנלו (צילום: תמר פלטי)סלט פולנטה מצרכים: לפולנטה:כוס וקצת קמח תירס4 כוסות מיםכף שטוחה של מלחגבעול טימיןגבעול מרווהחצי כוס שמן זיתלסלט:5 עגבניות אדומותחבילה עלי רוקטשתי שיני שוםכף חומץ בלסמי4 כפות שמן זיתשתי כפות צלפיםצנצנת רבעי ארטישוקמלחם ופלפלאופן ההכנה: 1. מכינים את הפולנטה: בסיר גבוה מרתיחים את המים עם המלח ועשבי התיבול. כאשר המים רותחים, מוסיפים באיטיות את הפולנטה, תוך כדי טריפה במטרפה, בכדי למנוע היווצרות גושים.2. ברגע שהתערובת מסמיכה, מנמיכים את האש למינימום ועוברים לערבב בכף עץ. מבשלים כאורך הזמן הכתוב על האריזה.3. לבסוף מוסיפים את השמן, מערבבים היטב ויוצקים לתבנית. מקררים וחותכים לקוביות.4. מכינים את הסלט: חוצים כל עגבנייה ופורסים לפלחים. מערבבים עם עלי הרוקט, שמן הזית והחומץ הבלסמי. ממליחים ומפלפלים. 5. כותשים לתוך הסלט את שיני השום ומוסיפים את הצלפים והארטישוק.6. במקביל מקפיצים במחבת את קוביות הפולנטה לצריבה קלה ומוסיפים לסלט.

סלט פולנטה - לגרסת הדפסהקליל, טעים, ומתאים לטבעונים ולצליאקים. סלט פולנטה (צילום: תמר פלטר)

*#