טאפאסים, יין, ומפגש פסגה של שפים: איפה אוכלים השבוע?

חמישה שפים נפגשים ומבשלים ארוחה מיוחדת, טעימות ראשונות מהמטבח של טאיזו במסעדת שילה, תערוכת יינות בבנייני האומה, דיל זוגי באדלינה, תפריט חדש באספרסו בר וטאפאסים ויין בלובי של מלון שרתון

מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
טלי קושניר, עכבר העיר

בדרך כלל יום ראשון הוא היום הכי פחות משמח בשבוע, אבל יש לנו בדיוק את מה שאתם צריכים כדי לשפר אותו: מפגש פיסגה של שפים מובילים במסעדת אביגדור, ארוחת טאפאסים זוגית במסעדת אדלינה, מנות חדשות באספרסו בר ראשון לציון ותפריט יין וטאפאסים בלובי של מלון שרתון. מפגש פיסגה של וויסקי ושפים מובילים מותג הוויסקי JOHNNIE WALKER מקים מסעדה מיוחדת בה חמישה שפים יכינו, בשיתוף פעולה חד פעמי, ארוחה בת חמש מנות בהשראת חמשת הלייבלים מבית המותג. יקחו חלק בפרויקט: יוסף חנא, רן שמואלי (אביגדור), שרון כהן (שילה) דיוויד פרנקל (פרונטו) ותמר כהן צדק (קוצ'ינה תמר).  המסעדה תהיה פתוחה לקהל  שיוכל להזמין מקום לארוחה. בין המנות בתפריט: טרטר דג ים עטוף בסלק, מתובל בשמן פיסטוק, בליווי יוגורט כבשים (שרון כהן); גלידת חמאה חומה אגוזית עם מרנג בטעם חלב (דיוויד פרנקל) ומנות נוספות. להרשמה - לחצו כאן.היכן: אביגדור - אביגדור 22, תל אביבמתי: החל מיום ראשון, 27.1 ולמשך חמישה ימיםמחיר: 250 שקלים לסועד יוסף חנא, דיוויד פרנקל, רן שמואלי, תמר כהן צדק ושרון כהן (צילום: אסף אמברם)טעימה ראשונה מהמטבח של Taizu אם אנחנו כבר במפגשי פסגה, השף שרון כהן יארח במסעדת שילה את השף יובל בן נריה, לארוחת טעימות ראשונה מהמטבל של המעדתו החדשה של האחרון, Taizu, שתפתח בעוד מספר שבועות. הארוחה תוגש בשני מסלולים: חמש או תשע מנות ותציג מנות כמו לחמניות סיניות מאודות במילוי ברווז קונפי, מרק סרטנים ועוד. היכן: שילה - בן יהודה 182, תל אביבמתי: ימים שני-שלישי, 28-29.1מחיר: חמש מנות - 159 שקלים; תשע מנות - 239 שקליםמבשלים ביחד. בן-נריה וכהן (צילום: שוקה כהן)פסטיבל יינות כשרים בירושלים תערוכת היין הכשרה Wine Seven Two, תתקיים בימים שני-רביעי, 28-30.1, בבנייני האומה בירושלים. התערוכה תכלול מגוון רחב של פעילויות: אורחי התערוכה ייהנו מטעימות, ממכירת יינות בהנחות משמעותיות, ממתחם אוכל גורמה כשר ומסדנאות בישול ביין שיעבירו על במת השף המרכזית השפים המובילים בישראל: שגב משה, אביב משה ושאול בן אדרת. בין היקבים שישתתפו בתערוכה: ברקן, סגל, רמת הגולן, הרי גליל, בן חיים, הר ברכה, לבני, גבעות, ארזה, כרמל, יתיר, טוליפ, יפו, רות, לוריא, תניא, טורא, יקבי הברון הרצוג, טפרברג, ססלוב, אלכסנדר ועוד.היכן: בנייני האומה - שדרות שזר 1, ירושליםמתי: ימים שני-רביעי, 28-30.1מחיר: 80 שקלים למשתתףטאפאסים ויין במלון שרתון

אם אתם בעניין של נשנוש קליל וכוס יין מול הגלים, למלון שרתון תל אביב יש את מה שאתם מחפשים: תפריט טאפאסים ויין חדש מוגש בלובי בר המלון ומציע מנות בחירה של שלושה או חמישה טאפסים וכוס או בקבוק יין מיקבי כרמל: כרמל ריזלינג כרם קאיומי (יין לבן חצי יבש) או קברנה פרנק גליל עליון מהסדרה האזורית (אדום יבש). בין הטאפסים בתפריט: ברוסקטה עגבניות, שום וריחן על חלה קלויה וגבינת פרמז'ן מגולחת; טאפס פירות העונה על סלט רוקט וגבינה כחולה; מסבחת חצילים, גרגירי חומוס וטחינה על מיני פיתה קלויה; פטריות שמפניון ממולאות ואפויות בממרח כמהין וגבינת שמנת; קוביות לברק מתובלות בנענע, עגבניות ובצל סגול המוגשות עם יוגורט עזים מעודן; ועוד. היכן: שרתון תל אביב - הירקון 115, תל אביבדרך נהדרת לפתוח את השבוע. טאפאסים ויין במלון שרתון (צילום: ארן חן)עסקית זוגית באדלינה מסעדת אדלינה שבגליל מציעה ארוחת טאפאס זוגית במחיר 99 שקלים לזוג. בדיל תקבלו לחם ומטבלים, קרם חציל עם קצח, פלפל קלוי עם גבינת עיזים וזיתי קלמטה, קרפצ'ו סינטה עם פרמג'אנו רג'יאנו וביס גבינה, ושתי כוסות יין. אם טאפאסים הם לא הכיוון שלכם, תוכלו לנסות את אחת המנות מהתפריט החדש: שרימפס בקדאיף; קדרת לחי בקר; סלט עלים עם שרי, עשבי תיבול מקומיים, גבינת פטה ופרי העונה; צלע לבן בציר בקר, יין אדום ופירה תפוחי אדמה; סינטה ובייקון ומנות נוספות. היכן: אדלינה -קיבוץ כברי מתי: הדיל הזוגי מוגש בימים שני-חמישילא רק בקטע זוגי. אדלינה (צילום: יח"צ)                                                                              תפריט חדש באספרסו בר ראשון לציון

אספרסו בר הוותיקה בראשון לציון מתחדשת בתפריט שמאגד מנות וותיקות לצד חדשות. בין המנות החדשות אפשר למצוא: סלט רוקפור עם עלי תרד צעירים, אגס ביין לבן, פקאן בסוכר, ורוטב של גבינה כחולה שמוגש חם; שרימפס מרנייה - שרימפס ברוטב שמנת ,חמאה יין לבן ועגבניות קצוצות, מוגש עם ניוקי מושחם, ומנות נוספות.היכן: אספרסו בר - זד"ל 5, ראשון לציוןחדש בתפריט. קרפצ'ו של אספרסו בר (צילום: דרור כץ)

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ