מתכונשף: סלט פולנטה של מנה שטרום

שף מנה שטרום, המזוהה עם המטבח האיטלקי, חולק מתכון למנה קלילה, בריאה בניחוח איטלקי שמתאימה לטבעונים ולנמנעים מגלוטן

עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
עכבר העיר

שף פתח לפני כשנה את , בית קפה דליקטסן בסגנון איטלקי הממוקם בצפון הישן של תל אביב. שטרום הוא אחד מהשפים המזוהים ביותר עם המטבח האיטלקי. בצעירותו התמחה במסעדת "דון אלפונסו" בעלת שני כוכבי מישלן באיטליה, ועם חזרתו ארצה היה מבעלי המסעדה איל פאצו, ומאוחר יותר עבר למטבחים של ושל .»  - לשעות פעילות ולכל הפרטים» » » » שטרום על המנה: "הפולנטה היא למעשה קמח תירס או יותר נכון, תירס יבש וטחון. את הפולנטה מבשלים עם מים ותבלינים, וניתן ואכול אותה כשהיא חמה ורכה, או שאפשר לתת לה להתקרר ולהתקשות, לחתוך לקוביות או פרוסות ולהקפיץ במחבת. אני מאד אוהב פולנטה ובתחילת העשור הקודם פיתחתי מנה של פולנטה עם סלט עגבניות, לאט לאט המנה התפתחה לכיוון סלט עם פולנטה. בקמפנלו אנו מגישי סלט עגבניות, שום, צלפים וארטישוק בתוספת קוביות פולנטה. זו מנה משביעה, טעימה ומאוד פופולרית. בנוסף אנחנו לא מוסיפים חמאה ופרמזן לתערובת הפולנטה, מה שמאפשר גם לטבעונים ליהנות ממנה נפלא זו. והבונוס האחרון - היא גם נטולת גלוטן."כל אחד ימצא משהו. מנה שטרום בקמפנלו (צילום: תמר פלטי)סלט פולנטה מצרכים: לפולנטה:כוס וקצת קמח תירס4 כוסות מיםכף שטוחה של מלחגבעול טימיןגבעול מרווהחצי כוס שמן זיתלסלט:5 עגבניות אדומותחבילה עלי רוקטשתי שיני שוםכף חומץ בלסמי4 כפות שמן זיתשתי כפות צלפיםצנצנת רבעי ארטישוקמלחם ופלפלאופן ההכנה: 1. מכינים את הפולנטה: בסיר גבוה מרתיחים את המים עם המלח ועשבי התיבול. כאשר המים רותחים, מוסיפים באיטיות את הפולנטה, תוך כדי טריפה במטרפה, בכדי למנוע היווצרות גושים.2. ברגע שהתערובת מסמיכה, מנמיכים את האש למינימום ועוברים לערבב בכף עץ. מבשלים כאורך הזמן הכתוב על האריזה.3. לבסוף מוסיפים את השמן, מערבבים היטב ויוצקים לתבנית. מקררים וחותכים לקוביות.4. מכינים את הסלט: חוצים כל עגבנייה ופורסים לפלחים. מערבבים עם עלי הרוקט, שמן הזית והחומץ הבלסמי. ממליחים ומפלפלים. 5. כותשים לתוך הסלט את שיני השום ומוסיפים את הצלפים והארטישוק.6. במקביל מקפיצים במחבת את קוביות הפולנטה לצריבה קלה ומוסיפים לסלט.

- לגרסת הדפסהקליל, טעים, ומתאים לטבעונים ולצליאקים. סלט פולנטה (צילום: תמר פלטר)

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ